Checken of je apparaten met hetzelfde wifi-netwerk zijn verbonden

Volg de onderstaande stappen om te checken of je mobiele apparaat en je speaker of scherm voor Google Nest of Home zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.

Stap 1. Check het wifi-netwerk van je mobiele apparaat of tablet

1. Tik op je Android-apparaat op Instellingen en dan open de netwerk- en wifi-instellingen van je apparaat. Het wifi-netwerk met het label Verbonden is het netwerk waarmee je mobiele apparaat is verbonden. Je wifi-netwerk moet overeenkomen met het netwerk waarmee je speaker of scherm is verbonden.
  2. Als je wifi-netwerk niet overeenkomt of als je het netwerk moet wijzigen:
    • Tik op een nieuw netwerk en dan geef het wachtwoord op en dan Verbinden.
    • Als je het wachtwoord voor dat netwerk al eerder hebt opgegeven, hoef je alleen maar op het netwerk te tikken. Je apparaat maakt dan automatisch verbinding.

Stap 2. Check het wifi-netwerk van je speaker of scherm

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op de tegel van je apparaat en houd deze vast.
  3. Tik rechtsboven op Instellingen  en dan Apparaatgegevens en dan Wifi.

Als het wifi-netwerk van je mobiele telefoon of tablet niet overeenkomt met het wifi-netwerk van de speaker of het scherm, bekijk je hoe je het wifi-netwerk van je speaker of scherm kunt wijzigen.