Flexibel model

Geldt voor Google Workspace en Cloud Identity Premium.

Zie Hoe de facturering voor Essentials werkt voor Essentials.

Als u een sterk wisselend aantal werknemers heeft, is het flexibele model waarschijnlijk het beste. Bij het flexibele model krijgt u maandelijks een factuur voor het aantal gebruikersaccounts dat u tijdens die maand heeft. In Amerikaanse dollars zijn de standaardtarieven:

• 7,20 USD per gebruiker voor Business Starter
  • 14,40 USD per gebruiker voor Business Standard
  • 21,60 USD per gebruiker voor Business Plus
  • 7,20 USD per gebruiker voor Cloud Identity Premium

Vanaf april 2023 zijn de prijzen voor het flexibele model geüpdatet voor abonnementen met meer dan 10 gebruikerslicenties. Vanaf februari 2024 gelden de nieuwe prijzen voor bestaande abonnementen met 1 tot 10 gebruikerslicenties.

Gebruikersaccounts

In het flexibele model kunt u altijd gebruikersaccounts toevoegen of verwijderen. Uw maandelijkse kosten gaan dan omhoog of omlaag. Hierdoor is het flexibele model ideaal voor bedrijven met een variërend werknemersaantal. Een vakantieresort kan bijvoorbeeld in de zomer tijdelijke medewerkers toevoegen. Met het flexibele model kunnen deze bedrijven tijdelijke werknemers Google Workspace of Cloud Identity Premium laten gebruiken en hoeven ze alleen voor de service te betalen wanneer deze wordt gebruikt. De gebruikersaccounts kunnen weer worden verwijderd als de werknemers het bedrijf na de zomer verlaten.

Hoe worden betalingen berekend

De kosten voor de service die u gebruikt, worden aan het begin van de maand erna bij u in rekening gebracht. Als u bijvoorbeeld het flexibele model koopt voor Business Starter met 7 gebruikersaccounts, en u betaalt in Amerikaanse dollars, wordt er aan het begin van de volgende maand 50,40 USD (7 gebruikers maal 7,20 USD per gebruiker) in rekening gebracht. Als u 7 accounts blijft gebruiken, wordt er elke maand 50,40 USD in rekening gebracht, totdat u uw abonnement wijzigt.

Als u tijdens een maand gebruikers toevoegt of verwijdert, worden uw betalingen pro rato aangepast. Als u bijvoorbeeld op 1 april een gebruiker toevoegt en deze op 15 april weer verwijdert, worden voor die gebruiker slechts voor een halve maand aan kosten voor de service bij u in rekening gebracht.

U kunt uw abonnement vooruitbetalen in plaats van maandelijkse betalingen te doen door krediet toe te voegen aan uw account. Ga naar Een handmatige betaling uitvoeren of eerder betalen voor meer informatie.

De service opzeggen

Met het flexibele model kunt u uw abonnement altijd opzeggen. U betaalt alleen voor de service die u al heeft gebruikt.