Sänka volymen på videor och musik när du använder Google Assistent

Assistenten kan automatiskt sänka volymen på videor och musik du castar till tv:ar eller högtalare, så att det blir enklare att prata med och lyssna på Google-assistenten medan du castar innehåll. Den här funktionen är aktiverad som standard.

Så fungerar det

Volymen på tv:n eller högtalarna sänks när du säger ”Hey Google” och hålls på samma låga nivå medan du pratar med assistenten. När du är klar höjs volymen på tv:n eller högtalarna till den ursprungliga nivån.

Hindra att volymen sänks av Google-assistenten

Gör så här om du vill inaktivera funktionen:

1.  Kontrollera att telefonen eller surfplattan är länkad till samma konto som högtalaren eller skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck länge på enhetens ruta.
  4. Tryck på Inställningar uppe till höger följt av Ljud följt av inaktivera Sänk volymen när assistenten lyssnar Off.

Funktion som inte stöds

Funktionen fungerar för närvarande inte när du castar innehåll på följande sätt:
  • Om du castar musik i en grupp av Cast-enheter.
  • Om du började casta innehåll på en tv eller högtalare med en telefon och inte med rösten.
  • När du castar innehåll på en Android TV-enhet med fast volym (t.ex. Nexus Player).
  • När du castar innehåll på en högtalare eller tv med inbyggd Chromecast eller en Android TV-enhet med Chromecast-firmware i en tidigare version än 1.25. Så här kontrollerar du vilken firmware-version du har.
  • För tv-program och filmer när uppspelningen görs med 5.1-surroundljud.

Obs! När funktionen är aktiverad på Android TV-enheter med en tidigare firmware-version än 1.27 går det inte att justera volymen på tv:n med hjälp av högtalaren eller skärmen (”Hey Google, ställ in volymen på 50 % på <enhetens namn>”). Om du vill använda röstkommandon följer du anvisningarna ovan.