De groepslidmaatschappen van een gebruiker bekijken

Deze pagina is voor beheerders. Als u groepen voor uw eigen account wilt beheren, gaat u naar het Helpcentrum van Google Groepen.

Als Groepen-beheerder van uw organisatie kunt u zien bij welke groepen gebruikers in uw organisatie horen. U kunt ook de groepsrol van elke gebruiker bekijken.

De groepen zien waar iemand lid van is

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGebruikers.
  3. Zoek de gebruiker in de lijst Gebruikers. Zie Een gebruikersaccount zoeken als u hulp nodig heeft.
  4. Klik op de naam van de gebruiker om zijn accountpagina te openen.
  5. Klik op Groepen.
    Groepen toevoegen.

U ziet de groepen van de gebruiker, de rol van de gebruiker in de groep en het e-mailadres van de groep.

Tip: Klik op Toevoegen om de gebruiker aan een andere groep toe te voegen. Of plaats de muisaanwijzer op de groep en klik op Verwijderen and then Verwijderen om de gebruiker te verwijderen uit de groep.