Verificatiefouten in de Password Sync-logboeken

Volg de stappen hieronder om verificatiefouten in de logboeken van Password Sync op te lossen. De meeste fouten worden veroorzaakt door problemen met lokale proxy's of vertrouwde certificaten.

Stap 1: De servicelogboeken controleren

Open de servicelogbestanden en zoek naar fouten die beginnen met 0x6, 0x203, 0x4 of 0x102.

Zie Waar staan de andere logboeken en configuratiebestanden? voor hulp bij het vinden van de Password Sync-logboeken in uw systeem.

Als u de fout ziet, gaat u verder met stap 2.

Stap 2: De proxyinstellingen configureren

De meeste fouten met een mislukte verificatie kunnen worden opgelost door problemen met de proxyverbinding op te lossen. Voer de stappen uit in Ik heb hulp nodig bij de configuratie van de proxyinstellingen voor Password Sync.

Als de fout nog steeds wordt weergegeven, gaat u verder met stap 3.

Stap 3: De serviceautorisatielogboeken bekijken

Bekijk de serviceautorisatielogboeken en de foutmeldingen erin.

Zie Waar staan de andere logboeken en configuratiebestanden? voor hulp bij het vinden van de Password Sync-logboeken in uw systeem.

Als de fouten niet worden opgelost door de serviceautorisatielogboeken te bekijken, gaat u door met stap 4.

Stap 4: De vertrouwde certificaten van de server controleren

Als u in de serviceautorisatielogboeken een fout met de beveiligde verbinding ziet, is er mogelijk een probleem met de vertrouwde rootcertificaten van uw server.

Controleer de certificaatgegevens die worden weergegeven in de informatie over het oplossen van verbindingsproblemen in de Password Sync-service of in de serviceautorisatielogboeken. Vergelijk deze informatie met uw vertrouwde rootcertificaten van Microsoft Windows. Zorg dat de opslag van vertrouwde rootcertificaten van Windows een rootcertificeringsinstantie (CA) bevat die de certificaatgegevens heeft ondertekend die in de logboeken worden weergegeven. Bekijk de Microsoft-documentatie voor meer informatie over hoe u certificaten kunt bekijken. Zie De logboeken controleren voor informatie over de logboeken van Password Sync.

Als het certificaat in de logboeken niet overeenkomt met de Windows-gegevens, maakt u mogelijk verbinding via een proxy. Neem contact op met uw netwerkbeheerder om dit probleem op te lossen.

Als de certificaatgegevens in de logboeken aangeven dat het certificaat van Google is, gaat u verder met stap 5.

Stap 5: De rootcertificeringsinstantie controleren

Als u het rootcertificaat van Google Trust Services niet ziet wanneer u het netwerkcertificaat bekijkt, moet u mogelijk de rootcertificeringsinstantie installeren:

1. Download het rootcertificaat van Google Trust Services via https://pki.goog/roots.pem.
  2. Open een opdrachtpromptvenster (CMD).

(Optioneel) Afhankelijk van uw systeem moet u wellicht met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt klikken en vervolgens op Meerand thenUitvoeren als beheerder.

3. Voer de opdracht certutil -addstore Root %userprofile%\Downloads\roots.pem uit.

Vervang indien nodig %userprofile%\Downloads\roots.pem door het pad naar het bestand dat u hierboven heeft opgeslagen.

Als het goed is, ziet u een verificatiebericht als: Root "Trusted Root Certification Authorities" Signature matches Public Key Certificate "AAA Certificate Services" added to store. CertUtil: -addstore command completed successfully.

4. Start de Password Sync-service opnieuw op door de opdracht sc stop "Password Sync" in te voeren, gevolgd door de opdracht sc start "Password Sync".

Als u een Password Sync-versie tussen 1.6.13 en 1.7.6 gebruikt, vervangt u Password Sync door G Suite Password Sync

Als u versie 1.6 of lager gebruikt, vervangt u Password Sync door Google Apps Password Sync.

Heeft u meer hulp nodig?

Contact opnemen met Google Workspace-support

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.