Need help? Contact the Chromecast Support Team for assistance.

Google Foto's-content bekijken via een speaker, scherm of Chromecast

Via spraakopdrachten kun je een diavoorstelling van persoonlijke foto's uit je Google Foto's-bibliotheek bekijken op een tv met spraakondersteuning en een Chromecast of Chromecast ingebouwd.

Belangrijk: Je kunt Google Foto's-content bekijken via de Google Home-app als je een Google Nest-scherm met aangezet fotolijstje, een Chromecast of een tv met Chromecast ingebouwd hebt die is gekoppeld aan je speaker of scherm voor Google Nest of Home.

Stap 1. Stel personalisatie in

1 persoon gebruikt je speaker of scherm
  1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of aan hetzelfde account is gekoppeld als je speaker of scherm.
  2. Open de Google Home-app Google Home app.
  3. Tik rechtsboven op je account.
  4. Ga na of het weergegeven Google-account het account is dat is gekoppeld aan je scherm. Als je van account wilt wisselen, tik je op een ander account of op Nog een account toevoegen.

5. Ga terug naar het startscherm.
  6. Tik op je apparaat.
  7. Tik rechtsboven op Instellingen  en dan Herkenning en delen en dan Herkenning en personalisatie en dan zet Persoonlijke resultaten toestaan aan.
Meerdere mensen gebruiken een speaker of scherm
Als meerdere mensen dezelfde speaker of hetzelfde scherm gebruiken, moet iedereen die foto's op het apparaat wil bekijken, zijn of haar Google-account en stem koppelen aan de speaker of het scherm, ook de persoon die het apparaat heeft ingesteld. Als je je Google-account en stem al hebt gekoppeld, kun je deze stappen overslaan.
  1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik rechtsboven op je account.
  3. Ga na of het Google-account dat je ziet, het account is dat is gekoppeld aan je speaker of scherm. Als je van account wilt wisselen, tik je op een ander account of op Nog een account toevoegen.
  4. Tik op Instellingen voor de Assistent Voice Match Apparaten toevoegen.
  5. Zorg dat apparaten die je aan je stem wilt koppelen, zijn aangevinkt.
  6. Tik op Volgende Ik ga akkoord.
  7. Volg de stappen in de app.
  8. Zet 'Persoonlijke resultaten' aan als je persoonlijke informatie wilt horen. Tik op Ik ga akkoord en ga verder met het instellen van Voice Match.
  9. Als je anderen wilt uitnodigen om Voice Match in te stellen voor gepersonaliseerde resultaten, tik je op Uitnodigen kies de gewenste communicatiemethode en stuur de uitnodiging. Tik op Nee, bedankt om deze stap over te slaan.

Stap 2. Stel Google Foto's in voor weergave op je tv

Als je Google Foto's-content op je tv wilt laten zien via je speaker of scherm, moet je de 2 onderstaande stappen uitvoeren:

Stap 1. Koppel tv's aan je speaker of scherm

Opmerking: De volgende stappen zijn optioneel als je de tv alleen wilt bedienen met je mobiele apparaat of tablet. Als je de tv wilt bedienen met spraakopdrachten via je speaker of scherm, volg je de onderstaande stappen.

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je Chromecast, speaker of scherm.
  2. Open de Google Home-app Google Home app.
  3. Tik rechtsboven op je account.
  4. Ga na of het Google-account dat je ziet, het account is dat is gekoppeld aan je speaker of scherm. Als je van account wilt wisselen, tik je op een ander account of op Nog een account toevoegen.
  5. Ga terug naar het startscherm en tik op je Chromecast of tv met Chromecast ingebouwd.
  6. Tik rechtsboven op Instellingen  en dan Herkenning en delen.
  7. Zoek bovenaan de pagina de banner Spraakbediening en meer aanzetten.
    1. Als je de banner ziet, tik je erop en volg je de stappen om je tv te koppelen.
    2. Als je de banner niet ziet, maar je e-mailadres onder 'Gekoppelde account(s)' staat, is je tv al gekoppeld.

Opmerking: Als je de foutmelding 'Fout bij het koppelen van het apparaat' krijgt, moet je je Chromecast-apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Stap 2. Sta Google Foto's toe content te tonen op tv's via de Google Home-app
  1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik linksboven op Toevoegen  en dan Video's.
  3. Zet Foto's aan.

Opmerking: De Google Foto's-content die wordt getoond, is gekoppeld aan het Google-account dat aan je speaker of scherm is gekoppeld.

Stap 3. Bekijk je diavoorstelling via spraakopdrachten

Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:

Foto's bekijken van mensen waarvoor de naam is toegevoegd (gezichtsgroepering)

Opmerking: Gezichtsgroepering is niet in alle landen beschikbaar. Bekijk meer informatie over de functie voor gezichtsgroepering.

'Laat me foto's van <Margaret> zien op <apparaatnaam>'

Foto's van plaatsen bekijken

'Laat me foto's van <San Francisco> zien op <apparaatnaam>'

Foto's van dingen bekijken

'Laat me foto's van <honden> zien op <apparaatnaam>'

Foto's bekijken op basis van datum

'Laat me foto's van <vorig jaar> zien op <apparaatnaam>'

Opmerking: Deze opdrachten werken alleen voor foto's waarvan je al een back-up hebt gemaakt en die zijn geordend via je Google Foto's-account.

Stap 4. Bedien je diavoorstelling via spraakopdrachten

Nadat je een van de bovenstaande spraakopdrachten hebt gebruikt om een diavoorstelling te starten, zie je het Google Foto's-logo op je tv terwijl de diavoorstelling wordt geopend. Zodra de diavoorstelling start, gebruik je een van de onderstaande opdrachten om de diavoorstelling te bedienen.

Opmerking: Nadat je een opdracht hebt gegeven, zie je linksboven in het scherm een bevestiging van de opdracht.

Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
De volgende foto in een diavoorstelling bekijken 'Volgende foto op <apparaatnaam>' of 'Volgende dia op <apparaatnaam>'

De vorige foto in een diavoorstelling bekijken

'Vorige foto op <apparaatnaam>' of 'Vorige dia op <apparaatnaam>'

Diavoorstelling pauzeren

Opmerking: Elke foto wordt 5 seconden getoond.

'Pauzeer foto's op <apparaatnaam>' of 'Pauzeer diavoorstelling op <apparaatnaam>'

Diavoorstelling hervatten

'Hervat foto's op <apparaatnaam>' of 'Hervat diavoorstelling op <apparaatnaam>'

Diavoorstelling stoppen

'Stop foto's op <apparaatnaam>' of 'Stop diavoorstelling op <apparaatnaam>

Opmerking: In een diavoorstelling worden eerst de recentste foto's getoond. Dubbele foto's en foto's met een lagere kwaliteit worden verwijderd.

Voorkomen dat Google Foto's-content wordt weergegeven op tv's

Als persoonlijke resultaten aanstaan, wordt Google Foto's-content standaard getoond op tv's via je apparaat. Volg de onderstaande stappen om deze functie uit te zetten:
  1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik rechtsboven op je account.
  3. Ga na of het Google-account dat je ziet, het account is dat is gekoppeld aan je speaker of scherm. Als je van account wilt wisselen, tik je op een ander account of op Nog een account toevoegen.
  4. Tik op Instellingen voor de Assistent Video's en foto's.
  5. Ga naar Foto's en zet Google Foto's uit.