Speakergroepen maken en beheren

Groepeer een combinatie van speakers en schermen voor Google Nest of Home en Chromecast-apparaten om synchroon muziek af te spelen in het hele huis. Je muziek en andere audio van apps met Chromecast zijn onmiddellijk beschikbaar om te streamen.

Geschikte apparaten zijn onder andere Google Home, Google Nest Mini (2e generatie), Google Home Mini (1e generatie), Google Home Max, Google Nest Audio en Google Nest-schermen, Google Nest Wifi-punt, Chromecast met Google TV, Chromecast, Chromecast Ultra, Chromecast Audio en apparaten met Chromecast ingebouwd.

Opmerking: Deze functie wordt niet ondersteund voor de 1e generatie Chromecast.

Stap 1. Speakergroepen maken en beheren

Een audiogroep maken
  1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je Chromecast, speaker of scherm.
  2. Open de Google Home-app Google Home app.
  3. Tik linksboven op Toevoegen  en dan Speakergroep maken.
  4. Tik op elk apparaat dat je aan de groep wilt toevoegen. Je ziet een vinkje Check naast elk apparaat dat je selecteert.
  5. Tik op Volgende geef een naam op voor je groep Opslaan.
Een bestaande groep bewerken
  1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je Chromecast, speaker of scherm.
  2. Open de Google Home-app Google Home app.
  3. Tik op je speakergroep Instellingen  Apparaten kiezen.
  4. Tik op elk apparaat dat je aan de groep wilt toevoegen. Je ziet een vinkje Check naast elk apparaat dat je selecteert.
  5. Tik op elk apparaat dat je uit de groep wilt verwijderen. Het vinkje Check verdwijnt.
  6. Tik op Volgende.

Belangrijk: Als je wijzigingen aanbrengt in een groep die momenteel media cast, wordt het afspelen gestopt op alle audioapparaten in de groep. Je moet terugkeren naar de app die werkt met Cast of een spraakopdracht gebruiken om het casten van media weer te starten.

Een bestaande groep verwijderen
  1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je Chromecast, speaker of scherm.
  2. Open de Google Home-app Google Home app.
  3. Tik op je speakergroep en dan Instellingen  en dan Groep verwijderen en dan Verwijderen.

Belangrijk: Als je een groep verwijdert die momenteel media cast, wordt het afspelen gestopt op alle audio-apparaten in de groep.

Stap 2. Speakergroepen bedienen

Opmerking: Als je het volume van een afzonderlijke speaker binnen een groep aanpast, wordt het volume van de groep ook gewijzigd.

Met je stem

Audio afspelen via groepen is vergelijkbaar met audio afspelen op afzonderlijke apparaten. Je zegt alleen 'Hey Google, … via <groepsnaam>' in plaats van 'Hey Google, … op <apparaatnaam>.

Opmerking: Zorg ervoor dat je spraakbediening voor de groep inschakelt als je deze wilt bedienen met je stem.

Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
Muziek afspelen via groepsnaam 'Speel rock af op <groepsnaam>'
Muziek bedienen met algemene opdrachten 'Pauzeer, hervat, stop of speel het volgende nummer af'

Volume regelen

Opmerking: Tijdens groepsweergave wordt met volumeopdrachten alleen het apparaat bediend dat je de spraakopdracht hebt gegeven, tenzij je 'Hey Google, … op <groepsnaam>' zegt.

'Zet het volume op 5'
'Zet het volume op 40%'

Vanuit de Google Home-app

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je Chromecast, speaker of scherm.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op de speakergroep.

Je krijgt de volgende informatie voor de huidige muzieksessie:

• Contentleverancier
  • Titel (naam van nummer, naam van aflevering, naam van radioprogramma)
  • Artiest (indien beschikbaar)
  • Collectie (playlist, album, seizoen, radiozender) (indien beschikbaar)

Je kunt ook pauzeren, hervatten, stoppen en het volume van groepsleden bedienen.

Als je al je speakers en schermen wilt bekijken en wilt wijzigen op welke apparaten content worden afgespeeld, tik je in de Google Home-app op Media .Meer informatie over multi-room-bediening

Via het Google Nest- of Home-apparaat

Speakers

Google Home Google Home
Actie: Aanraking: Afbeelding
Wekker of timer afspelen, pauzeren of stoppen  Tik één keer op de bovenkant van het apparaat.
Het volume hoger zetten

Swipe naar rechts op de bovenkant van het apparaat.

