Konfigurera och styra glödlampor och kontakter från Cync (C by GE)

Obs! Den här artikeln gäller bara glödlampor och kontakter från Cync (C by GE).

Besök sidan om att styra smarta enheter och sidan om konfigurering av smarta enheter om du vill veta mer om att konfigurera och styra glödlampor eller kontakter från andra tillverkare eller en smart strömbrytare från Cync (C by GE).

Med Google Nest kan du slå på och av enheter från Cync (C by GE) och fjärrstyra glödlampornas ljusstyrka med hjälp av röstkommandon, Google Home-appen eller en skärm som Google Nest Hub. Alla kontakter och glödlampor från Cync (C by GE), inklusive glödlamporna Soft White och Tunable White, kan kopplas till högtalare och skärmar från Google Nest eller Google Home. Du kan ansluta upp till sex glödlampor och kontakter från Cync (C by GE) per högtalare eller skärm.

Konfigurera enheterna från Cync (C by GE)

Obs! Om enheten från Cync (C by GE) inte visas med direktkonfigurering konfigurerar du först enheten i appen Cync (C by GE). Sedan följer du anvisningarna för att ansluta andra smarta enheter i Google Home-appen.

Konfigurera enheterna från Cync (C by GE) i Google Home-appen

Om du inte har konfigurerat enheterna i appen Cync (C by GE) kan du konfigurera dem i Google Home-appen.

1. Anslut enheten i det rum som högtalaren eller skärmen finns i.
  2. Konfigurera högtalaren eller skärmen om du inte redan har gjort det.
  3. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  4. Tryck på Enheter   Lägg till   Fungerar med Google Home Works with Google Home.
  5. Slutför konfigureringen enligt anvisningarna i appen.

Tips! Det namn som du ger enheten används i röstkommandon. Använd namn som ”läslampa” eller ”taklampa”. Rummets namn ska inte vara en del av namnet på enheten.

Obs! Enheten kan blinka under den första firmware-uppdateringen när du har konfigurerat den med Google Home-appen.

Flytta enheter från appen Cync (C by GE) till Google Home-appen

Om du vill flytta enheter från appen Cync (C by GE) raderar du dem i den appen och konfigurerar dem i Google Home-appen.

1. Slå på enheten från Cync (C by GE). Enheten måste vara påslagen innan du fortsätter.
  2. Radera enheten i appen Cync (C by GE). Den här åtgärden återställer även standardinställningarna på enheten.
    • När återställningen till standardinställningarna är klar ska glödlampan du konfigurerar blinka tre gånger. Om du konfigurerar en kontakt ska den blinka blått.
    • Om glödlampan eller kontaktlampan inte blinkar betyder det att du måste återställa standardinställningarna på varje glödlampa eller kontakt manuellt. Observera att återställningssekvensen skiljer sig åt beroende på enhetens firmware-version. Om den första återställningssekvensen inte fungerar betyder det att du har en äldre firmware-version och måste använda den andra återställningssekvensen.
  3. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  4. Tryck på Enheter   Lägg till   Fungerar med Google Home Works with Google Home.
  5. Välj ett hem att konfigurera enheten i och tryck på Nästa. Home-appen börjar söka efter enheter i närheten som kan konfigureras.
  6. Välj glödlampan eller kontakten du vill konfigurera. Enheten blinkar när den har valts.
  7. Rumsval: Välj i vilket rum enheten finns.
    • Skapa ett anpassat rum genom att trycka på Lägg till anpassat rum följt av ange rummets namn följt av tryck på Nästa.
  8. Ange ett namn på enheten: Skriv det namn som du vill använda för röstkommandon. Vi rekommenderar att du ger den ett beskrivande namn, till exempel ”läslampa” eller ”kontakt till kaffebryggaren”. Du får bäst resultat om du inte tar med namnet på rummet i enhetens namn.
  9. Enheten kan få en uppdatering och blinka några gånger. Tryck på OK.
  10. Enheterna är klara. Tryck på Fortsätt.
  11. Så där, konfigurerat och klart!

Obs! Enheten kan blinka under den första firmware-uppdateringen när du har konfigurerat den med Google Home-appen.

Styra glödlamporna med en högtalare eller skärm

Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Tända/släcka en specifik lampa (t.ex. ”skrivbordslampa”) ”Släck skrivbordslampan”
Dimma belysningen ”Dimma skrivbordslampan” eller ”Dimma alla lampor”
Öka lampornas ljusstyrka ”Öka ljusstyrkan på skrivbordslampan”
Ställa in ljusstyrkan på en viss procent ”Ställ in skrivbordslampan på 50 %” eller ”Ställ in lamporna på 70 %”
Dimma eller öka ljusstyrkan med en viss procent ”Dimma lampan med 50 %” eller ”Öka ljusstyrkan på lamporna med 10 %”
Tända eller släcka alla lampor ”Tänd alla lampor” eller ”Släck alla lampor”
Ställa in Tunable White-glödlamporna på färgerna Vibrant eller Wake ”Ställ in lamporna på vitt ljus”
Ställa in Tunable White-glödlamporna på färgerna Active eller Everyday ”Ställ in lamporna på mjukt vitt ljus”
Ställa in Tunable White-glödlampor på färgerna Calm eller Sleep  ”Ställ in lamporna på levande ljus”
Ändra färgtemperaturen på Tunable White-glödlampor ”Ändra lamporna till 2 700 kelvin” (serien med 2 000–7 000)

Styra kontakterna med en högtalare eller skärm

Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Slå på eller stänga av en specifik kontakt (exempel: ”skrivbordskontakt”) ”Stäng av skrivbordskontakten”
Slå på eller stänga av alla kontakter ”Slå på alla kontakter” eller ”Stäng av alla kontakter”

Obs! När högtalaren eller skärmen och enheterna från Cync (C by GE) finns i samma rum vet högtalaren eller skärmen att dina röstkommandon gäller enheterna från Cync (C by GE) i det rummet. Om du till exempel har högtalaren och glödlamporna i vardagsrummet och säger ”Hey Google, släck lamporna” släcks lamporna i vardagsrummet.

