YouTube-videoiden toistaminen Chromecast-yhteensopivissa televisioissa kaiuttimella tai näytöllä

Käynnistä ja ohjaa YouTube-videoita kätevästi äänikomennoilla missä tahansa televisiossa, jossa on Chromecast tai Chromecast Built-In.

Huom. Jos Digitaalinen hyvinvointi on käytössä, laitepaussi, suodattimet tai Älä häiritse ‑tila voivat rajoittaa ominaisuutta.

Lue lisää Digitaalisesta hyvinvoinnista

Vaihe 1. Linkitä televisiot Google Home ‑sovelluksella

Televisioiden linkitys kaiuttimeen tai näyttöön

Laitteen linkitys

Huom. Seuraavat vaiheet ovat valinnaisia, jos haluat ohjata TV:täsi mobiililaitteella tai tabletilla. Jos taas haluat ohjata TV:tä äänikomennoilla kaiuttimen tai näytön kautta, seuraa alla olevia ohjeita.

1. Varmista, että puhelin tai tabletti on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon tai linkitetty samaan tiliin kuin kaiutin, näyttö, Chromecast tai Pixel Tablet.
  2. Avaa Google Home ‑sovellus .
  3. Napauta tiliäsi.
  4. Varmista, että näkyvissä oleva Google-tili on sama, jonka olet linkittänyt Google-laitteeseen. Jos tili on oikea, sulje tili-ikkuna napauttamalla . Jos haluat vaihtaa tiliä, napauta avattavaa valikkoa ja valitse sitten toinen tili tai Lisää toinen tili.

5. Valitse Suosikit tai Laitteet
  6. Kosketa laitteen kuvaa pitkään.
  7. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset  ja sitten Tunnistus ja jakaminen.
  8. Etsi kohta Google Assistantin asetukset ja valitse asetus henkilökohtaisille tuloksille ja Voice Matchille.

Huom. Jos näet "Virhe linkitettäessä laitetta" ‑ilmoituksen, sinun on palautettava Chromecast-laitteen tehdasasetukset.

Laitteen linkityksen poistaminen

1. Varmista, että puhelin tai tabletti on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon tai linkitetty samaan tiliin kuin kaiutin, näyttö, Chromecast tai Pixel Tablet.
  2. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  3. Valitse Suosikit tai Laitteet
  4. Kosketa laitteen kuvaa pitkään.
  5. Valitse Asetukset  ja sitten Poista laite.
Äänikomentoja tukevat Cast-laitteet YouTube-videoiden katseluun

Seuraavat Cast-laitteet voivat toistaa YouTube-videoita TV:ssä kaiuttimen tai näytön avulla:

1. Chromecast
  2. Chromecast Built-In ‑televisiot
  3. Android TV ‑laitteet

Tärkeää: Jotkut älytelevisiot voivat näyttää tukevan Cast-tekniikkaa, koska toiminta on samankaltaista kuin striimaus. Lue lisää Cast-tekniikkaa tukevista älytelevisioista.

Vaihe 2. Ohjaa YouTube-videoita televisiossa äänikomennoilla

Alla on eri tapoja puhua Google Assistantille kaiuttimella tai näytöllä YouTube-videoiden toistamiseksi TV:ssä:

Haluamasi toiminto Sano "Hey Google" ja sitten…
Videoiden toistaminen TV-ohjelman, YouTube-kanavan tai artistin mukaan "Play [artist] videos on [TV name]"
"Play [YouTube channel] videos on [TV name]"
"Play [TV show] videos on [Chromecast name]"
Tiettyjen videoiden tai kappaleiden toistaminen "Play [video name] trailer on [TV name]"
"Play [song name] on [TV name]"
Videoiden toistaminen kategorian mukaan "Play [topic] videos on [TV name]"

Tekstitysten laittaminen päälle

Tekstitysten laittaminen pois päältä

"Turn on subtitles"
"Turn on captions"
"Subtitles on"
"Captions on"

"Turn off subtitles"
"Turn off captions"
"Subtitles off"
"Captions off"

Tietyn kielen tekstitysten laittaminen päälle

Huom. Tuetut kielet riippuvat sisältöpalvelusta ja videon nimestä.

