Spela upp ljud på en Chromecast-kompatibel högtalare eller tv med en högtalare/skärm från Google

Starta och styr ljud på valfri högtalare eller tv med en inkopplad Chromecast- eller Chromecast Audio-enhet eller inbyggd Chromecast – med rösten.

Obs! Om du har aktiverat Digitalt välmående kan den här funktionen begränsas eller blockeras med Paus, Filter eller Stör ej.

Läs mer om digitalt välmående

Steg 1. Länka högtalare och tv-skärmar med Google Home-appen

Länka tv-skärmar till högtalare eller skärmar från Google Nest eller Home

Länka en enhet

Obs! Följande steg är valfria om du bara vill styra tv:n med telefonen eller surfplattan. Om du vill styra tv:n med hjälp av röstkommandon via högtalaren eller skärmen följer du anvisningarna nedan.

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk eller länkad till samma konto som Chromecast-enheten, högtalaren eller skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen .
  3. Tryck på kontot uppe till höger.
  4. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till högtalaren eller skärmen. Du byter konto genom att trycka på ett annat konto eller på Lägg till ytterligare ett konto.
  5. Återgå till startskärmen och tryck länge på enhetens ruta.
  6. Tryck på Inställningar uppe till höger följt av Igenkänning och delning.
  7. Titta efter en banner högst upp på sidan med texten Aktivera röststyrning och annat.
    1. Om bannern visas trycker du på den och följer anvisningarna för att länka tv:n.
    2. Om bannern inte visas men din e-postadress finns under Länkade konton är tv:n redan länkad.

Obs! Om felmeddelandet Det gick inte att länka enheten visas måste du återställa standardinställningarna på Chromecast-enheten.

Ta bort en länkad enhet

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk eller länkad till samma konto som Chromecast-enheten, högtalaren eller skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck länge på enhetens ruta.
  4. Tryck på Inställningar följt av Ta bort enhet.
Högtalare och tv-skärmar med röststyrning

Ljud från högtalaren eller skärmen kan spelas upp på följande enheter:

1. Chromecast.
  2. Chromecast Audio.
  3. Tv-skärmar och högtalare med inbyggd Chromecast.
    1. Obs! Version 1.22 eller senare av Cast måste användas på tv-skärmar och högtalare med inbyggd Chromecast och på Android TV. Funktionen kommer att lanseras på de flesta enheter under de kommande månaderna. Läs om hur du kontrollerar vilken firmwareversion du har.
  4. Android TV-enheter.
    1. Obs! För närvarande går det inte att casta Spotify till Android TV-enheter.

Obs! Vissa smart-tv-modeller och högtalare kan se ut att ha stöd för cast-teknik, eftersom funktionerna påminner om att casta. Här ser du vilka smart-tv-modeller som har stöd för cast-teknik och vilka högtalare som har stöd för cast-teknik.

Steg 2. Styr ljud på högtalare eller tv-skärmar med röstkommandon

Det här är några exempel på saker du kan säga till Google-assistenten på en Google Nest- eller Home-enhet när vill spela upp något på högtalarna eller tv:n.

Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:

Spela upp musik på en namngiven enhet.

Du kan använda alla kommandon som du startar och styr musik med på fjärrenheten – lägg till <på enhetens namn> i kommandot.

Obs! Nyheter och poddar stöds inte.

”Spela <artist> med <Spotify> på <högtalarna i sovrummet>”
”Pausa på <tv:n i vardagsrummet>”
”Spela klassisk musik på <gruppen på uteplatsen>”
”Stoppa <gruppen på uteplatsen>”

Om du bara har en länkad videoenhet behöver du inte säga namnet på den i kommandot. I stället kan du säga ”Hey Google, …<på tv:n>” eller ”Hey Google, …<på Chromecast>”.

Andra sätt att styra ljud på högtalare och tv-skärmar

Med Google Home-appen
  1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk eller länkad till samma konto som Chromecast-enheten, högtalaren eller skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Media  och svep till en enhet där uppspelning pågår.

På mediaspelaren visas följande uppgifter om den aktuella musiksessionen:

• innehållsleverantör
  • namn (på låten/poddavsnittet/radioprogrammet)
  • artist (om sådan finns)
  • samling (spellista/album/poddserie/radiokanal) (om sådan finns)

Du kan även pausa/återuppta, stoppa och styra fjärrenheten från enhetskortet.

Åtgärda problem