Opmerking: Hiermee wordt alleen het volume van media aangepast. Je kunt het volume van wekkers en timers altijd aanpassen in de Google Home-app.

Het volume lager zetten

Swipe naar links op de bovenkant van het apparaat.

Opmerking: Hiermee wordt alleen het volume van media en de Google Assistent aangepast. Bij volumeniveau 0 wordt het geluid van alle media uitgezet, maar spreekt de Google Assistent nog wel op minimaal niveau. Hiermee wordt het volume van wekkers en timers niet aangepast.

Je verzoek starten  Houd de bovenkant van het apparaat ingedrukt.
Microfoon aan- of uitzetten

Druk op de achterkant van het apparaat op de knop om de microfoon uit te zetten.

Opmerking: Als je de microfoon uitzet, kan de Google Home niet luisteren of reageren. De microfoon moet aanstaan als je wilt communiceren met de Google Home.

Apparaat terugzetten naar fabrieksinstellingen Houd de resetknop op de achterkant van de Google Home ingedrukt.
De stroom uitzetten Haal de stroomkabel uit de Google Home.

Googel Nest Mini Google Nest Mini (2e generatie)

Opmerking: De Google Nest Mini (2e generatie) heeft een schroefgleuf voor muurbevestiging aan de achterzijde. Als je apparaat geen schroefgleuf voor muurbevestiging heeft, is het een Google Home Mini (1e generatie).

Actie: Aanraking: Afbeelding

Media afspelen, pauzeren of stoppen of een huidig telefoongesprek beëindigen

Tik in het midden van de Nest Mini.

Google Nest Mini center tap
Een wekker of timer stoppen die afgaat

Tik in het midden van de Nest Mini.

Google Nest Mini center tap
Het volume hoger zetten

Tik op de rechterkant van de Nest Mini.

Met 10 tikken wordt het volume op het maximale niveau gezet.

Opmerking: Hiermee wordt alleen het volume van media en de Google Assistent aangepast. Bij volumeniveau 0 wordt het geluid van alle media uitgezet, maar spreekt de Google Assistent nog wel op minimaal niveau. Het volume van wekkers en timers wordt hiermee niet aangepast.

Als je de bedieningselementen wilt omkeren, open je de Home-app Google Home app tik op je apparaat Instellingen  Audio Bediening omkeren.

Google Nest Mini volume up
Het volume lager zetten

Tik op de linkerkant van de Nest Mini.

Met 10 tikken wordt alle audio uitgezet, behalve de Google Assistent.

Opmerking: Hiermee wordt alleen het volume van media en de Google Assistent aangepast. Bij volumeniveau 0 wordt het geluid van alle media uitgezet, maar spreekt de Google Assistent nog wel op minimaal niveau. Het volume van wekkers en timers wordt hiermee niet aangepast.

Als je de bedieningselementen wilt omkeren, open je de Home-app Google Home app tik op je apparaat Instellingen  Audio Bediening omkeren.

Google Nest Mini volume down
Microfoon aan- of uitzetten

Zet de aan/uit-schakelaar voor de microfoon naast de stroomkabel aan of uit. De schakelaar wordt oranje als de microfoon uitstaat.

Opmerking: Als je de microfoon uitzet, kan de Nest Mini niet luisteren of reageren. De microfoon moet aanstaan als je via je stem wilt communiceren met de Nest Mini.

Google Nest Mini mic on-off
Apparaat terugzetten naar fabrieksinstellingen

Zet de microfoon uit en houd de lichten in het midden van de Nest Mini ingedrukt.

Druk hier 15 seconden op.

Google Nest Mini reset
De stroom uitzetten Haal de stroomkabel uit de Nest Mini. Google Nest Mini unplug
Je verzoek starten

Opmerking: Je kunt de bovenkant van de Nest Mini niet ingedrukt houden om een verzoek voor de Assistent te starten.

Zeg in plaats daarvan 'Hey Google' om het verzoek te starten.

Google Home Mini Google Home Mini (1e generatie)
Actie: Aanraking: Afbeelding

Media afspelen, pauzeren of stoppen of een huidig telefoongesprek beëindigen

Tik op een van de zijkanten van de Home Mini en houd vast.

Een wekker of timer stoppen die afgaat

Tik op een van de zijkanten van de Home Mini en houd vast.

Het volume hoger zetten

Tik op de rechterkant van de Home Mini.

Tik door tot volumeniveau 10 voor het maximale volume.

