Over de tool voor beveiligingsonderzoek

Als hoofdbeheerder met een premium versie van Google Workspace, zoals Enterprise Plus of Education Plus, kunt u beveiligings- en privacyproblemen in uw domein vaststellen, verder onderzoeken en er acties op ondernemen met de tool voor beveiligingsonderzoek.

U kunt de onderzoekstool bijvoorbeeld gebruiken voor het volgende:

• Gegevens over apparaten openen.
  • Apparaatlogboekgegevens openen om te zien welke apparaten en apps toegang hebben tot uw gegevens.
  • Gegevens bekijken over Gmail-berichten, inclusief de inhoud van e-mails.
  • Gmail-logboekgegevens openen om schadelijke e-mails te zoeken en te verwijderen, e-mails te markeren als spam of phishing, of e-mails te sturen naar de inbox van gebruikers.
  • Zoekresultaten bekijken met opgeschorte gebruikers.
  • Drive-logboekgegevens openen om te zien hoe bestanden worden gedeeld in uw organisatie, het maken en verwijderen van documenten te onderzoeken, te bekijken wie documenten heeft geopend en meer.

In de gebeurtenisgegevens in het beheerderslogboek staat welke zoekopdrachten en acties er zijn uitgevoerd door beheerders (zie Beheerderscontrole voor het beveiligingscentrum voor meer informatie).

Zie Gegevensbronnen voor de tool voor beveiligingsonderzoek voor meer informatie over welke gegevensbronnen beschikbaar zijn in de onderzoekstool.

Uw toegang tot de tool voor beveiligingsonderzoek

• De tool voor beveiligingsonderzoek wordt ondersteund in onder andere Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus en Enterprise Essentials Plus.
  • Beheerders met Cloud Identity Premium, Frontline Standard, Enterprise Standard en Education Standard kunnen de onderzoekstool ook gebruiken voor een deel van de gegevensbronnen.
  • Of u een zoekopdracht kunt uitvoeren in de onderzoekstool, hangt af van uw Google-versie, uw beheerdersrechten en de gegevensbron. Als u geen zoekopdracht kunt uitvoeren in de onderzoekstool voor een specifieke gegevensbron, kunt u wel de controle- en onderzoekspagina gebruiken. Ga naar Nieuwe UI voor controle en onderzoek voor meer informatie.
  • U kunt in de onderzoekstool een zoekopdracht uitvoeren voor alle gebruikers, ongeacht de Google-versie die ze gebruiken.