Wat is CEC?

Dankzij CEC (Consumer Electronics Control) kunnen HDMI-apparaten worden bediend met één afstandsbediening.

Als u probeert te casten naar een tv met CEC-ondersteuning terwijl u een andere bron gebruikt (lokale tv-zender, kabel, USB), wordt de bron automatisch overgezet naar de HDMI-poort waarop de Chromecast is aangesloten. Bepaalde tv's worden ook ingeschakeld (indien uitgeschakeld) als u probeert naar de Chromecast te casten.

Deze functie werkt alleen als de Chromecast een stopcontact gebruikt en niet is aangesloten op een USB-poort op de tv.

Fabrikanten geven CEC vaak verschillende namen, waaronder:

• Anynet+ (Samsung)
  • Aquos Link (Sharp)
  • BRAVIA Link en BRAVIA Sync (Sony)
  • HDMI-CEC (Hitachi)
  • CE-Link en Regza Link (Toshiba)
  • SimpLink (LG)
  • HDAVI Control
  • EZ-Sync
  • VIERA Link (Panasonic)
  • EasyLink (Philips),
  • Realink for HDMI (Mitsubishi)

Een probleem oplossen

Probeer de onderstaande stappen als spraakopdrachten niet werken (maar eerder wel):
  1. Zorg dat uw Chromecast-firmwareversie is geüpdatet.
  2. Bekijk de gebruikershandleiding van uw tv om na te gaan of de firmware van de tv is geüpdatet. U kunt ook contact opnemen met de fabrikant van de tv om dit te controleren.
  3. Zorg dat CEC is ingeschakeld (bij sommige tv's kan CEC automatisch worden uitgeschakeld als u bepaalde instellingen aanpast).
  4. Sluit de Chromecast aan op een andere HDMI-poort.
  5. Haal de stekker van de tv uit het stopcontact en wacht tien minuten voordat u de tv weer aansluit.
  6. Probeer een andere spraakopdracht.
  7. Als u de tv in een korte tijd herhaaldelijk aan en uit heeft gezet, werken spraakopdrachten soms tijdelijk even niet. Wacht ongeveer tien minuten voordat u het opnieuw probeert.