Opmerking: Hiermee wordt alleen het volume van media en de Google Assistent aangepast. Bij volumeniveau 0 wordt het geluid van alle media uitgezet, maar spreekt de Google Assistent nog wel op minimaal niveau. Het volume van wekkers en timers wordt hiermee niet aangepast.

Het volume lager zetten

Tik op de linkerkant van de Home Mini en houd vast.

Met 10 tikken wordt alle audio uitgezet, behalve de Google Assistent.

Opmerking: Hiermee wordt alleen het volume van media en de Google Assistent aangepast. Bij volumeniveau 0 wordt het geluid van alle media uitgezet, maar spreekt de Google Assistent nog wel op minimaal niveau. Het volume van wekkers en timers wordt hiermee niet aangepast.

Microfoon aan- of uitzetten

Zet de aan/uit-schakelaar voor de microfoon naast de stroomkabel aan of uit. De schakelaar wordt oranje als de microfoon uitstaat.

Opmerking: Als je de microfoon uitzet, kan de Home Mini niet luisteren of reageren. De microfoon moet aanstaan als je wilt communiceren met de Home Mini.

Apparaat terugzetten naar fabrieksinstellingen

Houd de resetknop onder de stroomkabel op de onderkant van de Home Mini ingedrukt. Zoek de cirkel in de basis.

Druk hier 12 seconden op.

De stroom uitzetten Haal de stroomkabel uit de Home Mini.
Je verzoek starten

Opmerking: Je kunt de bovenkant van de Home Mini niet ingedrukt houden om een verzoek voor de Assistent te starten.

Zeg in plaats daarvan 'Hey Google' om het verzoek te starten.

Google Home Max Google Home Max

Actie: Aanraking: Afbeelding

Media afspelen, pauzeren of stoppen

Een wekker of timer stoppen die afgaat

Een gesprek beëindigen

Horizontale plaatsing: Tik op de lijn bovenop de Max.

Verticale plaatsing: Tik op de lijn aan de rechterzijkant van de Max.

Het volume hoger zetten

Horizontale plaatsing: Swipe van links naar rechts over de lijn boven op de Max.

Verticale plaatsing: Swipe omhoog langs de lijn aan de rechterzijkant van de Max.

Het volume lager zetten

Horizontale plaatsing: Swipe van rechts naar links over de lijn bovenop de Max.

Verticale plaatsing: Swipe omlaag langs de lijn aan de rechterzijkant van de Max.

Microfoon aan- of uitzetten

Zet de aan/uit-schakelaar voor de microfoon aan de achterkant van de Max aan of uit. Als de microfoon uitstaat, is de schakelaar oranje. Je kunt de microfoon niet met je stem of de Google Home-app uitzetten.

Opmerking: Als je de microfoon uitzet, gebeurt het volgende:

• De Google Home Max kan niet meer luisteren of reageren. De microfoon moet aanstaan als je wilt communiceren met de Google Home Max.
  • Ruimte-EQ wordt uitgezet.
Apparaat terugzetten naar fabrieksinstellingen

Houd de resetknop boven de voedingskabel op de achterkant van de Max ingedrukt. Zoek de kleine grijze knop.

Druk hier 12 seconden op.

De stroom uitzetten Haal de stroomkabel uit de Max.

Google Nest Audio Google Nest Audio

Actie: Aanraking: Afbeelding

Media afspelen, pauzeren of stoppen of een huidig telefoongesprek beëindigen

Tik in het midden van de Nest Audio.

Een wekker of timer stoppen die afgaat

Tik in het midden van de Nest Audio.

Het volume hoger zetten

Tik op de rechterkant van de Nest Audio.

Met twintig tikken wordt het volume op het maximale niveau gezet.

Opmerking: Hiermee wordt alleen het volume van media en de Google Assistent aangepast. Bij volumeniveau 0 wordt het geluid van alle media uitgezet, maar spreekt de Google Assistent nog wel op minimaal niveau. Het volume van wekkers en timers wordt hiermee niet aangepast.

Het volume lager zetten

Tik op de linkerkant van de Nest Audio.

Met twintig tikken wordt alle audio gedempt, behalve de Google Assistent.

Opmerking: Hiermee wordt alleen het volume van media en de Google Assistent aangepast. Bij volumeniveau 0 wordt het geluid van alle media uitgezet, maar spreekt de Google Assistent nog wel op minimaal niveau. Het volume van wekkers en timers wordt hiermee niet aangepast.