"Turn on [language] subtitles"

Jos haluat ohjata videoita etälaitteella, lisää "on [device name]" johonkin musiikin peruskomentoihin. "Pause on [device name]"
"Resume on [device name]"
"Skip on [device name]"
"Stop on [device name]"

Jos sinulla on vain yksi linkitetty äänikomentoja tukeva Cast-laite, komennossa ei tarvitse sanoa sen nimeä. Voit sanoa sen sijaan "Ok Google, … <televisiossa>" tai "Ok Google, …<Chromecastissa>".

Muita tapoja ohjata videota

Google Home ‑sovelluksella
  1. Varmista, että mobiililaite tai tabletti on linkitetty samaan tiliin kuin kaiutin tai näyttö.
  2. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  3. Valitse Suosikit .
  4. Napauta nykyistä mediaistuntoa, niin voit
    • käyttää toiston ohjaimia
    • säätää äänenvoimakkuutta (media ja Google Assistant)
    • valita toistolaitteen.

Näet mediasoittimessa seuraavat tiedot musiikista, jota toistetaan parhaillaan:

• sisällön tarjoaja
  • nimi (kappaleen tai jakson nimi tai radio-ohjelma)
  • artisti (jos saatavilla)
  • kokoelma (soittolista, albumi, sarja tai radioasema, jos saatavilla).

Voit myös keskeyttää tai lopettaa toiston, jatkaa sitä sekä ohjata etälaitetta laitekortista.

Ongelmien korjaaminen

Tarvitsetko apua? Kokeile näitä vianetsintäkeinoja.
  1. Varmista, että olet linkittänyt laitteesi oikein, mukaan lukien:
    1. Cast-laite tukee äänikomentoja ja Cast-versio on 1.32 tai uudempi.
    2. Olet linkittänyt laitteet Google Home ‑sovelluksessa:
      1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
      2. Napauta tiliäsi.
      3. Varmista, että näkyvissä oleva Google-tili on sama, jonka olet linkittänyt Google-laitteeseen. Jos tili on oikea, sulje tili-ikkuna napauttamalla . Jos haluat vaihtaa tiliä, napauta avattavaa valikkoa ja valitse sitten toinen tili tai Lisää toinen tili.

4. Valitse Assistantin asetukset  Laitteet. Näet kaikki linkitetyt laitteesi.
  2. Nimeä kaiutin tai näyttö, Chromecast- tai Chromecast Built-In ‑laitteet

Jotta toisto toimii televisiossa oikein, nimeä laitteet näin:

1. Anna kaiuttimelle tai näytölle, Chromecast- tai Chromecast Built-In ‑laitteille eri nimet ja vältä samojen sanojen käyttämistä nimissä. Näin kaiutin tai näyttö ymmärtää komentosi oikein ja toistaa sisällön oikealla laitteella.
      1. ​Hyvä:
        • Kaiuttimen tai näytön nimi on "Olohuone"
        • Chromecastin nimi on "Perheen televisio"
      2. OK:
        • Kaiuttimen tai näytön nimi on "Olohuoneen Home"
        • Chromecastin nimi on "Olohuoneen TV"
    2. Varmista, että nimi on helposti äännettävissä.
    3. Vältä emojeita ja erityismerkkejä.
    4. Näin muutat Chromecastin tai kaiuttimen ja näytön nimen:
      1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
      2. Valitse Suosikit tai Laitteet
      3. Kosketa laitteen kuvaa pitkään ja sitten valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset  ja sitten Laitteen tiedot ja sitten Laitteen nimi
      4. Poista nykyinen nimi ja kirjoita uusi sen tilalle. Valitse Tallenna.
  3. Jos etälaitteiden ohjausäänikomennoilla lakkaa toimimasta tai saat vastauksen "Mitään ei toisteta", esitä pyyntö tarkemmin lisäämällä siihen "…. <laitteella>". Tällöin median tarkennus alkaa alusta ja voit ohjata laitetta paremmin.
  4. Kokeile lisätä pyyntöön "videoita" tai "trailereita" . Esimerkkejä"Toista hauskoja videoita televisiossa" tai "Toista elokuvien trailereita televisiossa".
  5. Jos saat seuraavanlaisen virheilmoituksen: "Voin toistaa videoita vain Chromecastia käyttävillä laitteilla tai Cast-yhteensopivissa televisioissa", kokeile nimetä laitteesi uudelleen.