TV:n näyttö on musta tai se ei löydä signaalia

Jos TV:n näyttö on musta tai et löydä signaalia yrittäessäsi asentaa tai käyttää Chromecast-laitetta, kokeile alla olevia ongelmanratkaisuohjeita.

Ensimmäiset vaiheet

1. Varmista, että Chromecast on kytketty suoraan virtalähteeseen. Käytä Chromecastin mukana tullutta virtajohtoa ja ‐adapteria.
  2. Varmista, että TV:n tulona on se HDMI-tuloliitäntä, johon Chromecast on liitetty, esimerkiksi HDMI 1 tai HDMI 2.
  3. Jos TV:n näyttö on edelleen musta, käynnistä Chromecast uudelleen näin: Irrota Chromecastin virtajohto ja sitten odota minuutti ja sitten kytke johto takaisin.
    • Huom. Varmista, että irrotat virtajohdon etkä TV:hen liitettyä HDMI-johtoa.
  4. Jos TV:n näyttö on edelleen musta, irrota kaikki TV:hen kytketyt HDMI-laitteet ja irrota sitten TV:n virtajohto 30 minuutin ajaksi.

Seuraavat vaiheet

Jos näyttö on edelleen musta, seuraa alla olevia ohjeita.

Chromecast with Google TV

Musta näyttö HDMI-yhteydellä

Jos näet Chromecast with Google TV:ssä HDMI-virheen, kokeile näitä ohjeita:

1. Varmista, että HDMI-johto on kunnolla kiinni TV:n HDMI-portissa.
  2. Kokeile toista HDMI-tuloliitäntää, esimerkiksi HDMI 1 tai HDMI 2.
  3. Käytä yhteensopivaa HDMI-jatkojohtoa.
    • Huom. Chromecast with Google TV:n (4K) jatkojohdon on tuettava 4K:ta ja HDMI 2.0:aa.
  4. Jos näet HDMI-virheen käyttäessäsi tiettyä sovellusta, varmista, että sovellus on päivitetty uusimpaan versioon.
  5. Varmista, että Chromecastissa on uusin laiteohjelmistoversio.
  6. Varmista, että TV:ssä on uusin laiteohjelmistoversio.

Musta näyttö HDCP-yhteydellä

Jos näet Chromecast with Google TV:ssä HDCP-virheen, kokeile näitä ohjeita:

1. Irrota Chromecast TV:stä, AVR:stä tai soundbar-kaiuttimesta.
  2. Käynnistä Chromecast ja TV, AVR tai soundbar-kaiutin uudelleen.
  3. Yhdistä Chromecast uudelleen. Varmista, että HDMI-johto on kunnolla kiinni TV:n HDMI-portissa.
  4. Kokeile, onko sisältö nyt katseltavissa.

Jos ongelma jatkuu, kokeile näitä ohjeita:

1. Kokeile toista HDMI-tuloliitäntää, esimerkiksi HDMI 1 tai HDMI 2.
  2. Jos käytät HDMI-valitsinta, AVR:ää tai soundbar-kaiutinta, liitä Chromecast suoraan TV:hen.
  3. Varmista, että Chromecastissa on uusin laiteohjelmistoversio.
  4. Varmista, että TV:ssä on uusin laiteohjelmistoversio.

Kaikki Chromecast-laitteet

Musta näyttö ja valkoinen (pysyvä tai vilkkuva) LED-valo
Kokeile seuraavia ohjeita: TV:n sammuttaminen
  1. Sammuta TV kokonaan painamalla virtapainiketta ja irrottamalla virtajohto.
  2. Irrota Chromecast HDMI-portista. Jos laite on kytketty virtalähteeseen, irrota se.
  3. Käynnistä TV ja kytke virtalähde takaisin Chromecast-laitteeseen. Älä liitä Chromecastia TV:n HDMI-porttiin.
  4. Odota 30 sekuntia.
  5. Liitä Chromecast-laite TV:n HDMI-porttiin.
  6. Vaihda TV samaan HDMI-tuloon kuin Chromecast.
  7. Jos TV:ssä on useita portteja, kokeile vaiheita 1–6 toisella HDMI-portilla.
  8. Jos TV:n näyttö on edelleen musta, kokeile alla olevaa ohjetta.
Chromecastin testaaminen eri TV:n kanssa

Jos sinulla on toinen TV, jossa on HDMI-näyttö, kokeile ottaa Chromecast käyttöön toisessa TV:ssä.

Eikö ongelma ratkennut? Auta Chromecast-tiimiä ymmärtämään ongelmaasi paremmin täyttämällä tämä lyhyt kysely ja palauteraportti. Palautteesi auttaa teknistä tiimiämme ongelman tutkimisessa ja korjaamisessa.

