Cync-lampen en -stekkers (C by GE) instellen en bedienen

Opmerking: Dit artikel is alleen van toepassing op Cync-lampen en -stekkers (C by GE).

Ga naar onze pagina over het bedienen van smartapparaten en onze pagina voor het instellen van smartapparaten voor meer informatie over hoe je lampen van andere fabrikanten of een Cync-smartschakelaar (C by GE) kunt instellen en bedienen.

Met Google Nest kun je je Cync-apparaten (C by GE) aan- en uitzetten en de helderheid van lampen op afstand bedienen met spraakopdrachten, de Google Home-app of een smartdisplay zoals de Google Nest Hub. Alle Cync-stekkers en -lampen (C by GE), waaronder Soft White- en Tunable White-lampen, kunnen worden gekoppeld aan je Google Nest- of Home-speaker of -scherm. Je kunt per speaker of scherm maximaal 6 Cync-lampen en -stekkers (C by GE) koppelen.

Je Cync-apparaten (C by GE) instellen

Opmerking: Als je je Cync-apparaat (C by GE) niet ziet tijdens Eenvoudig instellen, moet je eerst je apparaat instellen in de Cync-app (C by GE). Volg daarna de stappen om andere smartapparaten in te stellen in de Google Home-app.

Cync-apparaten (C by GE) instellen via de Google Home-app

Als je Cync-apparaten (C by GE) niet zijn ingesteld in de Cync-app (C by GE), kun je ze instellen in de Google Home-app.

1. Sluit je apparaat aan op een stopcontact in dezelfde ruimte als je speaker of scherm.
  2. Stel je speaker of scherm in als je dit nog niet hebt gedaan.
  3. Open de Google Home-app Google Home-app.
  4. Tik op Apparaten Toevoegen  Werkt met Google Home Works with Google Home.
  5. Volg de instructies in de app om het instellen af te ronden.

Tip: De naam die je aan het apparaat geeft, wordt gebruikt voor spraakopdrachten. Gebruik een naam zoals Leeslamp of Plafondlamp. Voeg de naam van de ruimte niet toe als je het apparaat een naam geeft.

Opmerking: Tijdens de eerste firmware-update na het instellen met de Google Home-app kan het apparaat knipperen.

Cync-apparaten (C by GE) verplaatsen van de Cync-app (C by GE) naar de Google Home-app

Als je apparaten uit de Cync-app (C by GE) wilt verplaatsen, verwijder je de apparaten uit de Cync-app (C by GE) en stel je ze in de Google Home-app in.

1. Zet je Cync-apparaat (C by GE) aan. Het apparaat moet worden aangezet voordat je doorgaat.
  2. Verwijder het apparaat uit de Cync-app (C by GE). Hiermee wordt het apparaat ook teruggezet naar de fabrieksinstellingen.
    • Als de fabrieksinstellingen zijn teruggezet, knippert de lamp die je wilt instellen 3 keer of knippert het lampje van de stekker blauw.
    • Als de lamp zelf of het lampje van de stekker niet knippert, moet je elke lamp of stekker handmatig terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Hoe je de fabrieksinstellingen terugzet, is afhankelijk van de firmwareversie van je apparaat. Als de eerste reeks resetinstructies niet werkt, heb je een oudere firmwareversie en moet je de tweede reeks gebruiken.
  3. Open de Google Home-app Google Home-app.
  4. Tik op Apparaten Toevoegen  Werkt met Google Home Works with Google Home.
  5. Kies het huis waar je het apparaat wilt instellen en tik op Volgende. De Home-app zoekt naar apparaten in de buurt die kunnen worden ingesteld.
  6. Selecteer de lamp of stekker die je wilt instellen. Het apparaat knippert als je het selecteert.
  7. Selecteer een ruimte: Kies de ruimte waar het apparaat zich bevindt.
    • Tik op Aangepaste ruimte toevoegen en dan typ de naam van de ruimte en dan tik op Volgende.
  8. Geef het apparaat een naam: Typ de naam die je voor spraakopdrachten wilt gebruiken. We raden je aan een contextgerelateerde naam te gebruiken, zoals Leeslamp of Stekker van koffiezetapparaat. Voor de beste resultaten voeg je de naam van de ruimte niet toe aan de naam van het apparaat.
  9. Je apparaat wordt misschien geüpdatet en knippert dan een paar keer. Tik op OK.
  10. Je apparaten zijn klaar. Tik op Doorgaan.
  11. Het instellen is afgerond. Je bent helemaal klaar.

