Ik kan het Google Nest- of Home-apparaat niet vinden in de Google Home-app

Als je apparaat niet wordt weergegeven tijdens het instelproces, probeer je deze stappen.

Eerste checklist

Check eerst het volgende:

1. Je gebruikt de nieuwste versie van de Google Home-app Google Home-app.
  2. De speaker of het scherm is aangesloten en ingeschakeld.
    • Je kunt zien dat de Google Home, Google Nest Mini (2e generatie), Google Home Mini (1e generatie), Google Home Max of Google Nest Audio is ingeschakeld en in de instelmodus staat als de witte ledlampjes knipperen.
  3. Je bevindt je in dezelfde ruimte als het apparaat.
  4. Als je een iOS-apparaat gebruikt, schakel je bluetooth in.
    • Tik in het startscherm op Instellingen en dan Bluetooth.
    • Zorg dat de schuifregelaar op Aan staat (naar rechts geschoven en groen).
    • Sluit 'Instellingen' en ga terug naar de Google Home-app Google Home-app.
  5. Als je een Android-apparaat gebruikt, schakel je 'Locatieservices' in.
    • Tik op je Android-apparaat op Instellingen .
    • Tik op Beveiliging en locatie en dan Locatie en dan Locatie gebruiken en dan ga terug naar het startscherm.
    • Tik op Instellingen en dan Apps en meldingen en dan Google Home-app Google Home-app en dan Rechten.
    • Zorg ervoor dat de schuifregelaar naast 'Locatie' op Aan staat (naar rechts geschoven en blauw).

Algemene problemen oplossen

Als je alle bovenstaande stappen hebt geprobeerd en de speaker of het scherm nog steeds niet kunt vinden, probeer dan een van de onderstaande stappen om naar je apparaat te zoeken. Als je het apparaat nog steeds niet kunt vinden, ga je verder naar de volgende stap.

Stap 1. Start je speaker of scherm opnieuw op

1. Koppel de stroomkabel los van je speaker of scherm.
  2. Sluit de stroomkabel weer aan op je speaker of scherm.

Stap 2. Sluit de Google Home-app geforceerd af en start de app opnieuw

Stap 3. Maak verbinding met je apparaat via de wifi-instellingen van je telefoon of tablet

1. Open de wifi-instellingen op je mobiele apparaat.
  2. Loop de lijst met beschikbare wifi-netwerken na en zoek een beschikbaar netwerk, zoals 'GoogleHomeXXXX' (waarbij XXXX een willekeurig nummer is).
    1. Opmerking: Als je je apparaat eerder hebt ingesteld en niet hebt teruggezet op de fabrieksinstellingen nadat het apparaat uit het netwerk is verwijderd, zoek je de naam van het toegewezen apparaat in de lijst met beschikbare netwerken op je mobiele apparaat (bijvoorbeeld: 'Home in de keuken').
    2. Als je verbinding kunt maken met de Google Nest- of Home-SSID (netwerknaam) in je wifi-instellingen, open je de Google Home-app en stel je het apparaat opnieuw in.

Geavanceerde probleemoplossing

Als je je speaker of scherm nog steeds niet kunt vinden in de Google Home-app, probeer je het volgende:

1. Gebruik een ander ondersteund mobiel apparaat om de speaker of het scherm voor Google Nest of Home in te stellen.
  2. Verplaats de speaker of het scherm naar een andere locatie. Zo vermijd je problemen met storing waardoor de SSID mogelijk niet correct wordt uitgezonden.
  3. Zet het apparaat terug op de fabrieksinstellingen.
  4. Schakel de wifi-verbinding op je mobiele apparaat of tablet uit en vervolgens weer in. Open de Google Home-app opnieuw en probeer het apparaat in te stellen.