Vastaa lyhyeen kyselyyn

Musta näyttö ja punainen tai oranssi (pysyvä) LED-valo

Kokeile seuraavia ohjeita:

Chromecastin mukana toimitetun virtajohdon käyttö
Suosittelemme käyttämään Chromecastin mukana tullutta virtajohtoa ja adapteria.
Liitä Chromecastin mukana tullut virtajohto virtalähteeseen ja tarkista, että johto ja adapteri on kytketty turvallisesti.
Jos TV:n näyttö on edelleen musta, kokeile alla olevaa ohjetta.
TV:n sammuttaminen
  1. Sammuta TV kokonaan (sammuta virta ja irrota virtajohto virtalähteestä).
  2. Irrota Chromecast HDMI-portista. Jos laite on kytketty virtalähteeseen, irrota se.
  3. Käynnistä TV ja kytke virtalähde takaisin Chromecast-laitteeseen, mutta älä liitä Chromecastia TV:n HDMI-porttiin.
  4. Odota 30 sekuntia.
  5. Liitä Chromecast-laite TV:n HDMI-porttiin.
  6. Vaihda TV samaan HDMI-tuloon kuin Chromecast.
  7. Jos TV:n näyttö on edelleen musta, kokeile alla olevaa ohjetta.
Chromecastin tehdasasetusten palauttaminen

Tärkeää: Tehdasasetusten palauttaminen on viimeinen keino.

Tehdasasetusten palauttaminen nollaa Chromecast-laitteen ja palauttaa sen alkuperäiset oletusasetukset. Sinun on otettava laite käyttöön, yhdistettävä se uudelleen Wi-Fi-verkkoon ja valittava lepotilan asetukset uudelleen (tarvittaessa). Jos olet tehnyt muutoksia reitittimen asetuksiin Chromecast-laitteen käyttöönoton jälkeen, tämä saattaa vaikuttaa siihen, voitko ottaa laitetta uudelleen käyttöön.

Voit palauttaa Chromecastin tehdasasetukset näillä kahdella tavalla.

Tärkeää: Tämä toiminto tyhjentää laitteen datan, eikä sitä voi kumota.

Chromecast with Google TV

Chromecast Voice Remotella

1. Valitse TV-ruudun oikeasta yläreunasta profiilisi ja sitten Asetukset .
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Tietoja ja sitten Palauta tehdasasetukset.

Chromecast-laitteella

1. Kun Chromecast on päällä ja liitetty televisioon, paina pitkään Chromecastin sivussa olevaa painiketta. LED-valon pitäisi alkaa vilkkua keltaisena.
  2. Kun LED-valo muuttuu tasaisen valkoiseksi, vapauta painike, niin Chromecastin pitäisi nollautua.
 Chromecast (2. sukupolvi), Chromecast (3. sukupolvi) tai Chromecast Ultra

Google Home ‑sovelluksella

Huom. Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain, jos käytät samaa verkkoa, jossa Chromecast otettiin käyttöön.

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Kosketa laitteen kuvaa pitkään.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset  ja sitten Lisää More menu ja sitten Palauta tehdasasetukset ja sitten Palauta tehdasasetukset.

Chromecast-laitteella

Kun Chromecast on liitetty televisioon, paina pitkään Chromecastin sivussa olevaa painiketta. LED-valo alkaa vilkkua oranssina. Kun LED-valo muuttuu valkoiseksi, vapauta painike, niin Chromecast käynnistyy uudelleen.

Chromecast (1st Gen) Chromecast (1. sukupolvi)

Google Home ‑sovelluksella

Huom. Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain, jos käytät samaa verkkoa, jossa Chromecast otettiin käyttöön.

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Kosketa laitteen kuvaa pitkään.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset  ja sitten Lisää More menu ja sitten Palauta tehdasasetukset ja sitten Palauta tehdasasetukset.

Chromecast-laitteella

1. Kun Chromecast on liitetty televisioon, paina Chromecast-laitteen takaosassa olevaa painiketta vähintään 25 sekuntia tai kunnes Chromecast-laitteen LED-valo alkaa vilkkua punaisena.
  2. Kun LED-valo muuttuu valkoiseksi ja TV-ruutu tyhjenee, vapauta painike. Laite käynnistyy uudelleen.
1. sukupolven Chromecastin tuki on päättynyt, joten nämä laitteet eivät enää saa ohjelmisto- tai tietoturvapäivityksiä eikä Google tarjoa niille teknistä tukea. Käyttäjät saattavat huomata suorituskyvyn heikentyneen.
Musta näyttö ja punainen tai oranssi (vilkkuva) LED-valo
TV:n sammuttaminen
  1. Sammuta TV kokonaan (sammuta virta ja irrota virtajohto virtalähteestä).
  2. Irrota Chromecast HDMI-portista. Jos laite on kytketty virtalähteeseen, irrota se.
  3. Käynnistä TV ja kytke virtalähde takaisin Chromecast-laitteeseen, mutta älä liitä Chromecastia TV:n HDMI-porttiin.
  4. Odota 30 sekuntia.
  5. Liitä Chromecast-laite TV:n HDMI-porttiin.
  6. Vaihda TV samaan HDMI-tuloon kuin Chromecast.
  7. Jos et vieläkään saa signaalia, kokeile alla olevaa ohjetta.
Chromecastin testaaminen eri HDMI-TV:n kanssa