Opmerking: Tijdens de eerste firmware-update na het instellen met de Google Home-app kan het apparaat knipperen.

Je lampen bedienen met een speaker of scherm

Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
Een specifieke lamp aan- of uitdoen (bijvoorbeeld bureaulamp) 'Doe de bureaulamp uit'
Lampen dimmen 'Dim de bureaulamp' of 'Dim alle lampen'
Lampen helderder maken 'Maak de bureaulamp helderder'
De helderheid van een lamp op een bepaald percentage zetten 'Zet de bureaulamp op 50%' of 'Zet de lampen op 70%'
Lampen dimmen of helderder maken met een bepaald percentage 'Dim de lamp met 50%' of 'Maak de lampen 10% helderder'
Alle lampen aan- of uitdoen 'Doe alle lampen aan' of 'Doe alle lampen uit'
Tunable White-lampen instellen op levendige of activatiekleuren 'Stel de lampen in op helder wit'
Tunable White-lampen instellen op actieve kleuren of kleuren voor elke dag 'Stel de lampen in op zacht wit'
Tunable White-lampen instellen op rustige of slaapkleuren  'Stel de lampen in op kaarslicht'
De kleurtemperatuur van Tunable White-lampen wijzigen 'Zet de lampen op 2700 kelvin' (in een bereik van 2000-7000)

Je stekkers bedienen met een speaker of scherm

Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
Een bepaalde stekker aan- of uitzetten (voorbeeld: bureaustekker) 'Zet de bureaustekker uit'
Alle stekkers aan- of uitzetten 'Zet alle stekkers aan' of 'Zet alle stekkers uit'

Opmerking: Als je speaker of scherm en Cync-apparaten (C by GE) zich in dezelfde ruimte bevinden, weet je speaker of scherm dat je spraakopdrachten gelden voor de Cync-apparaten (C by GE) in die ruimte. Als je speaker en lampen bijvoorbeeld in de woonkamer staan en je 'Hey Google, doe de lampen uit' zegt, gaan de lampen in de woonkamer uit.

Je lampen en stekkers bedienen met de Google Home-app

Als je het bedieningsscherm voor je apparaat wilt vinden, open je de Google Home-app Google Home-app en dan tik op je apparaat.

Je kunt je apparaat aan- en uitzetten. Je kunt ook de kleurtemperatuur voor Tunable White-lampen wijzigen.

Een schema instellen voor je lampen en stekkers

Je kunt routines gebruiken om een schema in te stellen voor je apparaat.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2.  Tik op Automatiseringen ..
  3. Tik op Toevoegen of een kant-en-klare routine.

Opmerking: Je moet een spraakopdracht voor je routine opgeven. De routine wordt nog steeds automatisch gestart op het geplande tijdstip.

Een bijnaam instellen voor je lamp of stekker

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2.  Tik op Favorieten of Apparaten
  3. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen Settings icon en dan Naam.
  5. Geef een naam op en dan tik op Opslaan.

Tip: De naam die je aan het apparaat geeft, wordt gebruikt voor spraakopdrachten. Gebruik een naam zoals Leeslamp of Plafondlamp. Voeg de naam van de ruimte niet toe als je het apparaat een naam geeft.

