Skapa en administratörsroll för en organisationsenhet

Som organisationens administratör kan du tilldela en användare en anpassad administratörsroll så att han eller hon kan utföra administrativa uppgifter för en organisationsenhet. Exempelvis vill du kanske ge en användare behörighet för Chrome Management så att han eller hon enbart kan tilldela enheter till användare i säljorganisationen.

Innan du börjar

Du kan bara tilldela vissa behörigheter till en anpassad roll för en organisationsenhet. Om du ger någon annan behörighet till den anpassade rollen kan du inte begränsa rollen för användning med en organisationsenhet.

Du kan tilldela följande behörigheter:

• Organisationsenheter
  • Användare
  • Inställningar för delad enhet
  • Hantering av mobila enheter (beta)
  • Chrome-hantering
  • Hantering av användarsäkerhet

Mer information om varje behörighet finns i Definitioner av administratörsbehörighet.

Om du använder Google Arkiv, tjänsten för arkivering och eDiscovery kan din anpassade roll även bevilja någon av dessa behörigheter:

• Hantera ärenden
  • Hantera spärrar
  • Hantera sökningar
  • Hantera exporter

Mer information om var och en av behörigheterna finns i Förstå och bevilja Arkiv-behörigheter.

Viktigt! Om du vill inkludera andra behörigheter senare måste du först ta bort alla användare. Om du lägger till andra behörigheter kan du använda den anpassade rollen för alla i organisationen, inte bara en organisationsenhet.

Skapa och tilldela rollen

1. Öppna Skapa en anpassad roll och följ stegen. Kontrollera att rollen enbart innehåller behörigheter som gäller organisationsenheter (läs Innan du börjar).
  2. Klicka på Tilldela roll.
  3. Lägg till en användare som du vill tilldela rollen.
  4. Klicka på organisationsenheten bredvid användaren.
  5. Välj organisationsenheten och klicka på Klar.
  6. Klicka på Tilldela roll.