Ställa in ett schema för läggdags

Du kan använda appen Klocka till att hantera ett regelbundet sömnschema och förbereda inför sänggåendet.

Ställa in en läggdagstid och väckningstid

Om du ställer in en läggdagstid och väckningstid kan du se hur mycket sömn du får. Alarmet som ställts in på fliken Läggdags visas också på fliken Alarm.

1. Öppna appen Klocka Klocka
  2. Tryck på Läggdags.
  3. Tryck på tiden under Läggdags på kortet Schema.
  4. Ställ in en tid för läggdags och vilka dagar du ska använda rutinen.
  5. Välj något av följande alternativ:
  6. Tryck på tiden under Väckning.
  7. Ange en väckningstid och vilka dagar du vill använda väckningsalarm.
  8. Välj något av följande alternativ:
    • Gryningsalarm: Öka skärmens ljusstyrka långsamt 15 minuter innan alarmet startar.
    • Ljud: Välj alarmljud.
    • Vibration: Aktivera vibration för alarmet.
    • Rutin för Google Assistent: Välj vad du vill att assistenten ska göra när du vaknar. Läs mer om rutiner.
Lyssna på lugna ljud
Du kan spela lugnande musik från olika medieappar så att det blir lättare att somna. Sövande ljud spelas bara upp när du aktiverar dem.
  1. Öppna appen Klocka Klocka
  2. Tryck på Läggdags.
  3. Tryck på det aktuella ljudet eller Välj ett annat ljud under Sövande ljud.
  4. Välj vilken app du vill använda och vilket ljud du vill ha. Du kan även använda ljud på enheten. Läs mer om hur du använder media från andra appar.
Kolla den senaste aktiviteten i läggdagsläget

Viktigt! Du måste använda appen Digitalt välmående för att få tillgång till den här funktionen.

Du kan se vilka appar du använder under den schemalagda läggdagstiden och en uppskattning av hur länge du är i sängen. Tiden du tillbringar i sängen baseras på hur länge telefonen är stilla i ett mörkt rum. För bästa resultat bör enheten vara påslagen och i sovrummet under din schemalagda läggdagstid.

• Så här visas aktiviteten: Apparna Klocka och Digitalt välmående får åtkomst till din dagliga appanvändning samt rörelse- och ljusdetektering under den schemalagda läggdagstiden och din tidszonshistorik.
  • Om du vill se mer information om en viss dag: Tryck på tidsintervallet ovanför diagrammet, till exempel 18 minuter. Det finns även appikoner bredvid den tillbringade tiden. Om du inte använde enheten under den schemalagda läggdagstiden står det Använde inte telefonen.
  • Ingen data i diagrammet: Kontrollera att du har aktiverat Använd schema för läggdags och att du har gett appen Klocka behörighet att använda din data. Om du vill hantera behörigheter trycker du på menyn Mer följt av Hantera data på kortet Senaste aktiviteten i läggdagsläget.

Kontrollera data för hostningar och snarkningar på Pixel-telefoner

Obs! Appen Digitalt välmående är inte avsedd för medicinska ändamål. Den är avsedd att ge information som kan hjälpa dig att hitta den rätta balansen med teknik för dig. Om du undrar över något angående din hälsa ska du prata med en vårdgivare. Google garanterar inte att denna funktion kan användas för att uppnå särskilda resultat.

Kontrollera data från klockan

1. Öppna klockan på telefonen.
  2. Tryck på Läggdags .

Tips! Om det här är första gången du använder Läggdagsläget trycker du på Fortsätt under Visa hostningar och snarkningar Följt av Tillåt.

Tips! När du trycker på Läggdags kan du byta mellan Aktivitet vid läggdags och Hostningar och snarkningar.

Kontrollera data från Digitalt välmående

1. Tryck på appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Digitalt välmående och föräldrakontroller.
  3. Tryck på Fortsätt under Visa hostningar och snarkningar.

Tips! Nästa gång du öppnar appen Digitalt välmående visas din data för hostningar och snarkningar under Läggdagsläget.

Söka efter din data

1. Tryck på Sök på telefonens startskärm.
  2. Skriv ”hostningar”.
  3. Tryck på Hostningar och snarkningar för att öppna appen Digitalt välmående.

Rensa din data

Viktigt! Du måste använda appen Digitalt välmående för att få tillgång till den här funktionen.

Om du vill rensa enhetens data om användning, sensordata för läggdagsläget och tidszonshistorik tar du bort behörigheten till uppgifterna:

1. Öppna appen Klocka Klocka
  2. Tryck på Läggdags.
  3. Tryck på Mer Mer bredvid Senaste aktiviteten i läggdagsläget.
  4. Tryck på Hantera data
  5. Välj vilken data du vill rensa genom att trycka på något av följande:
    • Data om enhetsanvändning per dag.
    • Sensordata från läggdags.
    • Historik om tidszon.
    • Klocka: Du kan behålla behörigheten i appen Digitalt välmående när du tar bort data från appen Klocka.
Kolla dina kommande händelser för morgondagen

Viktigt! Den här funktionen är inte tillgänglig för kalendrar med jobb- eller skolkonton.

Använd kalendern längst ned på fliken Läggdags om du vill ställa in alarmet före händelser nästa dag. Du kan ansluta kortet för kommande evenemang till Google Kalender genom att ge åtkomst till din kalender när du använder Läggdagsläget. Alla kalendrar som du visar i Google Kalender visas också på fliken Läggdags.

Låta skärmen vara mörk vid läggdags
Du kan förhindra att skärmen alltid är på i läggdagsläget.
  1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tap Digitalt välmående och föräldrakontroller följt av Läggdagsläge följt av Anpassa.
  3. Inaktivera Låt skärmen vara mörk.
Lägga till lokal väderprognos i ett alarm
Väderinformation kan visas när alarmet ringer.
  1. Öppna appen Klocka Klocka på enheten.
  2. Tryck på Lägg till plus längst ned för att lägga till ett alarm.
  3. Välj Väderprognos.
    • När du stoppar alarmet visas en väderprognos.

Tips! Kontrollera att appen Klocka har åtkomst till din plats.