Bekende problemen

Dit zijn enkele bekende problemen met ChromeOS Flex. Als er een tijdelijke oplossing beschikbaar is voor het probleem, staat deze erbij. Lees elk probleem zorgvuldig door om te zorgen dat je de impact ervan begrijpt voordat je overstapt op ChromeOS Flex.

Zaken om rekening mee te houden:

ChromeOS Flex verschilt van ChromeOS

Bekende problemen

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Problemen met de USB-drive

Bekend probleem

Van tijd tot tijd werken Sandisk of andere USB-drives mogelijk niet als installatieprogramma. Mogelijke problemen met de USB-drive:

• Er kan niet worden geschreven naar USB. Er wordt bijvoorbeeld gestopt met schrijven op 0%.
  • Hoewel het USB-installatieprogramma is gemaakt, wordt het apparaat niet opgestart.
  • Het apparaat installeert ChromeOS Flex niet en foutcode 1 treedt op.
  • Het apparaat start de installatie, maar blijft dan hangen.
  • Het Extensible Firmware Interface-bestand (EFI) is niet zichtbaar op de USB-drive.

Oplossing

• Formatteer de USB-drive en maak het USB-installatieprogramma opnieuw.
  • Probeer een USB-drive van een andere fabrikant.

Gerelateerde onderwerpen

Interne speakers werken niet als een hoofdtelefoon is aangesloten

Bekend probleem

Interne speakers worden automatisch gedempt als een 1/8-inch hoofdtelefoon is aangesloten op de apparaten, ook als je audio-instellingen gebruikt om interne speakers te selecteren voor uitvoer.

Oplossing

Koppel de 1/8-inch hoofdtelefoon los van het apparaat.

Scherm mirroren werkt niet voor schermen met hoge resolutie

Bekend probleem

Als je meerdere beeldschermen gebruikt, kunnen schermen met een hoge resolutie van 2560 bij 1440p of hoger misschien de spiegelmodus niet gebruiken, zelfs niet als de uitgebreide modus op dezelfde monitor werkt. Afhankelijk van het apparaat zie je mogelijk een leeg scherm, een vastgezette afbeelding of andere problemen.

Secundaire GPU's worden niet ondersteund in uitbreidingsslots voor desktops

Bekend probleem

Desktops met geïntegreerde Intel GPU's en een extra afzonderlijke GPU in een uitbreidingsslot kunnen misschien geen video uitvoeren via de video-uitvoerpoorten van de uitbreidingsslot.

Oplossing

Gebruik op apparaten met meerdere GPU's geïntegreerde poorten voor video-uitvoer.

Opstarten vanaf SD- of microSD-kaarten wordt niet ondersteund in ChromeOS Flex

Bekend probleem

Zelfs op apparaten met BIOS- of UEFI-instellingen die SD-kaarten als opstartapparaten ondersteunen, kun je mogelijk geen SD- of microSD-kaarten gebruiken om ChromeOS Flex op te starten.

Oplossing

Gebruik een USB-drive.

Ondersteunde TPM is vereist voor EAP-TLS draadloos en ander gebruik van door hardware ondersteunde certificaten

Bekend probleem

ChromeOS Flex kan geen verbinding maken met EAP-TLS draadloos of certificaten met hardwareondersteuning gebruiken, tenzij er een ondersteunde TPM aanwezig is en op het apparaat wordt gebruikt.

Gerelateerde onderwerpen

ChromeOS Flex kan niet worden geïnstalleerd op apparaten in de RAID-modus

Bekend probleem

ChromeOS Flex kan niet worden geïnstalleerd als de interne opslag, zoals HDD, SSD, enzovoort, is ingesteld op de RAID-modus.

Oplossing

Voordat je ChromeOS Flex installeert op apparaten, moet je de BIOS- of UEFI-instellingen van RAID in AHCI wijzigen.

