Ta bort Google-enheter från Google Home-appen

Du kan ta bort kopplingen mellan ditt Google-konto och Googles enheter och tjänster på några olika sätt:

• Ta bort enskilda enheter från ett hem: Hemmet förblir konfigurerat på samma sätt vad gäller andra enheter och tjänster men utan den enhet du tar bort.
  • Ta bort dig själv eller andra från ett hem: Tar bort länken till valda konton från hemmet och enheterna.
  • Ta bort ett hem: Tar bort själva hemmet samt enheter, tjänster och data som är kopplade till hemmet.

Obs! Det kan ta upp till fem minuter innan behörighetsändringar för Google Home, till exempel att lägga till eller ta bort användare i ett hem, träder i kraft.

Ta bort Google-enheter från ett hem

När du tar bort en enhet från ett hem i Google Home-appen händer följande:

• Enheten kopplas bort från medlemmarna i hemmet i Google Home-appen.
  • Länken till enheten tas bort från ditt Google-konto.
  • Data som är kopplad till enheten, till exempel Video History, raderas. Obs! Viss grundläggande enhetsdata kan förbli kopplad till hemmet.
  1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Inställningar   Ta bort enhet  Ta bort.

Obs!

Ta bort dig själv från ett hem

När du tar bort dig själv från ett hem händer följande:

• Du har inte längre åtkomst till hemmet och de enheter och tjänster som är kopplade till hemmet.
  • Andra medlemmar har fortfarande åtkomst till hemmet.
  • Andra medlemmar bör inte längre ha åtkomst till de enheter eller tjänster som du konfigurerar, inklusive Nest-termostater, alarm, lås och kameror. Om du konfigurerar en Nest Cam med Nest Hub Max bör inte Nest Hub Max heller vara tillgänglig längre.

Undantag: Google Nest Wifi, Google Wifi, högtalare och skärmar med Google Assistent samt Chromecast-enheter bör fortfarande vara tillgängliga för andra medlemmar i hemmet även om du tar bort dig själv från hemmet.
  • Du förlorar åtkomsten till Nest Aware-funktioner som videohistorik.
  • Andra medlemmar har fortfarande åtkomst till Nest Aware-funktionerna.
  • Ditt Google TV-konto tas inte bort från hemmet. Du måste logga ut från det kontot på hemmets Google TV eller på account.google.com.
  • Om du är den enda medlemmen i hemmet raderas hemmet, inklusive hemdata som termostatinställningar och videomaterial från videohistoriken.

Så här tar du bort dig själv:

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Byt till hemmet som du vill redigera.
  3. Tryck på Inställningar .
  4. Tryck på profilikonerna för medlemmarna i hemmet under hemmets namn.
  5. Välj din profilikon.
  6. Tryck på Ta bort uppe till höger följt av Lämna hemmet.
Ta bort andra medlemmar från ett hem

När du tar bort medlemmar från ett hem händer följande:

• Personer får aviseringar om att de har tagits bort från hemmet.
  • De har inte längre åtkomst till enheterna eller tjänsterna i hemmet och deras konton är inte längre länkade till enheterna.
  • Assistent-enheter som högtalare och skärmar, inklusive sådana som konfigurerats av den borttagna medlemmen, bör finns kvar i hemmet. Dessa enheter är inte längre länkade till medlemmen som du tog bort.

Undantag: Nest Hub Max kan tas bort och videomaterial från videohistoriken kan raderas.
  • Personen förlorar åtkomsten till Nest Aware-funktioner som videohistorik.
  • Ditt Google TV-konto tas inte bort från hemmet. Du måste logga ut från det kontot på hemmets Google TV eller på account.google.com.
  • Om den medlem som du tar bort från hemmet migrerade sitt Nest-konto och sina Nest-enheter (till exempel kameror och termostater) till ett Google-konto kanske enheterna tas bort från hemmet. Data som är kopplad till Nest-enheterna och hemmet kan raderas permanent, inklusive videohistorik från Nest-kameror eller termostatinställningar.

Så här tar du bort andra medlemmar:

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Byt till hemmet som du vill redigera.
  3. Tryck på Inställningar .
  4. Tryck på profilikonerna för medlemmarna i hemmet under hemmets namn.
  5. Välj profilikonen för den medlem i hemmet som du vill ta bort.
  6. Tryck på Ta bort  uppe till höger  Ta bort.

Ta bort ett hem

Du kan ta bort ett hem från Home-appen om du är den enda medlemmen i hemmet.

Om du inte är den enda medlemmen i hemmet måste du först ta bort alla andra medlemmar från hemmet med Google Home-appen. Annars kan du bara ta bort dig själv från hemmet. De kvarvarande medlemmarna har fortfarande åtkomst till hemmet och dess enheter.

När du tar bort ett hem händer följande:

• Hemmet tas bort från ditt Google-konto.
  • Du kan inte använda Home-appen för att styra enheter som du har lagt till i hemmet, t.ex. lampor, skärmar, högtalare, kameror, termostater och lås, om du inte konfigurerar enheterna igen i ett nytt hem.
  • Din data som är kopplad till hemmet, till exempel Video History från Nest-kameror eller termostatinställningar, tas bort. Obs! Data som är kopplad till ditt Google-konto tas inte bort om du tar bort hemmet. Läs mer om hur du tar bort data som är kopplad till ditt konto.

Så här tar du bort ett hem:

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Om du har fler än ett hem trycker du på Favoriter . Tryck på nedåtpilen högst upp  välj hemmet som du vill redigera.
  3. Tryck på Inställningar .
  4. Scrolla ned till slutet av sidan   Ta bort det här hemmet.
  5. Tryck på Ta bort hem för att bekräfta.

Ta bort Voice Match eller Face Match från dina enheter

Voice Match känner igen din röst så att bara du kan få åtkomst till exempelvis din kalender, dina kontakter och dina påminnelser, medan Face Match tillåter Google Assistent att känna igen dig och visa anpassat och användbart innehåll utan att du behöver fråga.

Obs! Om du inaktiverar Voice Match för enskilda enheter i hemmet är dina röst- och ansiktsmönster fortfarande tillgängliga i hemmet. Du kan även fortsätta att låta Voice Match och Face Match aktiveras automatiskt på nya högtalare och skärmar.

Besök https://myactivity.google.com/ eller följ anvisningarna nedan om du vill få åtkomst till eller ta bort ljudklipp eller foton som du tog under konfigureringen av Voice Match och Face Match.

Så här tar du bort Voice Match eller Face Match från en enhet eller ett hem i Google Home-appen:

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Inställningar   Google Assistent.
  3. Tryck på Voice Match eller Face Match.
  4. Du kan avmarkera en enhet för att ta bort Voice Match eller Face Match från en viss enhet eller ta bort Voice Match eller Face Match helt från hemmet.

Så här tar du bort data från Voice Match- och Face Match-registreringen:

1. Öppna Min aktivitet på telefonen eller surfplattan.
  2. Tryck på menyn Meny  Annan aktivitet.
  3. Scrolla ned till Voice Match- och Face Match-registrering och tryck på Visa data.
  4. Tryck på Radera alla registreringar  Radera.