Onbeheerde gebruikers migreren met een csv-bestand

In plaats van de Overdrachtstool voor onbeheerde gebruikers te gebruiken, kunt u ook overdrachtsverzoeken sturen en beheren via een csv-bestand. Dit kan een goede optie zijn als u een groot aantal onbeheerde gebruikersaccounts met meerdere tegelijk wilt overzetten.

U kunt de lijst met accounts downloaden naar een spreadsheet (csv-bestand) om het volgende te doen:

• De uitnodigingsstatus van gebruikers makkelijker bijhouden.
  • De uitnodigingen sturen, opnieuw sturen of annuleren door de spreadsheet te updaten en vervolgens te uploaden naar de Beheerdersconsole.
  • De lijst gebruiken voor verdere analyse, zoals de accounts vergelijken met de accounts op uw LDAP-server.

Bekijk de gedeelten hieronder voor instructies.

Overdrachtsverzoeken via een csv-bestand sturen en beheren

Stap 1: De lijst met onbeheerde gebruikers downloaden
  1. Open de overdrachtstool voor onbeheerde gebruikers. Zie Gebruikers met mogelijk conflicterende accounts vinden voor meer informatie.
  2. Klik bovenaan de pagina op Bulkupload van gebruikers.
  3. Klik op Alle onbeheerde gebruikers downloaden in csv-bestand om een bestand met door komma's gescheiden waarden (csv) te downloaden.

De lijst Taken wordt automatisch geopend en toont de voortgang van de download.

4. Klik op CSV downloaden als de verwerking is voltooid.
  5. Open het csv-bestand met een spreadsheet-app, zoals Google Spreadsheets of Microsoft Excel.

Het bestand bevat vereiste kolommen met informatie die u kunt updaten en kolommen die alleen-lezen zijn.

Stap 2: Het bestand updaten om uitnodigingen te sturen of te annuleren
  1. Update gegevens in de vereiste kolommen in de spreadsheet:
    • User email (E-mailadres gebruiker): moet de indeling gebruikersnaam@example.com hebben.
    • (Re) Send transfer requests (Overdrachtsverzoeken (opnieuw) sturen): moet zijn ingesteld op Yes (Ja) of No (Nee).
    • Cancel transfer requests (Overdrachtsverzoeken annuleren): moet zijn ingesteld op Yes (Ja) of No (Nee).
  2. Sla de spreadsheet op als csv-bestand (.csv). De statuswijzigingen worden verwerkt als u het bestand uploadt.

Opmerking:

• De volgende kolommen bevatten alleen-lezen informatie. U kunt ze opnemen of verwijderen als u het geüpdatete csv-bestand uploadt:
    • Requests sent (Verzonden verzoeken)
    • Requests status (status verzoeken)
    • Requests modified (Aangepaste verzoeken)
  • Als u andere kolommen aan het csv-bestand toevoegt, worden deze genegeerd wanneer u het bestand uploadt.
  • Als u andere accounts aan het csv-bestand toevoegt, worden deze genegeerd wanneer u het bestand uploadt.
Stap 3: Het bestand uploaden om updates te verwerken
  1. Klik bovenaan de pagina Gebruikers op Gebruikers updaten in bulk.
  2. Klik op Csv-bestand bijvoegen.
  3. Ga naar de juiste locatie op uw computer en voeg het csv-bestand toe.
  4. Klik op Uploaden. Als er een fout optreedt, voert u de ontbrekende informatie in de spreadsheet in en uploadt u het bestand opnieuw. Zie Veelvoorkomende fouten hieronder voor meer informatie.

De lijst Taken wordt automatisch geopend en toont de voortgang van de upload. Als de upload is voltooid, krijgt u een e-mailrapport.

Als er een verwerkingsfout optreedt, downloadt u het logbestand via de takenlijst. Zie Veelvoorkomende fouten hieronder voor meer informatie.

Veelvoorkomende fouten bij de upload van het csv-bestand

U ziet mogelijk een van deze fouten als u het csv-bestand uploadt:

Fout Oorzaak/oplossing
Bestand is leeg Het bestand bevat geen gegevens.
Onjuiste bestandsindeling of onbekende kolomnaam

De kolommen in het bestand moeten de titels User email [Required], (Re)Send transfer requests [Required] en Cancel transfer requests [Required] hebben.

Zorg dat het hoofdlettergebruik in en de volgorde van de kolomtitels hetzelfde is als hierboven.

Het bestand moet de kolom kolomnaam bevatten Een vereiste kolom ontbreekt.

Veelvoorkomende fouten in logbestanden:

Fout Oorzaak/oplossing
Rij nn: INVALID_COLUMN NAME Een vereiste kolom bevat ongeldige tekens, zoals een spatie in het e-mailadres van een gebruiker. Of een kolom ontbreekt in een specifieke rij.
Rij nn: INVALID_EMPTY Er ontbreekt informatie in een vereiste kolom (zoals de instelling Yes of No).