Google Kuvien käyttäminen kaiuttimella, näytöllä tai Chromecastilla

Voit katsoa diasarjan henkilökohtaisia kuviasi Google Kuvat ‑kirjastosta missä tahansa äänikomentoja tukevassa televisiossa, jossa on Chromecast tai Chromecast Built-In – ja aloittaa diasarjan äänikomennolla.

Tärkeää: Jotta voit katsoa Google Kuvia Google Home ‑sovelluksella, sinulla täytyy olla Google Nest ‑näyttö, jossa on käytössä Kehykset, tai Google Nest- tai Home-kaiuttimeen tai ‑näyttöön linkitetty Chromecast tai televisio, jossa on Chromecast Built-In.

Vaihe 1. Ota personointi käyttöön

Yksi ihminen käyttää kaiutinta tai näyttöä
  1. Varmista, että mobiililaitteesi tai tablettisi on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon tai linkitetty samaan tiliin kuin kaiutin tai näyttö.
  2. Avaa Google Home ‑sovellus .
  3. Napauta tiliäsi.
  4. Varmista, että näkyvissä oleva Google-tili on sama, jonka olet linkittänyt näyttöön. Jos haluat vaihtaa tiliä, napauta toista tiliä tai valitse Lisää toinen tili.

5. Kosketa laitteen kuvaa pitkään.
  6. Valitse Asetukset ja sitten Tunnistus ja jakaminen ja sitten Tunnistus ja personointi ja sitten laita Salli henkilökohtaiset tulokset päälle.
Monta ihmistä käyttää kaiutinta tai näyttöä
Jos samalla kaiuttimella tai näytöllä on useita käyttäjiä, jokaisen on linkitettävä oma Google-tilinsä ja lisättävä äänensä kaiuttimeen tai näyttöön ennen kuvien näkemistä. Tämä koskee myös laitteen käyttöönottajaa. Jos olet jo linkittänyt Google-tilisi ja äänesi, voit ohittaa nämä vaiheet.
  1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Asetukset  ja sitten Google Assistant ja sitten Voice Match.
  3. Näet kaikki Voice Matchia tukevat laitteet. Ota Voice Match käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla laitetta.
    • Jos sinulla ei ole laitteita, joissa Voice Match on käytössä, valitse Aloita ja seuraa sovelluksen ohjeita.
    • Jos haluat laittaa Voice Matchin automaattisesti päälle saman kodin uusille laitteille, laita Myöhemmin lisättävät laitteet ‐asetus päälle.

Vaihe 2. Aseta Google Kuvat näkymään televisiossasi

Jotta voit katsella Google Kuvia televisiossasi kaiuttimen tai näytön avulla, sinun on tehtävä nämä kaksi asiaa:

Vaihe 1. Televisioiden linkitys kaiuttimeen tai näyttöön

Huom. Seuraavat vaiheet ovat valinnaisia, jos haluat ohjata TV:täsi mobiililaitteella tai tabletilla. Jos taas haluat ohjata TV:tä äänikomennoilla kaiuttimen tai näytön kautta, seuraa alla olevia ohjeita.

1. Varmista, että puhelin tai tabletti on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon tai linkitetty samaan tiliin kuin kaiutin, näyttö, Chromecast tai Pixel Tablet.
  2. Avaa Google Home ‑sovellus .
  3. Napauta tiliäsi.
  4. Varmista, että näkyvissä oleva Google-tili on sama, jonka olet linkittänyt Google-laitteeseen. Jos tili on oikea, sulje tili-ikkuna napauttamalla . Jos haluat vaihtaa tiliä, napauta avattavaa valikkoa ja valitse sitten toinen tili tai Lisää toinen tili.

5. Valitse Suosikit tai Laitteet
  6. Kosketa laitteen kuvaa pitkään.
  7. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset  ja sitten Tunnistus ja jakaminen.
  8. Etsi kohta Google Assistantin asetukset ja valitse asetus henkilökohtaisille tuloksille ja Voice Matchille.

