Smartlampen gebruiken met Google Nest- of Home-apparaten

Ondersteunde smartlampen

Made for Google

Als je Made for Google-lampen gebruikt, kun je ze helemaal instellen met de Google Home-app. Je hebt geen bridge of hub nodig en ook geen app van de fabrikant van de lamp.

Made for Google-lampen:

Werkt met de Google Assistent

Werkt met de Google Assistent-lampen kunnen worden gebruikt met de Google Assistent, maar zijn niet Made for Google. Als je Werkt met de Google Assistent-lampen wilt instellen, heb je de Google Home-app en de app van de fabrikant van de lamp nodig. Je moet misschien ook een bridge of hub van deze fabrikant gebruiken. Ontdek de Google Assistent-partners die Werkt met de Google Assistent-lampen maken.

Je lamp instellen en koppelen

Made for Google-lampen

1. Sluit de lamp aan op het stopcontact in dezelfde ruimte als je Google Nest- of Home-speaker of -scherm.
  2. Stel je speaker of scherm in als je dit nog niet hebt gedaan.
  3. Open de Google Home-app Google Home-app.
  4. Tik op Apparaten Toevoegen  Google Nest- of partnerapparaat Google Nest or partner device.
  5. Selecteer de lamp die je wilt instellen. De geselecteerde lamp gaat knipperen.
  6. Waar is dit apparaat? Kies de ruimte waarin de lamp zich bevindt.
    1. Wil je zelf een ruimte maken, tik dan op Aangepaste ruimte toevoegen en dan typ de naam van de ruimte en dan tik op Volgende.
  7. Kies een unieke naam. Typ de gewenste naam voor je lamp die je voor spraakopdrachten wilt gebruiken. We raden je aan een betekenisvolle naam zoals Leeslamp of Plafondlamp te gebruiken. Voor de beste resultaten neem je de naam van de ruimte niet op in de naam van de lamp (want je speaker of scherm weet al waar de lamp zich bevindt).
  8. Stel je smartlamp in. De lamp knippert mogelijk een paar keer.
  9. Je lamp is klaar voor gebruik. Tik op Klaar.
  10. Het instellen is klaar. Je kunt nu je lampen bedienen met je speaker of scherm.

Werkt met de Google Assistent-lampen

1. Volg de instructies van de fabrikant om de lamp in te stellen. Misschien moet je een bridge of hub instellen als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Steek de stekker in het stopcontact en zet de lamp aan in dezelfde ruimte als je speaker of scherm.
  3. Stel je speaker of scherm in.
  4. Open de Google Home-app Google Home-app.
  5. Tik op Apparaten Toevoegen  Werkt met Google Home Works with Google Home.
  6. Tik op het logo van de fabrikant van de lamp en dan volg de stappen om het instellen af te ronden. Misschien moet je inloggen bij de app van de fabrikant van de lamp. De app laat je stap voor stap weten wat je moet doen.

Je lampen bedienen met je speaker of scherm

Algemene spraakopdrachten

Actie: Zeg 'Hey Google' en vervolgens…
Een lamp aan- of uitdoen 'Doe <naam lamp> aan/uit'
Een lamp dimmen 'Dim de <naam lamp>'
Een lamp helderder maken 'Maak de <naam lamp> helderder'
De helderheid van een lamp op een bepaald percentage zetten 'Zet <naam lamp> op 50%'
Lampen dimmen of helderder maken met een bepaald percentage

'Dim <naam lamp> 50%'

'Maak <naam lamp> 30% helderder'

De kleur van een lamp wijzigen 'Maak <naam lamp> groen'
Alle lampen in de ruimte aan- of uitdoen 'Doe de lampen in <naam ruimte> aan/uit'
Alle lampen aan- of uitdoen 'Doe alle lampen aan/uit'

Met de Google Home-app

Open de Google Home-app Google Home-app en dan houd je vinger op de gewenste lamp. Je ziet bedieningselementen voor de helderheid. Als je lamp kleuropties heeft, vind je hier ook de kleurbediening.

Meerdere lampen plannen en bedienen met routines

Je kunt routines gebruiken om je verlichting te plannen en meerdere lampen te bedienen met 1 spraakopdracht.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Automatiseringen  en dan Toevoegen.
  3. Kies Huishouden of Persoonlijk en geef op waardoor de routine wordt geactiveerd en wat er dan gebeurt. Tik voor acties op Apparaten in huis aanpassen en selecteer de gewenste lampen.

Bijnamen voor je lampen instellen

Je kunt al je lampen een eigen bijnaam geven voor meer controle.

1. Open de Google Home-app Google Home-app als je een bijnaam wilt instellen of wijzigen.
  2. Tik op Favorieten of Apparaten
  3. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen Settings icon en dan Naam.
  5. Geef een naam op en dan tik op Opslaan.

Opmerking: Voor de beste resultaten gebruik je geen getal of naam van een ruimte in de bijnaam. Je ziet deze bijnaam alleen in de Google Home-app. Als je de app van de fabrikant van het apparaat gebruikt, wordt deze bijnaam niet getoond.

