TV-en mangler signal eller viser bare en svart skjerm

Hvis TV-skjermen er svart eller du ikke får signal når du prøver å konfigurere eller bruke Chromecast-enheten din, kan du prøve feilsøkingstrinnene nedenfor.

Innledende feilsøking

1. Sjekk at Chromecasten er koblet direkte til en strømkilde. Bruk strømledningen og strømadapteren som fulgte med Chromecasten.
  2. Sørg for at TV-en er stilt inn på HDMI-inngangen som Chromecasten er koblet til, for eksempel HDMI 1 eller HDMI 2.
  3. Hvis TV-skjermen fortsatt er svart, må du starte Chromecasten på nytt: Koble fra strømledningen til Chromecast og så vent ett minutt og så koble ledningen til igjen.
    • Merk: Sørg for at du kobler fra strømledningen, ikke HDMI-kabelen som er koblet til TV-en.
  4. Hvis TV-skjermen fortsatt er svart, kobler du fra alle HDMI-enheter som er koblet til TV-en, og kobler fra TV-ens strømledning i 30 minutter.

Neste trinn

Hvis skjermen fortsatt er svart, følger du trinnene nedenfor.

Chromecast med Google TV

Svart skjerm med HDMI-tilkobling

Hvis du får en HDMI-feil på Chromecast med Google TV, kan du prøve disse trinnene:

1. Sjekk at HDMI-kabelen sitter godt i HDMI-porten på TV-en.
  2. Prøv en annen HDMI-inngang, for eksempel HDMI 1 eller HDMI 2.
  3. Bruk en kompatibel HDMI-forlengelseskabel.
    • Merk: For Chromecast med Google TV (4K) må forlengelseskabelen ha støtte for 4K og HDMI 2.0.
  4. Hvis du får HDMI-feilen mens du bruker en bestemt app, må du sørge for at appen er oppdatert til den nyeste versjonen.
  5. Sørg for at Chromecasten har den nyeste fastvareversjonen.
  6. Sørg for at TV-en har den nyeste fastvareversjonen.

Svart skjerm med HDCP-tilkobling

Hvis du får en HDCP-feil på Chromecast med Google TV, kan du prøve disse trinnene:

1. Koble Chromecasten fra TV-en, AV-mottakeren eller lydplanken.
  2. Start Chromecasten på nytt, og start TV-en, AV-mottakeren eller lydplanken på nytt.
  3. Koble til Chromecasten igjen. Sjekk at HDMI-kabelen sitter godt i HDMI-porten på TV-en.
  4. Sjekk om du kan se innholdet nå.

Hvis problemet vedvarer, kan du gjøre følgende:

1. Prøv en annen HDMI-inngang, for eksempel HDMI 1 eller HDMI 2.
  2. Hvis du bruker en HDMI-svitsj, AV-mottaker eller lydplanke, kobler du Chromecasten direkte til TV-en.
  3. Sørg for at Chromecasten har den nyeste fastvareversjonen.
  4. Sørg for at TV-en har den nyeste fastvareversjonen.

Alle Chromecast-enheter

Svart skjerm og hvitt (konstant eller blinkende) LED-lys
Prøv dette: Slå av TV-en
  1. Slå TV-en helt av ved å slå av og koble strømledningen fra strømkilden.
  2. Koble Chromecasten fra HDMI-porten, og koble strømledningen fra strømkilden hvis den er koblet til.
  3. Slå på TV-en og koble strømkilden til Chromecasten igjen. Ikke koble Chromecasten til HDMI-porten på TV-en.
  4. Vent i 30 sekunder.
  5. Koble Chromecast-enheten til en HDMI-port på TV-en.
  6. Still inn TV-en på samme HDMI-inngang som Chromecasten.
  7. Hvis det er flere porter tilgjengelig på TV-en, kan du prøve trinn 1–6 med en annen HDMI-port
  8. Hvis TV-skjermen fortsatt er svart, kan du prøve trinnet nedenfor.
Test Chromecasten på en annen TV, hvis det er mulig

Hvis du har en annen TV med HDMI-skjerm, kan du prøve å konfigurere Chromecasten på den TV-en.

Har du fortsatt problemer? Hjelp Chromecast-teamet med å få bedre forståelse av opplevelsen din ved å fylle ut denne korte undersøkelsen og tilbakemeldingsrapporten. Med innspill fra deg blir det enklere for teknikerne våre å undersøke problemet og finne en løsning.