Je Cync-apparaten (C by GE) ontkoppelen van de Home-app

Opmerking: Je kunt afzonderlijke Cync-lampen of -stekkers (C by GE) niet ontkoppelen. Als je via deze stappen 1 Cync-apparaat (C by GE) verwijdert, worden alle Cync-apparaten (C by GE) verwijderd:

1. Zorg dat je lampen of stekkers aan zijn.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op Favorieten of Apparaten
  4. Houd je vinger op de tegel van je Cync-apparaat (C by GE).
  5. Tik op Instellingen Settings icon en dan Apparaat verwijderen en dan Verwijderen. Als je 1 apparaat verwijdert, worden alle Cync-lampen en -stekkers (C by GE) verwijderd. De optie om afzonderlijke Cync-lampen en -stekkers (C by GE) te verwijderen, wordt niet ondersteund.

Als de Google Home-app je lamp of stekker niet kan vinden tijdens het instellen

1. Zet het apparaat 10 seconden uit en vervolgens weer aan.
  2. Zorg dat je de nieuwste versie van de Google Home-app hebt.
  3. Start je speaker of scherm opnieuw op.
  4. Sluit de Google Home-app geforceerd af.
  5. Zet je speaker of scherm terug naar de fabrieksinstellingen.

Opmerking: Als je je lampen of stekkers niet vindt in de Google Home-app of de Cync-app (C by GE), moet je ze waarschijnlijk terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Het kan ook zijn dat je lampen of stekkers oudere firmware gebruiken, dus volg de 2e instructie voor terugzetten naar de fabrieksinstellingen als de 1e instructie niet werkt.

Als je lamp of stekker niet reageert

• Ga na of het stopcontact stroom krijgt. Check of de wandschakelaar aanstaat.
  • Zet de lamp of stekker uit en weer aan. Als het apparaat weer aanstaat, kan het een minuut duren voordat het weer verbinding maakt met je speaker of scherm. Zet je lamp of stekker weer aan en controleer of deze werkt. Zo ja, dan ben je klaar.
  • Probeer het apparaat uit in een andere lampfitting of een ander stopcontact.

Als je de foutmelding 'Er is iets misgegaan' krijgt

• Het signaal tussen je apparaat en speaker of scherm is mogelijk niet sterk genoeg. Plaats het Cync-apparaat (C by GE) en je speaker of scherm dichter bij elkaar om de signaalsterkte te verbeteren. Zet ze niet meer dan 5 meter uit elkaar.
  • Je bent misschien geen lid van het huis waarin het Cync-apparaat (C by GE) is ingesteld. Vraag de persoon die het huis heeft gemaakt om je toe te voegen als lid.
  • Andere apparaten in de buurt van je speaker, scherm of Cync-apparaat (C by GE) kunnen storing veroorzaken. Als er een wifi-router, draadloze telefoon, magnetron of bluetooth-speaker in de buurt is, zet je deze verder weg.
  • Je hebt misschien te veel Cync-apparaten (C by GE) aan één huis in de Home-app gekoppeld. Je kunt maximaal 6 Cync-apparaten (C by GE) per Google Assistent-apparaat in je huis toevoegen.

Als je het probleem nog steeds niet kunt oplossen, kun je feedback geven over je speaker, je scherm of de Google Home-app.

Je Cync-apparaten (C by GE) terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Als je een Cync-smartschakelaar (C by GE) wilt instellen

Volg de stappen om smarthome-apparaten in te stellen. Voor Cync-schakelaars (C by GE) gelden andere instelstappen dan voor de lampen of stekkers. Nadat je de Google Home-app Google Home-app hebt geopend: Tik op Apparaten Toevoegen  Werkt met Google Home Works with Google Home.

Nieuwe gebruiker van smartlampen? De Smartverlichting Starterkit is de eerste stap naar automatisering in huis met een Google Nest Mini (2e generatie) of een Google Home Mini (1e generatie) en een GE Soft White-smartlamp in één pakket.