Microfoon aan- of uitzetten

Zet de aan/uit-schakelaar voor de microfoon naast de stroomkabel aan of uit. De schakelaar wordt oranje als de microfoon uitstaat.

Opmerking: Als je de microfoon uitzet, kan de Nest Audio niet luisteren of reageren. De microfoon moet aanstaan als je met je stem wilt communiceren met de Nest Audio.

Apparaat terugzetten naar fabrieksinstellingen

Zet de microfoon uit en houd de lichten in het midden van de Nest Audio ingedrukt.

Druk hier 15 seconden op.

De stroom uitzetten Haal de stroomkabel uit de Nest Audio.
Je verzoek starten

Opmerking: Je kunt de bovenkant van de Nest Audio niet ingedrukt houden om een verzoek voor de Assistent te starten.

Zeg in plaats daarvan 'Hey Google' om het verzoek te starten.

Nest Wifi point Google Nest Wifi-punt

Actie:

Aanraking:

Afbeelding

Media afspelen, pauzeren of stoppen of een huidig telefoongesprek beëindigen

Tik in het midden van het Nest Wifi-punt.

Nest Wifi center tap

Een wekker of timer stoppen die afgaat

Tik in het midden van het Nest Wifi-punt.

Nest Wifi center tap

Het volume hoger zetten

Tik op de rechterkant van het Nest Wifi-punt.

Met 10 tikken wordt het volume op het maximale niveau gezet.

Opmerking: Hiermee wordt alleen het volume van media en de Google Assistent aangepast. Bij volumeniveau 0 wordt het geluid van alle media uitgezet, maar spreekt de Google Assistent nog wel op minimaal niveau. Het volume van wekkers en timers wordt hiermee niet aangepast.

Nest Wifi point volume up

Het volume lager zetten

Tik op de linkerkant van het Nest Wifi-punt.

Met 10 tikken wordt alle audio uitgezet, behalve de Google Assistent.

Opmerking: Hiermee wordt alleen het volume van media en de Google Assistent aangepast. Bij volumeniveau 0 wordt het geluid van alle media uitgezet, maar spreekt de Google Assistent nog wel op minimaal niveau. Het volume van wekkers en timers wordt hiermee niet aangepast.

Nest Wifi point volume down

Microfoon aan- of uitzetten

Zet de aan/uit-schakelaar voor de microfoon naast de stroomkabel aan of uit. De schakelaar wordt oranje als de microfoon uitstaat.

Opmerking: Als je de microfoon uitzet, kan het Nest Wifi-punt niet luisteren of reageren. De microfoon moet aanstaan als je via je stem wilt communiceren met het Nest Wifi-punt.

Nest Wifi point mic on-off

De stroom uitzetten

Haal de stekker uit het Nest Wifi-punt.

Nest Wifi unplug

Je verzoek starten

Opmerking: Je kunt niet op de bovenkant van een Nest Wifi-punt tikken en vasthouden om een verzoek te starten met de Assistent.

Zeg in plaats daarvan 'Hey Google' om het verzoek te starten.

Schermen

Google Nest Hub
Actie: Aanraking: Afbeelding
Het volume hoger zetten Druk op de bovenste volumeknop op de achterkant van de Google Nest Hub.
Het volume lager zetten Druk op de onderste volumeknop op de achterkant van de Google Nest Hub.

Aanvullende bedieningselementen voor het beheren van het volume van meerdere apparaten zijn beschikbaar op je scherm.Meer informatie over multi-room-bediening

Google Nest Hub Max
Actie: Aanraking: Afbeelding
Het volume hoger zetten Druk op de bovenste volumeknop op de achterkant van de Nest Hub Max.
Het volume lager zetten Druk op de onderste volumeknop op de achterkant van de Nest Hub Max.

Aanvullende bedieningselementen voor het beheren van het volume van meerdere apparaten zijn beschikbaar op je scherm.Meer informatie over multi-room-bediening

Problemen met audiovertraging

Als er vertraging optreedt tussen één apparaat in de groep en de rest, gebruik je de instelling voor vertragingscorrectie voor dat apparaat om het probleem op te lossen.

Belangrijk: Als je op de volumeknoppen van je telefoon of tablet (aan de zijkant van je telefoon of tablet) drukt terwijl de Google Home-app actief is, wordt het volume niet aangepast.

Opmerking: Speakergroepen kunnen alleen worden gemaakt vanaf een telefoon of tablet. Deze functie wordt niet ondersteund in de Chrome-browser. Je kunt vanuit Chrome wel naar een groep casten.