1. Open het menu met BIOS-instellingen.
  2. Ga naar het menu voor RAID- en AHCI-instellingen, dit is meestal te vinden onder Opslag.
  3. Zorg dat RAID is ingesteld op Uitgezet of schakel van RAID over naar AHCI.
  4. Sla de instellingen op en sluit het menu met BIOS-instellingen.
  5. Installeer ChromeOS Flex opnieuw op het apparaat. Zie Apparaat opstarten met het USB-installatieprogramma en ChromeOS Flex gebruiken voor instructies.
Sommige wifi-chipsets worden momenteel niet ondersteund op ChromeOS Flex

Bekend probleem

Deze wifi-chipsets worden momenteel niet ondersteund op ChromeOS Flex:

• Intel AX210
  • Killer ax500 (ook bekend als Qualcomm QCA3690)
  • MEDIATEK Corp. MT7921 802.11ax
NVIDIA-graphics zijn over het algemeen instabiel

Bekend probleem

Apparaten die Nvidia-GPU's gebruiken, zijn vaak instabiel en het scherm flikkert bij zware GPU-belasting.

• Apparaten met de Quadro NVS 4200M worden niet aanbevolen voor gebruik.

Meerdere generaties Intel GPU's worden niet ondersteund op ChromeOS Flex en worden niet opgestart.

• Intel generatie 3 en lager, inclusief GMA 900, 950, 3100, 3150
  • Intel PowerVR-graphics, waaronder GMA 500, 600, 3600, 3650
Beperkingen bij het uitvoeren vanaf USB

Bekend probleem

ChromeOS Flex biedt de optie om live op te starten en het OS rechtstreeks vanaf je USB-drive uit te voeren zonder het te installeren. Live opstarten houdt de huidige gegevens en het OS van je apparaat bij, zodat je ChromeOS Flex kunt testen voordat je het installeert. Live opstarten wordt alleen aanbevolen voor tijdelijk verkennen of testen.

Als je ChromeOS Flex uitvoert via USB, kunnen de volgende beperkingen optreden:

• Lagere prestaties
  • Beperkingen en waarschuwingen voor opslagruimte
  • Geen OS-updates
  • Hardwareproblemen, zoals een probleem met de slaapstand en hervatten
  • Verbindingsproblemen
  • Apparaten kunnen niet worden ingeschreven

Oplossing

We raden je sterk aan de volledige installatie uit te voeren voor optimaal gebruik van ChromeOS Flex.

Als je ChromeOS Flex installeert op je apparaat, worden alle bestaande gegevens op het apparaat gewist en kunnen deze permanent niet worden hersteld.
Problemen en beperkingen voor gecertificeerde modellen

Bekend probleem

We testen en onderhouden ChromeOS Flex alleen op gecertificeerde modellen. Bekijk de lijst met gecertificeerde modellen voor belangrijke opmerkingen of problemen die specifiek zijn voor afzonderlijke gecertificeerde modellen.

Niet-ondersteunde hardware

Bekend probleem

• Alleen x86_64-architectuurapparaten kunnen ChromeOS Flex uitvoeren. 32-bits x86- en ARM-apparaten worden niet ondersteund.
  • Mac-apparaten met Touch Bar, T2-beveiligingschip of M1-processor worden niet ondersteund en hebben waarschijnlijk grote bugs, zelfs als ze werken.
  • Microsoft Surface-producten worden niet ondersteund als gecertificeerd model en hebben waarschijnlijk problemen met toetsenborden, touchpads, touchscreens en webcams.
  • Linux-ontwikkelomgeving
    • ChromeOS Flex ondersteunt alleen de Linux-ontwikkelomgeving op apparaten die voldoen aan de vereisten voor beveiliging en hardware.
    • Je moet mogelijk de BIOS- of UEFI-instellingen aanzetten voor VT-x, VT-d of andere virtualisatie-instellingen.
    • Je moet misschien hyperthreading uitzetten via de BIOS- of UEFI-instellingen
Chromebox for vergaderingen wordt niet ondersteund

Bekend probleem

ChromeOS Flex kan niet worden ingeschreven voor gebruik in de modus Chromebox for vergaderingen.