Inbyggd Chromecast heter nu Google Cast. Läs mer.

Lyssna på musik med Google Cast-enheten.

Vissa produkter och funktioner från Google Play är inte tillgängliga i alla länder. Visa vad som är tillgängligt i ditt land.

Med Google Play och Google Cast-ljudenheten kan du ta dina favoritlåtar till en nya höjder genom att casta dem till dina högtalare. Har du sparat musik i datorn? Skapa ett komplett musikbibliotek som du kan casta till högtalarna eller en mobil enhet med hjälp av Musikhanteraren.

När du har konfigurerat Google Cast-ljudenheten gör du på följande sätt för att lyssna på musik med hjälp av Google Play Musik Google Play icon och Google Cast-ljudenheten. .

Casta musik

På en mobil eller surfplatta
  1. Anslut enheten och Google Cast-ljudenheten till samma trådlösa nätverk.
  2. Öppna appen Google Play Musik Google Play icon.
  3. Tryck på Cast-ikonen Inactive cast extension .
  4. Välj din Google Cast-ljudenhet i listan med enheter.
  5. Välj en låt, ett album eller en spellista.
  6. Tryck på Spela upp.
På en dator

Om du inte redan har gjort det måste du ladda ned och använda Google Chrome om du vill lyssna på musik med hjälp av datorn och Google Cast-ljudenheten.

1. Öppna Chrome Chrome.
  2. Ladda ned och installera tillägget Google Cast från Chrome Web Store (endast en gång).
  3. Anslut datorn och Google Cast-ljudenheten till samma trådlösa nätverk.
  4. Besök Google Play Musik (play.google.com/music) med Chrome.
  5. Tryck på en låt, ett album eller en spellista.
  6. Tryck på Spela upp.
  7. Klicka på Cast-ikonen Inactive cast extension längst ned på skärmen vid uppspelningskontrollerna.
  8. Välj Google Cast-ljudenheten i listan med enheter under Anslut till en enhet.
Visa ett exempel
Cast Play Music
Om du vill spara batteri kan du stänga av skärmen på enheten eller datorn under uppspelningen. Det går även att använda andra appar på enheten och att öppna flikar i webbläsaren på datorn medan du castar.

Ladda upp musik med Musikhanteraren

Med Musikhanteraren kan du ladda upp musik till Google Play från musikmappar på datorn (inklusive iTunes och Windows Media Player) och börja casta de låtar du gillar till tv:n direkt. Det går även att ladda upp iTunes-biblioteket till en Android-enhet så att hela musiksamlingen finns på en och samma plats. Ingen synkronisering krävs. Läs om hur du laddar ned och installerar Musikhanteraren och kommer igång med att casta.

Koppla från Google Cast-enheten

• På mobilen eller surfplattan: Tryck på Cast-ikonen Active cast extension och välj Sluta Casta.
  • På datorn: Klicka på Cast-ikonen Active cast extension i webbläsarens övre högra hörn och klicka på Sluta casta.

Musikkontroller

• På mobilen eller surfplattan: Du kan använda uppspelningskontrollerna i appen Google Play Musik Google Play Music Icon. Du kommer även åt uppspelningskontrollerna snabbt via enhetens aviseringar.
  • På datorn: Du kan använda uppspelningskontrollerna långt ned på skärmen på Google Play Musik.

• Det kan vara en bra idé att låta musikspelaren vara öppen när du lyssnar på musik på Google Cast-ljudenheten med datorn. Det går inte att använda uppspelningskontrollerna när musikspelaren har stängts, datorn har stängts av eller att internetanslutningen har avbrutits.