Fyll ut den korte undersøkelsen

Svart skjerm og rødt (konstant) LED-lys

Prøv følgende fremgangsmåte:

Bruk strømledningen som fulgte med Chromecasten
Vi anbefaler at du bruker strømledningen og strømadapteren som fulgte med Chromecasten.
Koble strømledningen som fulgte med Chromecasten, til en strømkilde. Sjekk at strømledningen og strømadapteren sitter godt.
Hvis TV-skjermen fortsatt er svart, kan du prøve trinnet nedenfor.
Slå av TV-en
  1. Slå TV-en helt av (slå av TV-en og koble strømledningen fra strømkilden).
  2. Koble Chromecasten fra HDMI-porten, og koble strømledningen fra strømkilden hvis den er koblet til.
  3. Slå på TV-en og koble strømkilden til Chromecasten igjen, men ikke koble Chromecasten til HDMI-porten på TV-en.
  4. Vent i 30 sekunder.
  5. Koble Chromecast-enheten til en HDMI-port på TV-en.
  6. Still inn TV-en på samme HDMI-inngang som Chromecasten.
  7. Hvis TV-skjermen fortsatt er svart, kan du prøve trinnet nedenfor.
Tilbakestill Chromecasten til fabrikkstandard

Viktig: Tilbakestilling til fabrikkstandard bør være siste utvei.

Når du tilbakestiller Chromecasten til fabrikkstandard, tilbakestilles den til standardinnstillingene fra fabrikken. Da må du konfigurere enheten, koble til wifi på nytt og konfigurere innstillingene for passiv modus på nytt (hvis dette er aktuelt). Hvis du har endret ruterinnstillingene etter at du konfigurerte Chromecast-enheten, kan det påvirke muligheten til å konfigurere enheten på nytt.

Du kan tilbakestille Chromecasten din til fabrikkstandard med en av de to metodene som er beskrevet nedenfor.

Viktig: Denne handlingen sletter alle data fra enheten og kan ikke angres.

Chromecast med Google TV

Med Chromecast Voice Remote

1. Øverst til høyre på TV-skjermen velger du profilen din etterfulgt av Innstillinger .
  2. Velg System etterfulgt av Om etterfulgt av Tilbakestill til fabrikkstandard.

Fra Chromecast-enheten

1. Trykk og hold på knappen på baksiden av Chromecasten mens den er koblet til TV-en og slått på. LED-lampen skal begynne å blinke gult.
  2. Når LED-lampen lyser konstant hvitt, slipper du knappen. Da skal Chromecasten bli tilbakestilt.
Chromecast (2. generasjon), Chromecast (3. generasjon) eller Chromecast Ultra

Fra Google Home-appen

Merk: Dette alternativet er bare tilgjengelig hvis du er koblet til det samme nettverket som Chromecasten ble konfigurert på.

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk og hold på enhetsbrikken.
  3. Øverst til høyre trykker du på Innstillinger  etterfulgt av Mer More menu etterfulgt avTilbakestill til fabrikkstandard etterfulgt av Tilbakestill til fabrikkstandard.

Fra Chromecast-enheten

Sørg for at Chromecasten er koblet til TV-en, og hold inne knappen på siden av Chromecasten. LED-lyset begynner å blinke oransje. Når LED-lyset blir hvitt, slipper du knappen. Chromecasten startes nå på nytt.

Chromecast (1st Gen) Chromecast (1. generasjon)

Fra Google Home-appen

Merk: Dette alternativet er bare tilgjengelig hvis du er koblet til det samme nettverket som Chromecasten ble konfigurert på.

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk og hold på enhetsbrikken.
  3. Øverst til høyre trykker du på Innstillinger  etterfulgt av Mer More menu etterfulgt avTilbakestill til fabrikkstandard etterfulgt av Tilbakestill til fabrikkstandard.

Fra Chromecast-enheten

1. Sørg for at Chromecasten er koblet til TV-en, og hold knappen på Chromecasten inne i minst 25 sekunder eller til den lysende LED-lampen på Chromecasten begynner å blinke rødt.
  2. Når LED-lyset begynner å blinke hvitt og TV-en ikke viser noe bilde, slipper du knappen. Da blir enheten startet på nytt.
Støtten for Chromecast (1. generasjon) er avsluttet, noe som betyr at disse enhetene ikke lenger mottar programvare- eller sikkerhetsoppdateringer, og Google tilbyr ikke teknisk brukerstøtte for dem. Brukere kan oppleve redusert ytelse.
Svart skjerm og rødt eller oransje (blinkende) LED-lys
Slå av TV-en
  1. Slå TV-en helt av (slå av TV-en og koble strømledningen fra strømkilden).
  2. Koble Chromecasten fra HDMI-porten, og koble strømledningen fra strømkilden hvis den er koblet til.
  3. Slå på TV-en og koble strømkilden til Chromecasten igjen, men ikke koble Chromecasten til HDMI-porten på TV-en.
  4. Vent i 30 sekunder.
  5. Koble Chromecast-enheten til en HDMI-port på TV-en.
  6. Still inn TV-en på samme HDMI-inngang som Chromecasten.
  7. Hvis du fortsatt ikke får signal, kan du prøve trinnet nedenfor.
Test Chromecasten på en annen HDMI-TV

