Google Foto's-content bekijken via een speaker, scherm of Chromecast

Via spraakopdrachten kun je een diavoorstelling van persoonlijke foto's uit je Google Foto's-bibliotheek bekijken op een tv met spraakondersteuning en een Chromecast of Chromecast ingebouwd.

Belangrijk: Je kunt Google Foto's-content bekijken via de Google Home-app als je een Google Nest-scherm met aangezet fotolijstje, een Chromecast of een tv met Chromecast ingebouwd hebt die is gekoppeld aan je speaker of scherm voor Google Nest of Home.

Stap 1. Stel personalisatie in

1 persoon gebruikt je speaker of scherm
  1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je speaker of scherm.
  2. Open de Google Home-app .
  3. Tik rechtsboven op je account.
  4. Ga na of het getoonde Google-account het account is dat is gekoppeld aan je Google-apparaat. Als dit het goede account is, tik je op om het accountvenster te sluiten. Als je van account wilt wisselen, tik je op het dropdownicoon en daarna op een ander account of op Nog een account toevoegen.
  5. Ga terug naar het startscherm.
  6. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  7. Tik rechtsboven op Instellingen  en dan Herkenning en delen en dan Herkenning en personalisatie en dan zet Persoonlijke resultaten toestaan aan.
Meerdere mensen gebruiken een speaker of scherm
Als meerdere mensen dezelfde speaker of hetzelfde scherm gebruiken, moet iedereen die foto's op het apparaat wil bekijken, zijn of haar Google-account en stem koppelen aan de speaker of het scherm, ook de persoon die het apparaat heeft ingesteld. Als je je Google-account en stem al hebt gekoppeld, kun je deze stappen overslaan.
  1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Huis  en dan Instellingen  en dan Google Assistent en dan Voice Match en dan Andere apparaten.
    • Als je meerdere huizen hebt, tik je op het huis waaraan je Voice Match wilt toevoegen.
  3. Tik op Aan de slag en dan volg de stappen in de app.
    • Opmerking: Als je Voice Match automatisch wilt aanzetten voor nieuwe apparaten in hetzelfde huis, zet je 'Automatisch aanzetten op toekomstige apparaten' aan.

Stap 2. Stel Google Foto's in voor weergave op je tv

Als je Google Foto's-content op je tv wilt laten zien via je speaker of scherm, moet je de 2 onderstaande stappen uitvoeren:

Stap 1. Koppel tv's aan je speaker of scherm

Opmerking: De volgende stappen zijn optioneel als je de tv alleen wilt bedienen met je mobiele apparaat of tablet. Als je de tv wilt bedienen met spraakopdrachten via je speaker of scherm, volg je de onderstaande stappen.

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je Chromecast, speaker of scherm.
  2. Open de Google Home-app .
  3. Tik op je account.
  4. Ga na of het getoonde Google-account het account is dat aan je speaker of scherm is gekoppeld. Als het klopt, tik je op Sluiten  om terug te gaan naar het vorige scherm.

• Als je van account wilt wisselen, tik je op het driehoekje naast je Google-account en daarna op een ander account of op Nog een account toevoegen.
  5. Ga terug naar het startscherm, tik op de tegel van je apparaat en houd deze vast.
  6. Tik rechtsboven op Instellingen  en dan Herkenning en delen.
  7. Zoek bovenaan de pagina de banner Spraakbediening en meer aanzetten.
    1. Als je de banner ziet, tik je erop en volg je de stappen om je tv te koppelen.
    2. Als je de banner niet ziet, maar je e-mailadres onder 'Gekoppelde account(s)' staat, is je tv al gekoppeld.

Opmerking: Als je de foutmelding 'Fout bij het koppelen van het apparaat' krijgt, moet je je Chromecast-apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Stap 2. Sta Google Foto's toe content te tonen op tv's via de Google Home-app
  1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik linksboven op Toevoegen  en dan Video's.
  3. Zet Foto's aan.

Opmerking: De Google Foto's-content die wordt weergegeven, is gekoppeld aan het Google-account dat aan je Google-speaker of -scherm is gekoppeld.

Stap 3. Bekijk je diavoorstelling via spraakopdrachten

Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:

Foto's bekijken van mensen waarvan de naam is toegevoegd (gezichtsgroepering)

Opmerking: Gezichtsgroepering is niet in alle landen beschikbaar. Kom meer te weten over de functie voor gezichtsgroepering.

'Laat me foto's van [naam van persoon] zien op [apparaatnaam]'

Foto's van plaatsen bekijken 'Laat me foto's van [plaatsnaam] zien op [apparaatnaam]'
Foto's van dingen bekijken 'Laat me foto's van [categorie] zien op [apparaatnaam]'
Foto's bekijken op basis van datum 'Laat me foto's van [datum] zien op [apparaatnaam]'

Opmerking: Deze opdrachten werken alleen voor foto's waarvan je al een back-up hebt gemaakt en die zijn geordend via je Google Foto's-account.

Stap 4. Bedien je diavoorstelling via spraakopdrachten

Nadat je een van de bovenstaande spraakopdrachten hebt gebruikt om een diavoorstelling te starten, zie je het Google Foto's-logo op je tv terwijl de diavoorstelling wordt geopend. Zodra de diavoorstelling start, gebruik je een van de onderstaande opdrachten om de diavoorstelling te bedienen.

Opmerking: Nadat je een opdracht hebt gegeven, zie je linksboven in het scherm een bevestiging van de opdracht.

Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
De volgende foto in een diavoorstelling bekijken 'Volgende foto op <apparaatnaam>' of 'Volgende dia op <apparaatnaam>'

De vorige foto in een diavoorstelling bekijken

'Vorige foto op <apparaatnaam>' of 'Vorige dia op <apparaatnaam>'

Diavoorstelling pauzeren

Opmerking: Elke foto wordt 5 seconden getoond.

'Pauzeer foto's op <apparaatnaam>' of 'Pauzeer diavoorstelling op <apparaatnaam>'

Diavoorstelling hervatten

'Hervat foto's op <apparaatnaam>' of 'Hervat diavoorstelling op <apparaatnaam>'

Diavoorstelling stoppen

'Stop foto's op <apparaatnaam>' of 'Stop diavoorstelling op <apparaatnaam>

Opmerking: In een diavoorstelling worden eerst de recentste foto's getoond. Dubbele foto's en foto's met een lagere kwaliteit worden verwijderd.

Voorkomen dat Google Foto's-content wordt weergegeven op tv's

Als persoonlijke resultaten aanstaan, wordt Google Foto's-content standaard getoond op tv's via je apparaat. Volg de onderstaande stappen om deze functie uit te zetten:
  1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op je account.
  3. Ga na of het getoonde Google-account het account is dat is gekoppeld aan je Google-apparaat. Als dit het goede account is, tik je op om het accountvenster te sluiten. Als je van account wilt wisselen, tik je op het dropdownicoon en daarna op een ander account of op Nog een account toevoegen.

4. Tik op Instellingen voor de Assistent Video's en foto's.
  5. Ga naar Foto's en zet Google Foto's uit.