Je lampen toewijzen aan een ruimte

Je kunt je lampen aan een ruimte in een huis toewijzen om ze makkelijker te bedienen. Je kunt een nieuw huis maken, een nieuwe ruimte maken of je lampen aan een bestaande ruimte toevoegen.

Opmerking: Alle leden van het huis kunnen alle lampen in het huis bedienen.

De lamp toevoegen aan een bestaande ruimte in je huidige huis

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Favorieten of Apparaten
  3. Houd je vinger op de tegel voor de lamp die je aan een ruimte wilt toevoegen.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen Settings icon en dan Ruimte en dan kies een ruimte en dan tik op Opslaan.

De lamp toevoegen aan een nieuwe ruimte in je huidige huis

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Favorieten of Apparaten
  3. Houd je vinger op de tegel voor de lamp die je aan een ruimte wilt toevoegen.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen Settings icon en dan Ruimte en dan scroll naar beneden en tik op Een aangepaste ruimte toevoegen en dan geef de naam van de ruimte op en dan tik opOpslaan.

De lamp toevoegen aan een ruimte in een ander huis

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Favorieten of Apparaten
  3. Houd je vinger op de tegel van de lamp die je aan een ruimte wilt toevoegen.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen Settings icon en dan Huis en dan kies een huis en dan tik op Volgende en dan kies een ruimte en dan tik op Volgende.

Je lampen ontkoppelen van je speaker of het scherm

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Favorieten of Apparaten
  3. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen Settings icon en dan Apparaat verwijderen en dan Verwijderen.

Productspecifieke informatie

C by GE

Je kunt maximaal 6 C by GE-lampen koppelen voor elke speaker of elk scherm.

C by GE-lampen verplaatsen van de C by GE-app naar de Google Home-app

Als je al lampen hebt ingesteld in de C by GE-app, kun je ze verwijderen uit de C by GE-app en ze instellen in de Google Home-app.

Zet je C by GE-lampen aan. De lampen moeten worden aangezet voordat je doorgaat.

Verwijder de lampen uit de C by GE-app. Hiermee worden de lampen teruggezet op de fabrieksinstellingen. Ze knipperen 3 keer als ze zijn teruggezet op de fabrieksinstellingen. Als ze niet knipperen, moet je elke lamp handmatig terugzetten op de fabrieksinstellingen. Hoe je de fabrieksinstellingen terugzet, is afhankelijk van de firmwareversie van je lamp. Als de eerste reset-instructie niet werkt, heb je een oudere firmwareversie en moet je de tweede instructie gebruiken.

Open de Google Home-app Google Home-app en volg de stappen voor Made for Google.

Opmerking: Tijdens de eerste firmware-update na het instellen met de Google Home-app kan de lamp knipperen.

Spraakopdrachten voor de kleur van C-Sleep-lampen

Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
C-Sleep-lampen instellen op een levendige of wekkleuren 'Stel de lampen in op helder wit'
C-Sleep-lampen instellen op actieve of alledaagse kleuren 'Stel de lampen in op zacht wit'
C-Sleep-lampen instellen op rustige of slaapkleuren 'Stel de lampen in op kaarslicht'
De kleurtemperatuur van C-Sleep-lampen wijzigen 'Zet de lampen op 2700 kelvin' (in een bereik van 2000-7000)

Je lamp(en) ontkoppelen van je speaker of scherm

Opmerking: Je kunt geen afzonderlijke C by GE-smartlampen ontkoppelen. Als je één lamp verwijdert via het proces 'C by GE ontkoppelen', worden alle C by GE-lampen verwijderd.

1. Zorg dat je lamp of lampen aan zijn.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op Favorieten of Apparaten
  4. Houd je vinger op de tegel van de C by GE-lamp.
  5. Tik op Instellingen Settings icon en dan Apparaat verwijderen en dan Verwijderen. (Hiermee worden alle GE-lampen verwijderd. Je kunt momenteel geen afzonderlijke C by GE-lampen verwijderen.)

Als de Google Home-app je lamp niet kan vinden tijdens het instellen

Opmerking: Als je de lampen niet ziet in de Google Home-app of de C by GE-app, moet je ze waarschijnlijk terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Het kan zijn dat ze oudere firmware gebruiken, dus volg de 2e instructie voor terugzetten op de fabrieksinstellingen als de 1e instructie niet werkt.

Als je lamp niet reageert

• Ga na of het stopcontact stroom krijgt. Check of de wandschakelaar aanstaat.
  • Zet de lamp uit en weer aan. Als de lamp weer stroom krijgt, kan het een minuut duren voordat de lamp weer met de speaker of het scherm is verbonden. Zet je lamp weer aan en kijk of deze werkt. Zo ja, dan ben je klaar.
  • Probeer de lamp uit in een andere lampfitting of een ander stopcontact.
  • Als de bovenstaande stappen niet werken, moet je misschien je C by GE-lamp terugzetten naar de fabrieksinstellingen en de lamp opnieuw instellen.

