Firmwareversies en release-opmerkingen voor Chromecast

Laatst geüpdatet: 30 oktober 2023

Hier vind je de nieuwste firmwareversies en release-opmerkingen voor Chromecast-apparaten. Je vindt hier ook stappen om de huidige firmwareversie te checken en Chromecast te updaten.

Firmware-updates worden gefaseerd geïmplementeerd. De versies van de productiefirmware die hier worden vermeld, worden geüpdatet zodra die versie beschikbaar is voor alle apparaten.

Release-opmerkingen

Huidige firmwareversie van het Chromecast-previewprogramma

Apparaat Firmwareversie In deze update
Chromecast (2e generatie) 1.56.275994 Bugfixes en verbeteringen
Chromecast (3e generatie) 1.56. 291998 Bugfixes en verbeteringen
Chromecast Ultra 1.56.281627 Bugfixes en verbeteringen
Chromecast Audio 1.56.281627 Bugfixes en verbeteringen
Cast voor Android TV 1.56.292394 Bugfixes en verbeteringen

Wil je de meest recente firmwareversie uitproberen voordat deze aan alle gebruikers wordt gereleased? Doe mee aan het Chromecast-previewprogramma.

Huidige productiefirmwareversie

Apparaat Firmwareversie In de update
Chromecast (1e generatie) 1.36.159268

Bugfixes en verbeteringen

Support voor de Chromecast (1e generatie) is beëindigd. Dit betekent dat deze apparaten geen software- of beveiligingsupdates meer krijgen en dat Google geen technische support voor deze apparaten meer biedt. Gebruikers kunnen merken dat de prestaties afnemen.

Chromecast (2e generatie) 1.56.275994 Bugfixes en verbeteringen
Chromecast (3e generatie) 1.56.291998 Bugfixes en verbeteringen
Chromecast Ultra 1.56.281627 Bugfixes en verbeteringen
Chromecast Audio 1.56.281627 Bugfixes en verbeteringen
Cast voor Android TV 1.56.292394 Bugfixes en verbeteringen

Chromecast met Google TV (4K)

Buildnummer:

STTK.230808.004

• Android-beveiligingspatchniveau is geüpdatet naar januari 2024. Bekijk het Chromecast-beveiligingsbulletin voor meer informatie.
  • Andere bugfixes en prestatieverbeteringen
Volg deze instructies om de nieuwste update handmatig te downloaden.
Chromecast met Google TV (HD)

Buildnummer:
STTK.230808.004

• Android-beveiligingspatchniveau is geüpdatet naar januari 2024. Bekijk het Chromecast-beveiligingsbulletin voor meer informatie.
  • Andere bugfixes en prestatieverbeteringen
Volg deze om de nieuwste update handmatig te downloaden.

De firmwareversie van je Chromecast-apparaat checken

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik op Instellingen  en dan Apparaatgegevens.
  4. Zoek onder Technische informatie naar Cast-firmware: 'X.XXX.XXXXX'. Als het apparaat Fuchsia gebruikt, zoek je naar de Firmwareversie van systeem: 'X.XXXXXXXX.X.XXXXXXX'.

De nieuwste systeemupdate van de Chromecast met Google TV downloaden

Je apparaat downloadt meestal automatisch updates. Volg deze stappen om de nieuwste update handmatig te downloaden:

1. Ga naar het startscherm van de Chromecast met Google TV.
  2. Kies Instellingen en dan Systeem en dan Over en dan Systeemupdate.