Uw hoofddomein kiezen

Als u uw organisatie aanmeldt voor een Google Cloud-product als Google Workspace, geeft u de domeinnaam op waarmee u de services wilt gebruiken. Dit domein wordt het hoofddomein van uw account. Dit moet een domein zijn waarvan u al de eigenaar bent, of u kunt een domein aanschaffen tijdens het aanmeldingsproces.

Let op het volgende bij het kiezen van de naam van uw hoofddomein:

U kunt geen naam gebruiken die is gekoppeld aan een ander Google-account

Een domeinnaam kan aan slechts één Google-account tegelijk zijn gekoppeld. Als een naam aan een ander Google-account is gekoppeld, moet u het domein uit dat account verwijderen voordat u het met een nieuw account kunt gebruiken. Zie Een domein of domeinalias verwijderen voor meer informatie.

Gebruik een naam die het beste bij uw organisatie past

Uw hoofddomein wordt het voornaamste merk van uw Google-services. Gebruikers die u aan uw account toevoegt, krijgen standaard een gebruikersnaam voor dit domein, zoals maria@example.com. Ze gebruiken deze naam om in te loggen bij hun Google-account, en als hun e-mailadres (als u Gmail gebruikt). U kunt ook een Google-site maken met uw eigen aangepaste adres, www.uw-bedrijf.com. Zie Een nieuwe URL toewijzen aan een site voor meer informatie.

Opmerking:  Uw domein mag geen niet-Engelse tekens bevatten, zoals á , ñ , ü,  en ø , of andere tekens uit een niet-Engels alfabet.

Meld u niet aan met een tijdelijke naam

Zelfs als u Google-services alleen voor een paar gebruikers test, moet u zich aanmelden met het werkelijke domein van uw organisatie, ook als u dat domein momenteel gebruikt op internet. U kunt Google-services testen met een actief domein zonder uw bestaande e-mailstroom of website te verstoren. Zie Een pilot voor Google Workspace uitvoeren in 5 stappen voor meer informatie.

Als u meerdere domeinen aan uw Google-account wilt koppelen

Meld u aan met de naam die het beste al uw domeinen weergeeft, zoals een overkoepelende organisatie of de hoofdorganisatie. De domeinen die u later toevoegt worden beperkt. Zie Domeinen toevoegen of wijzigen voor meer informatie.

Bent u klaar om aan de slag te gaan?