Als je de foutmelding 'Er is iets misgegaan' ziet

• Het signaal tussen je lamp en speaker of scherm is misschien niet sterk genoeg. Plaats de lamp en je speaker of scherm dichter bij elkaar om de signaalsterkte te verbeteren. Zet ze niet meer dan 5 meter uit elkaar.
  • Je bent misschien geen lid van het huis waarin de lamp is ingesteld.Vraag de persoon die het huis heeft gemaakt om je toe te voegen als lid.
  • Andere apparaten in de buurt van je speaker, scherm of C by GE-lampen kunnen storing veroorzaken. Als er een wifi-router, draadloze telefoon, magnetron of bluetooth-speaker in de buurt is, zet je deze verder weg.
  • Je hebt misschien te veel C by GE-lampen op 1 speaker of scherm. Je kunt per speaker en scherm maximaal 6 lampen toevoegen.

Als je het probleem nog steeds niet kunt oplossen, deel je feedback over speakers en schermen.

Je C by GE-lampen terugzetten naar de fabrieksinstellingen

1. Zorg dat al je lampen aanstaan.
  2. Zet de lampen terug naar de fabrieksinstellingen. Hoe je de fabrieksinstellingen terugzet, is afhankelijk van de firmwareversie van je lamp. Als je lampen niet 3 keer knipperen nadat je de 1e reeks instructies voor het terugzetten naar de fabrieksinstellingen hebt afgerond, moet je de 2e reeks gebruiken.
  3. Start de speaker of het scherm opnieuw op waarmee je de lampen instelt. Probeer daarna de lampen opnieuw in te stellen met de Google Home-app.

Opmerking: Als je lampen zijn gekoppeld aan de C by GE-app, kun je ze ook terugzetten naar de fabrieksinstellingen door ze te ontkoppelen van de app. De lampen knipperen 3 keer als ze worden ontkoppeld van de app. Hiermee wordt bevestigd dat ze zijn teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Philips Hue

Spraakopdrachten voor Philips Hue-settings

Actie: Zeg 'Hey Google' en dan:
Een setting activeren 'Activeer <naam van setting>' of 'Stel <naam van setting> in'
'Stel <naam van ruimte> in op <naam van setting>'
Een setting deactiveren 'Deactiveer <naam setting>'

Als je je Philips Hue-bridge niet aan je speaker of scherm kunt koppelen

1. Geef de spraakopdracht 'Hey Google, synchroniseer alle apparaten'.
  2. Check de volgende items op je Philips Hue-bridge:
    1. Staat je Philips Hue-bridge aan?
    2. Heb je je bridge aangesloten op je wifi-router?
    3. Branden alle lampjes op de bridge?
  3. Zorg dat je speaker of scherm en de Philips Hue-bridge zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk en dezelfde router.
  4. Start je speaker of scherm opnieuw op. Doe dit ook met de Philips Hue-bridge.

Algemene problemen oplossen

Eerste checklist

1. Staat je speaker of scherm aan?
  2. Heeft je speaker of scherm verbinding met je wifi-netwerk?
  3. Zijn je smartlampen correct ingesteld op hetzelfde wifi-netwerk?
  4. Gebruik je de bovenstaande ondersteunde spraakopdrachten?
  5. Als je lampen ook zijn ingesteld in de app van de fabrikant van het apparaat, kun je dan je lampen bedienen via die app?

Stappen voor probleemoplossing

• Zorg dat je mobiele apparaat, je speaker of scherm en je smartlampen allemaal zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk. Als je een bridge gebruikt, check dan ook het wifi-netwerk van de bridge.
  • Zorg dat je mobiele apparaat en je speakers en schermen zijn gekoppeld aan hetzelfde Google-account.
    • Ga na of het getoonde Google-account het account is dat is gekoppeld aan je Google-apparaat. Als dit het goede account is, tik je op om het accountvenster te sluiten. Als je van account wilt wisselen, tik je op het dropdownicoon en daarna op een ander account of op Nog een account toevoegen.

• Als je het account van je speaker of scherm wilt checken, open je de Google Home-app Google Home-app. Tik op Favorieten of Apparaten en dan houd je vinger op de tegel van je apparaat en dan tik op Instellingen Settings icon en dan Herkenning en delen en dan Gekoppelde account(s).
  • Zorg dat je lampen zijn gekoppeld in de Google Home-app.
    • Open de Google Home-app Google Home-app. Tik op Favorieten of Apparaten
    • Als je de lampen nog steeds niet kunt vinden, sluit je de Google Home-app geforceerd af en probeer je het opnieuw.
    • Vind je de lampen daarna nog niet, dan stel je ze opnieuw in via de Google Home-app.
  • Geef de spraakopdracht 'Hey Google, synchroniseer alle apparaten'.
  • Wijzig de naam van je lamp.
    • Verwijder de naam van de ruimte uit de naam van de lamp. Gebruik bijvoorbeeld Bureaulamp in plaats van Bureaulamp slaapkamer.
    • Verwijder cijfers en speciale tekens uit de naam van de lamp Gebruik bijvoorbeeld Favoriete lamp in plaats van Lamp 1.
    • Maak alle lampnamen uniek. Gebruik bijvoorbeeld Leeslamp en Tv-lamp in plaats van Lamp rechterkant bank en Lamp linkerkant bank.