Jos sinulla on toinen HDMI-TV, kokeile asentaa Chromecast siihen.

Eikö ongelma ratkennut? Auta Chromecast-tiimiä ymmärtämään ongelmaasi paremmin täyttämällä tämä lyhyt kysely ja palauteraportti. Palautteesi auttaa teknistä tiimiämme ongelman tutkimisessa ja korjaamisessa.

Vastaa lyhyeen kyselyyn

Musta näyttö ilman LED-valoa

Jos olet kokeillut saada Chromecastiin virtaa sekä virtalähteestä että USB-portista eikä laitteessa näy LED-valoa:

1. Varmista, että USB-portti toimii muilla laitteilla (kokeile esimerkiksi kytkeä puhelimen laturi pistorasiaan tai USB-porttiin ja tarkista, latautuuko puhelin).
  2. Kokeile antaa Chromecastille virtaa toisesta virtalähteestä (esim. pistorasiasta).
  3. Kokeile toista virtajohtoa (USB–mikro-USB-johto ja adapteri) Chromecast-laitteen oman johdon sijaan.

Näytöllä näkyy "Chromecast…" ja pyörivä Chrome-logo

Jos TV:ssä näkyy "Chromecast…", pyörivä Chrome-logo ja sitten musta näyttö, seuraa alla olevia ohjeita:

TV:n sammuttaminen

1. Sammuta TV kokonaan (sammuta virta ja irrota virtajohto virtalähteestä).
  2. Irrota Chromecast HDMI-portista. Jos laite on kytketty virtalähteeseen, irrota se.
  3. Käynnistä TV ja kytke virtalähde takaisin Chromecast-laitteeseen, mutta älä liitä Chromecastia TV:n HDMI-porttiin.
  4. Odota 30 sekuntia.
  5. Liitä Chromecast-laite TV:n HDMI-porttiin.
  6. Vaihda TV samaan HDMI-tuloon kuin Chromecast.
  7. Jos TV:n näyttö on edelleen musta, kokeile alla olevaa ohjetta.

Chromecastin testaaminen eri HDMI-TV:n kanssa

Jos sinulla on toinen HDMI-TV, kokeile asentaa Chromecast siihen.

Eikö ongelma ratkennut? Auta Chromecast-tiimiä ymmärtämään ongelmaasi paremmin täyttämällä tämä lyhyt kysely ja palauteraportti. Palautteesi auttaa teknistä tiimiämme ongelman tutkimisessa ja korjaamisessa.

Vastaa lyhyeen kyselyyn

Ei signaalia ‑virhe ja vilkkuva punainen tai oranssi LED-valo
TV:n sammuttaminen
  1. Sammuta TV kokonaan (sammuta virta ja irrota virtajohto virtalähteestä).
  2. Irrota Chromecast HDMI-portista. Jos laite on kytketty virtalähteeseen, irrota se.
  3. Käynnistä TV ja kytke virtalähde takaisin Chromecast-laitteeseen, mutta älä liitä Chromecastia TV:n HDMI-porttiin.
  4. Odota 30 sekuntia.
  5. Liitä Chromecast-laite TV:n HDMI-porttiin.
  6. Vaihda TV samaan HDMI-tuloon kuin Chromecast.
  7. Jos et vieläkään saa signaalia, kokeile alla olevaa ohjetta.
Chromecastin testaaminen eri HDMI-TV:n kanssa

Jos sinulla on toinen HDMI-TV, kokeile asentaa Chromecast siihen.

Eikö ongelma ratkennut? Auta Chromecast-tiimiä ymmärtämään ongelmaasi paremmin täyttämällä tämä lyhyt kysely ja palauteraportti. Palautteesi auttaa teknistä tiimiämme ongelman tutkimisessa ja korjaamisessa.

Vastaa lyhyeen kyselyyn

Jos sinulla on edelleen ongelmia Chromecastin käyttöönotossa, ota yhteyttä Chromecastin tukitiimiin.