Een beheerdersrol maken voor een organisatie-eenheid

Als beheerder van uw organisatie kunt u een gebruiker toewijzen aan een aangepaste beheerdersrol, zodat deze beheertaken kan uitvoeren voor een organisatie-eenheid. U kunt bijvoorbeeld het recht Chrome-beheer geven aan een gebruiker en instellen dat deze alleen apparaten kan toewijzen aan gebruikers in de organisatie-eenheid Verkoop.

Voordat u begint

U kunt slechts bepaalde rechten toewijzen aan een aangepaste rol voor een organisatie-eenheid. Als u andere rechten toewijst aan de aangepaste rol, kunt u de rol niet beperken zodat de beheerder deze taken alleen kan uitvoeren in een bepaalde organisatie-eenheid.

U kunt de volgende rechten toewijzen:

• Organisatie-eenheden
  • Gebruikers
  • Instellingen voor gedeelde apparaten
  • Beheer van mobiele apparaten (bèta)
  • Chrome-beheer
  • Gebruikersveiligheidsbeheer

Ga naar Definities van beheerdersrechten voor meer informatie over elk van de rechten.

Als u de archiverings- en eDiscovery-service Google Vault gebruikt, kunnen deze rechten ook worden toegewezen aan de aangepaste rol:

• Kwesties beheren
  • Bewaarplichten beheren
  • Zoekopdrachten beheren
  • Exports beheren

Ga naar Vault-rechten begrijpen en toewijzen voor meer informatie over elk van de rechten.

Belangrijk: Als u later andere rechten wilt toevoegen, moet u eerst alle gebruikers verwijderen uit de rol. Als u andere rechten toevoegt, kunt u de aangepaste rol gebruiken voor iedereen in uw organisatie, niet alleen voor een organisatie-eenheid.

De rol maken en toewijzen

1. Ga naar Aangepaste rol maken en volg de stappen. Zorg dat de rol alleen rechten bevat die gelden voor organisatie-eenheden (zie Voordat u begint).
  2. Klik op Rol toewijzen.
  3. Voeg een gebruiker toe aan wie u de rol wilt toewijzen.
  4. Klik naast de gebruiker op de organisatie-eenheid.
  5. Selecteer de organisatie-eenheid en klik op Gereed.
  6. Klik op Rol toewijzen.