Over beheerdersrollen

U kunt de verantwoordelijkheid voor het beheer van uw Google Workspace-of Cloud Identity-account delen door beheerdersrollen toe te wijzen aan andere gebruikers. Als u een rol toewijst aan een gebruiker, krijgt deze gebruiker toegang tot de Google Beheerdersconsole. U kunt een gebruiker hoofdbeheerder maken. Deze persoon kan alle taken in de Beheerdersconsole uitvoeren. U kunt ook een rol toewijzen aan de gebruiker, zodat deze beperkte taken kan uitvoeren. U kunt de gebruiker bijvoorbeeld alleen toestaan service-instellingen te beheren of het wachtwoord van een gebruiker te resetten.

Aan de slag met beheerdersrollen

• Vooraf ingestelde rollen bekijken
    We hebben beheerdersrollen gemaakt waarmee veelvoorkomende zakelijke functies kunnen worden uitgevoerd. Deze kunt u kant en klaar gebruiken. Er zijn rollen voor het beheer van gebruikers, groepen, services etc.
  • Aangepaste beheerdersrollen maken
    Als de vooraf ingestelde rollen niet voldoen aan uw behoeften, kunt u uw eigen aangepaste rollen maken. Voor elke aangepaste rol kiest u uit dezelfde rechten die worden gebruikt in de vooraf ingestelde rollen, alleen bepaalt u hoe ze worden verdeeld.
  • Rollen toewijzen aan gebruikers
    Wijs beheerdersrollen toe aan gebruikers, zodat deze de taken kunnen uitvoeren die u wilt. Voor rollen waarmee gebruikers kunnen worden beheerd, kunt u eventueel ook een organisatie-eenheid toevoegen die de gebruiker moet beheren.