Huom. Jos näet "Virhe linkitettäessä laitetta" ‑ilmoituksen, sinun on palautettava Chromecast-laitteen tehdasasetukset.

Vaihe 2. Salli Google Kuvien näkyminen televisioissa Google Home ‑sovelluksella
  1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Lisää ja sitten Videot.
  3. Laita päälle Valokuvat.

Huom. Näytettävät Google Kuvat ovat peräisin kaiuttimeen tai näyttöön linkitetyltä Google-tililtä.

Vaihe 3. Katso diasarjaasi käyttämällä äänikomentoja

Haluamasi toiminto Sano "Hey Google" ja sitten:

Kuvia nimetyistä ihmisistä (kasvojen ryhmittely)

Huom. Kasvojen ryhmittely ei ole saatavilla kaikissa maissa. Lue lisää kasvojen ryhmittelystä.

"Show me photos of [person's name] on [device name]"

Kuvia paikoista "Show me photos of [place name] on [device name]"
Kuvia asioista "Show me photos of [category] on [device name]"
Kuvia tietyltä ajalta "Show me photos from [date] on [device name]"

Huom. Nämä komennot toimivat vain valokuviin, jotka olet jo varmuuskopioinut ja järjestänyt Google Kuvat ‑tilille.

Vaihe 4. Ohjaa diasarjaasi äänikomennoilla

Kun olet aloittanut diasarjan jollakin yllä mainituista äänikomennoista, näet Google Kuvat ‑logon televisioruudulla diasarjan avautuessa. Kun diasarja alkaa, voit ohjata sitä millä tahansa alla olevilla komennoilla.

Huom. Kun olet sanonut komennon, näet vahvistuksen ruudun vasemmassa yläkulmassa.

Mitä haluat tehdä: Sano "Ok Google" ja sitten:
Näytä diasarjan seuraava kuva "Seuraava kuva <laitteella>", "Seuraava dia <laitteella>"

Näytä diasarjan edellinen kuva

"Edellinen kuva <laitteella>", "Edellinen dia <laitteella>"

Keskeytä diasarja

Huom. Jokainen kuva näkyy 5 sekunnin ajan.

"Keskeytä kuvat <laitteella>", "Keskeytä diasarja <laitteella>"

Jatka diasarjaa

"Jatka kuvasarjaa <laitteella>", "Jatka diasarjaa <laitteella>"

Lopeta diasarja

"Pysäytä valokuvat <laitteella>", "Pysäytä diasarja <laitteella>"

Huom. Diasarjassa uusimmat valokuvat näytetään ensin. Kuvien kopiot ja heikkolaatuiset kuvat poistetaan.

Google Kuvien näkymisen estäminen televisioissa

Jos Omat hakutulokset on päällä, Google Kuvat näkyvät oletuksena televisioissa, joita käytät laitteellasi. Jos haluat laittaa tämän ominaisuuden pois päältä, seuraa alla olevia ohjeita:
  1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Napauta tiliäsi.
  3. Varmista, että näkyvissä oleva Google-tili on sama, jonka olet linkittänyt Google-laitteeseen. Jos tili on oikea, sulje tili-ikkuna napauttamalla . Jos haluat vaihtaa tiliä, napauta avattavaa valikkoa ja valitse sitten toinen tili tai Lisää toinen tili.

4. Valitse Assistantin asetukset  Videot ja kuvat.
  5. Siirry Valokuvat-kohtaan ja laita Google Kuvat pois päältä.

Lisää aiheesta

YouTube-videoiden toistaminen Chromecast-yhteensopivissa televisioissa Google-kaiuttimella tai ‑näytöllä
Äänen toistaminen Chromecast-yhteensopivissa kaiuttimissa ja televisioissa Google-kaiuttimella tai ‑näytöllä
Rajoitetun sisällön hallinta
Radion kuunteleminen
Podcastien kuunteleminen
Google Nest‑ ja Google Home ‑kaiuttimien ja ‑näyttöjen äänenvoimakkuuden säätäminen