Ställa in, ta bort eller snooza alarm

Du kan skapa och ändra alarm i appen Klocka.

Ställa in ett alarm

Ställa in vilken tid alarmet ska ringa
  1. Öppna appen Klocka Klocka på enheten.
  2. Tryck på Alarm.
  3. Välj ett alarm.
    • Tryck på Lägg till Lägg till om du vill lägga till ett alarm.
    • Du kan redigera en befintlig alarmtid genom att trycka på den aktuella tiden.
  4. Ställ in vilken tid alarmet ska ringa.
    1. På den analoga klockan drar du visaren till den timme du vill ange. Dra sedan visaren till den minut du vill ange.
    2. På den digitala klockan anger du timme och minut.
    3. Om du använder 12-timmarsformatet trycker du på fm eller em.
  5. Tryck på OK.
Stänga av eller sätta på ett alarm
  1. Öppna appen Klocka Klocka på enheten.
  2. Tryck på Alarm.
  3. Tryck på reglaget På/Av för det alarm du vill ändra.

Tips! Om du har angett att alarmet ska återupprepas aktiveras eller inaktiveras alla upprepningar.

Ändra ett alarm på telefonen

Avbryta eller ta bort ett alarm
  1. Öppna appen Klocka Klocka på enheten.
  2. Tryck på Alarm.
  3. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil för alarmet du vill ändra.
    • Avbryt: Slå på eller av reglaget.
    • Radera: Tryck på Radera om du vill radera alarmet permanent.
Ändra ljud eller låt för ett alarm

Använda ett ljud

1. Öppna appen Klocka Klocka på enheten.
  2. Tryck på Alarm.
  3. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil för alarmet du vill ändra.
  4. Tryck på namnet på det ljud som används just nu.
  5. Välj ett ljud:
    • Välja ett ljud i listan: Tryck på det.
    • Använda en egen ljudfil: Om du har laddat ned en ljudfil på enheten trycker du på Lägg till ny följt av din ljudfil. Läs mer om var filerna finns.

Använda en låt från YouTube Music, Pandora eller Spotify

1. Ladda ned appen YouTube Music, Pandora eller Spotify om du inte redan har gjort det. Läs mer om hur du laddar ned appar.
  2. Öppna appen och logga in på ditt konto. Läs mer om hur du öppnar appar.
  3. Öppna appen Klocka Klocka på enheten.
  4. Tryck på Alarm.
  5. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil för alarmet du vill ändra.
  6. Tryck på namnet på det ljud som används just nu.
  7. Tryck på YouTube Music, Pandora eller Spotify bredvid Ljud.
  8. Leta reda på låten du vill använda och tryck på den.
    • YouTube: Du kan bara välja en låt eller ett album om du har ett premiumkonto. Det går inte att använda kostnadsfria konton med appen Klocka.
    • Pandora (endast USA): Du kan bara välja en låt om du har ett premiumkonto. Med ett pluskonto eller kostnadsfritt konto kan du välja radiokanal. Med ett kostnadsfritt konto kan reklam spelas upp.
    • Spotify: Du kan bara välja en låt om du har ett premiumkonto. Med ett kostnadsfritt konto kan du välja spellista och reklam kan spelas upp.
Ändra alarmnamn, upprepningar och vibration
  1. Öppna appen Klocka Klocka på enheten.
  2. Tryck på Alarm.
  3. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil för alarmet du vill ändra.
    • Namn: Tryck på Lägg till etikett om du vill ge alarmet ett namn.
    • Upprepning: Tryck på de veckodagar då alarmet ska upprepas.
Välja vad Google Assistent gör när du stoppar ett alarm
  1. Kontrollera att du har:
  2. Öppna appen Klocka på telefonen Klocka.
  3. Tryck på Alarm längst ned.
  4. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil för alarmet du vill ändra.
  5. Tryck på Lägg till Lägg till vid Google Assistent-rutin.
  6. Välj vad assistenten ska göra.
    • Ändra: Tryck på Rutin för Google Assistent.

Inaktivera en assistentrutin: Tryck på Ta bort Ta bort vid Rutin för Google Assistent.

Snooza eller stoppa ett alarm

• Snooza: Tryck på Snooza om du vill skjuta upp ett alarm i tio minuter.
  • Stoppa: Tryck på Stoppa om du vill stoppa ett alarm.

Tips! Du kan ändra hur länge ett alarm ska snooza och ställa in att enhetens volymknappar antingen ska snooza eller stänga av alarm. Läs mer om hur du ändrar inställningarna för appen Klocka.

Synkronisera ett alarm mellan telefonen och klockan

Du kan ställa in att alarmet ska ringa på Pixel-telefonen och klockan samtidigt.

Synkronisera under konfigureringen

1. Konfigurera klockan. Läs mer om hur du konfigurerar Google Pixel Watch.
  2. När konfigureringen är klar visas ett meddelande om att synkronisera alarm på telefonen och klockan.
  3. Tryck på Synkronisera alarm nere till höger.

Synkronisera i inställningarna

1. Öppna appen Klocka Klocka på enheten.
  2. Tryck på Inställningar följt av Alarm.
  3. Aktivera Synkronisera alarm.
    • Meddelandet Vill du synkronisera alarm? visas, och namn på tillgängliga klockor visas undertill.
  4. Välj klockan som du vill parkoppla med enheten.

Ställa in ringalternativ

Du kan ställa in alarm på två sätt. De kan ringa på både telefonen och klockan, eller så kan du välja Anpassad alarmsignal. Med Anpassad alarmsignal ringer dina alarm först på enheten du använder aktivt. Exempel:

• När du har på dig klockan och använder telefonen aktivt ringer alarmet på telefonen. Du kan välja att stänga av eller snooza alarmet på båda enheterna.
  • När du har på dig klockan men inte använder telefonen aktivt ringer alarmet på klockan. Om alarmet inte stängs av ringer alarmet på både telefonen och klockan.
  • När du inte har klockan på dig ringer alarmet på telefonen.
  • Om enheterna inte är anslutna ringer alarmet på både telefonen och klockan.
  1. Öppna appen Klocka Klocka på telefonen.
  2. Tryck på Inställningarföljt av Alarmsignal på följt av Anpassad alarmsignal eller Klocka och telefon.

Visa väderuppdateringar i appen Klocka

Ge platsbehörigheter
Om du vill visa väderförhållanden i staden där du befinner dig behöver enheten åtkomst till din plats.

Första gången du öppnar appen Klocka:

1. Tryck på Klocka.
  2. En uppmaning om att lägga till lokalt väder visas.
  3. Tryck på Lägg till lokalt väder följt av Fortsätt.
  4. Tryck på Tillåt alltid under frågan om du vill tillåta att väder får åtkomst till enhetens ungefärliga plats.

När som helst i inställningarna:

1. Öppna appen Klocka Klocka på enheten.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar följt av Lokalt väder på klockan följt av Tillåt att vädret alltid visas under klockan.
Lägga till lokal väderprognos i ett alarm
Väderinformation kan visas när alarmet ringer.
  1. Öppna appen Klocka Klocka på enheten.
  2. Tryck på Lägg till plus längst ned för att lägga till ett alarm.
  3. Välj Väderprognos.
    • När du stoppar alarmet visas en väderprognos.

Tips! Kontrollera att appen Klocka har åtkomst till din plats.