Werken met configuratiebestanden

In Configuratiebeheer kunt u nieuwe configuratiebestanden starten om synchronisatie-instellingen voor Google Cloud Directory Sync (GCDS) op te slaan. Alle configuratiebestanden zijn XML-bestanden.

De geheimen (wachtwoord en OAuth-token) in het bestand zijn versleuteld. Zo krijgen hackers minder makkelijk toegang tot uw LDAP-systeem of Google-domein als ze de configuratiebestanden in handen krijgen.

Sla uw configuratiebestanden op een veilige plek op. Configuratiebestanden die kunnen worden gevonden door anderen, vormen een beveiligingsrisico.

Meerdere configuratiebestanden gebruiken

Als u een zeer grote implementatie heeft, raden we u aan deze te splitsen in kleinere synchronisaties. Zo wordt het verkeer op de servers verlaagd en kunt u bepalen hoe vaak iedere synchronisatie moet worden uitgevoerd.

U kunt ook synchroniseren van één LDAP-directory naar meerdere Google-accounts met een of meer configuratiebestanden. Als u meerdere configuratiebestanden gebruikt, moet u elk bestand opslaan met een unieke naam om synchronisatieproblemen te voorkomen.

Eén configuratiebestand gebruiken

U kunt hetzelfde configuratiebestand uitvoeren en groepen, gebruikers en organisatie-eenheden individueel synchroniseren. Zie Synchroniseren met de opdrachtregel voor meer informatie.

Een configuratiebestand maken of opslaan

• Als u een nieuw configuratiebestand wilt maken zonder specifieke regels, selecteert u Bestandand thenNieuw.
  • Als u een configuratiebestand met een nieuwe naam wilt opslaan, selecteert u Bestandand thenOpslaan als en geeft u de directory en de bestandsnaam op.
  • Als u een configuratiebestand met de bestaande naam wilt opslaan, selecteert u Bestandand thenOpslaan.

Als u een bestaand bestand overschrijft, slaat Configuratiebeheer het bestaande bestand op als een kopie met een tijdstempel in de bestandsnaam.

Een configuratiebestand gebruiken met verschillende computers of gebruikers

Als u een configuratiebestand opent dat is opgeslagen op een andere computer of door een andere gebruiker, heeft GCDS geen toegang tot de geheimen in het XML-bestand. U moet de toegang tot GCDS opnieuw autoriseren voordat u een andere computer of meerdere gebruikers gebruikt.

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Windows

Ga als volgt te werk om GCDS uit te voeren als u als meerdere gebruikers inlogt bij Windows:

1. Open het menu Start.
  2. Zoek naar Configuratiebeheer.
  3. Klik op de optie Bestandslocatie openen. Als deze optie niet wordt weergegeven, klikt u met de rechtermuisknop op Configuratiebeheer.
  4. Druk bij de snelkoppeling Configuratiebeheer op Shiftand thenklik met de rechtermuisknopand thenselecteer Als andere gebruiker uitvoeren of Uitvoeren als. Vul vervolgens de gebruikersnaam en het wachtwoord in van de Windows-gebruiker die GCDS moet autoriseren. Dit is meestal de gebruiker die GCDS eerder heeft geautoriseerd of de gebruiker die is geconfigureerd om de geplande synchronisatietaak uit te voeren.
  5. Laad het configuratiebestand en klik op Autoriseren.
  6. Vul de gebruikersnaam en het wachtwoord van de Google-accountbeheerder in.
  7. Update indien nodig het LDAP-gebruikerswachtwoord en het SMTP-wachtwoord.
  8. Sla het XML-bestand op.
  9. Voer een simulatie uit om er zeker van te zijn dat de instellingen kloppen.
  10. Voer de synchronisatie handmatig uit en bekijk de logboeken om te controleren of het XML-bestand correct is opgeslagen.

Opmerking: Als u de sync-cmd-taak uitvoert als de Windows SYSTEM-gebruiker, NetworkService of een ander systeemaccount, kunt u Configuratiebeheer wellicht niet uitvoeren als een andere gebruiker. Probeer PsExec van Microsoft te gebruiken om Configuratiebeheer uit te voeren als een systeemgebruiker.

Linux

Optie 1: Het XML-bestand kopiëren en upgraden

Volg de stappen in Hoe autoriseer ik GCDS op een apparaat zonder GUI?

Optie 2: Het prefs-bestand verplaatsen

Verplaats het prefs-bestand van de oorspronkelijke computer naar de nieuwe computer. Het prefs-bestand wordt standaard opgeslagen in $HOME/.java/.userPrefs/com/google/usersyncapp/nut/prefs.xml.