Hvis du har en annen HDMI-TV, kan du prøve å konfigurere Chromecasten på den TV-en.

Har du fortsatt problemer? Hjelp Chromecast-teamet med å få bedre forståelse av opplevelsen din ved å fylle ut denne korte undersøkelsen og tilbakemeldingsrapporten. Med innspill fra deg blir det enklere for teknikerne våre å undersøke problemet og finne en løsning.

Fyll ut den korte undersøkelsen

Svart skjerm uten LED-lys

Hvis du har prøvd å slå på Chromecasten både via strømkilden og via USB-porten og LED-lyset på enheten ikke lyser:

1. Sjekk at USB-porten fungerer for andre enheter (prøv f.eks. å koble en telefon til strømuttaket eller USB-porten, og se om den lades).
  2. Prøv å slå på Chromecasten fra en annen strømkilde (f.eks. et annet strømuttak).
  3. Prøv å bruke en annen strømledning (USB-til-mikro-USB-kabel og -adapter) enn den som fulgte med Chromecast-enheten.

«Chromecast …», etterfulgt av en snurrende Chrome-logo

Hvis du ser «Chromecast …» på TV-en, etterfulgt av en snurrende Chrome-logo og deretter en svart skjerm, følger du trinnene nedenfor:

Slå av TV-en

1. Slå TV-en helt av (slå av TV-en og koble strømledningen fra strømkilden).
  2. Koble Chromecasten fra HDMI-porten, og koble strømledningen fra strømkilden hvis den er koblet til.
  3. Slå på TV-en og koble strømkilden til Chromecasten igjen, men ikke koble Chromecasten til HDMI-porten på TV-en.
  4. Vent i 30 sekunder.
  5. Koble Chromecast-enheten til en HDMI-port på TV-en.
  6. Still inn TV-en på samme HDMI-inngang som Chromecasten.
  7. Hvis TV-skjermen fortsatt er svart, kan du prøve trinnet nedenfor.

Test Chromecasten på en annen HDMI-TV

Hvis du har en annen HDMI-TV, kan du prøve å konfigurere Chromecasten på den TV-en.

Har du fortsatt problemer? Hjelp Chromecast-teamet med å få bedre forståelse av opplevelsen din ved å fylle ut denne korte undersøkelsen og tilbakemeldingsrapporten. Med innspill fra deg blir det enklere for teknikerne våre å undersøke problemet og finne en løsning.

Fyll ut den korte undersøkelsen

Manglende signal og blinkende rødt eller oransje LED-lys
Slå av TV-en
  1. Slå TV-en helt av (slå av TV-en og koble strømledningen fra strømkilden).
  2. Koble Chromecasten fra HDMI-porten, og koble strømledningen fra strømkilden hvis den er koblet til.
  3. Slå på TV-en og koble strømkilden til Chromecasten igjen, men ikke koble Chromecasten til HDMI-porten på TV-en.
  4. Vent i 30 sekunder.
  5. Koble Chromecast-enheten til en HDMI-port på TV-en.
  6. Still inn TV-en på samme HDMI-inngang som Chromecasten.
  7. Hvis du fortsatt ikke får signal, kan du prøve trinnet nedenfor.
Test Chromecasten på en annen HDMI-TV

Hvis du har en annen HDMI-TV, kan du prøve å konfigurere Chromecasten på den TV-en.

Har du fortsatt problemer? Hjelp Chromecast-teamet med å få bedre forståelse av opplevelsen din ved å fylle ut denne korte undersøkelsen og tilbakemeldingsrapporten. Med innspill fra deg blir det enklere for teknikerne våre å undersøke problemet og finne en løsning.

Fyll ut den korte undersøkelsen

Hvis du fortsatt har problemer med å konfigurere Chromecasten, kan du kontakte brukerstøtteteamet for Chromecast.