Styra glödlampor och kontakter med Google Home-appen

Du hittar skärmen för att styra enheten genom att öppna Google Home-appen Google Home-appen följt av trycka på enheten.

Du kan slå på och stänga av enheten eller ändra färgtemperaturen på Tunable White-glödlampan.

Ange ett schema för lampor och kontakter

Du kan använda Rutiner för att ange ett schema för enheten.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen
  2.  Tryck på Automatiseringar ..
  3. Tryck på Lägg till eller på en färdig rutin.

Obs! Du måste ange ett röstkommando för rutinen. Rutinen ska fortfarande starta automatiskt på det klockslag du schemalägger.

Ange ett smeknamn för lampan eller kontakten

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2.  Tryck på Favoriter eller Enheter
  3. Tryck länge på enhetens ruta.
  4. Tryck på Inställningar Settings icon uppe till höger följt av Namn.
  5. Ange ett namn följt av tryck på Spara.

Tips! Det namn som du ger enheten används i röstkommandon. Använd namn som ”läslampa” eller ”taklampa”. Rummets namn ska inte vara en del av namnet på enheten.

Ta bort länken till enheten/enheterna från Cync (C by GE) från Home-appen

Obs! Du kan inte ta bort länken till enskilda lampor eller kontakter från Cync (C by GE). När du tar bort en enhet från Cync (C by GE) enligt följande anvisningar tas alla sådana enheter bort.

1. Kontrollera att glödlamporna eller kontakterna är påslagna.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Favoriter eller Enheter
  4. Tryck länge på rutan för Cync (C by GE) på enheten.
  5. Tryck på Inställningar Settings icon följt av Ta bort enhet följt av Ta bort. När du tar bort en enhet från Cync (C by GE) tas alla sådana glödlampor och kontakter bort. Alternativet att ta bort enskilda lampor och kontakter från Cync (C by GE) stöds inte.

Om Google Home-appen inte hittar glödlampan eller kontakten under konfigureringen

1. Stäng av enheten i tio sekunder och slå sedan på den igen.
  2. Kontrollera att du har den senaste versionen av Google Home-appen.
  3. Starta om högtalaren eller skärmen.
  4. Tvångsavsluta Google Home-appen.
  5. Återställ högtalaren eller skärmen till standardinställningarna.

Obs! Om glödlamporna eller kontakterna inte visas i vare sig Google Home-appen eller appen Cync (C by GE) måste de troligen återställas till standardinställningarna. Glödlamporna eller kontakterna kan även använda en äldre firmware-version, så försök återställa standardinställningarna med den andra metoden om den första inte fungerar.

Om glödlampan eller kontakten inte svarar

• Kontrollera att det finns ström i uttaget. Kontrollera att strömbrytaren är på.
  • Släck glödlampan och tänd den sedan igen. Det tar upp till en minut för enheten att återansluta till högtalaren eller skärmen när den har fått ström igen. Testa lampan eller kontakten och se om den fungerar. I så fall är du klar.
  • Testa att använda enheten i en annan lampa eller ett annat uttag.

Om du får felmeddelandet Något gick fel

• Signalen mellan enheten och högtalaren eller skärmen kanske inte är tillräckligt stark. Öka signalstyrkan genom att flytta enheten från Cync (C by GE) och din högtalare eller skärm närmare varandra. De ska inte vara mer än 4,5 meter ifrån varandra.
  • Du kanske inte är medlem i hemmet som enheten från Cync (C by GE) konfigurerats i. Be personen som skapade hemmet att lägga till dig som medlem.
  • Andra enheter nära högtalaren, skärmen eller enheten från Cync (C by GE) kan orsaka störningar. Om du har en wifi-router, trådlös telefon, mikrovågsugn eller Bluetooth-högtalare i närheten flyttar du den längre bort, om det går.
  • Du kanske har för många enheter från Cync (C by GE) i samma hem i Home-appen. Du kan lägga till upp till sex enheter från Cync (C by GE) per Google Assistent-enhet i hemmet.

Om du fortfarande inte kan lösa problemet kan du skicka feedback om högtalaren, skärmen eller Google Home-appen.

Återställa enheterna från Cync (C by GE) till standardinställningarna

Om du vill konfigurera en smart strömbrytare från Cync (C by GE)

Följ anvisningarna för att konfigurera smarta hemenheter. Strömbrytarna från Cync (C by GE) konfigureras inte på samma sätt som glödlamporna eller kontakterna. När du har öppnat Google Home-appen Google Home-appen: Tryck på Enheter   Lägg till   Fungerar med Google Home Works with Google Home.

Är smarta lampor nytt för dig? Med Smart Light-startpaketet som innehåller en Google Nest Mini (2:a generationen) eller en Google Home Mini (1:a generationen) och en smart Soft White-glödlampa från GE i ett och samma paket kan du ta det första steget mot hemautomatisering.