Näen mustan näytön / Ei signaalia

Jos TV-näyttösi on musta tai et saa signaalia yrittäessäsi asentaa tai käyttää Chromecast-laitetta, kokeile alla olevia vianetsintäohjeita.

Vianetsinnän ensimmäiset vaiheet

1. Varmista, että Chromecast on kytketty Chromecastin mukana tulleella virtajohdolla ja verkkovirtasovittimella. Chromecast pitäisi liittää suoraan pistorasiaan.
  2. Chromecastin kyljessä olevan LED-valon pitäisi olla päällä.
  3. Varmista, että TV on viritetty samaan HDMI-tuloon kuin Chromecast. Useimmilla kaukosäätimillä tämä valitaan Input-, Source- tai Menu-painikkeen avulla. Joudut ehkä käymään läpi muutaman tulolähteen, ennen kuin oikea löytyy (esim. HDMI1, HDMI2 ja niin edelleen).
  4. Jos yhä näet mustan näytön edellä mainittujen vaiheiden jälkeen, käynnistä Chromecast uudelleen.
    1. Käynnistä Chromecast-laite uudelleen irrottamalla sen virtajohto. Odota noin minuutin ajan ja kytke virtajohto sitten takaisin.
    2. Huom. Chromecast ei käynnisty uudelleen, jos irrotat sen johdon television HDMI-portista. Laitteen uudelleenkäynnistys edellyttää virtajohdon irrottamista.

Seuraavat vaiheet

Jos näyttö on edelleen musta uudelleenkäynnistyksen jälkeen, valitse alla olevasta luettelosta vaihtoehto, joka vastaa parhaiten televisiosi ja Chromecast-laitteesi näkymää:

Musta näyttö + valkoinen (jatkuva tai vilkkuva) LED-valo
Kokeile seuraavaa: Sammuta TV
  • Sammuta TV kokonaan (sammuta virta ja irrota virtajohto pistorasiasta).
  • Irrota Chromecast HDMI-portista. Jos Chromecast on kytketty pistorasiaan, irrota se siitä.
  • Käynnistä TV ja kytke virtalähde takaisin Chromecast-laitteeseen, mutta älä liitä Chromecastia TV:n HDMI-porttiin.
  • Odota 30 sekuntia.
  • Liitä Chromecast-laite TV:n HDMI-porttiin.
  • Vaihda TV samaan HDMI-tuloon kuin Chromecast.
  • Jos näyttö on yhä musta, kokeile alla olevaa ohjetta.
Chromecastin mukana tulleen HDMI-jatkojohdon liittäminen TV:n eri HDMI-porttiin

Yritä parantaa yhteyttä käyttämällä Chromecast-laitteen mukana tullutta HDMI-jatkojohtoa. Jos HDMI-jatkojohto on jo käytössä, kokeile irrottaa se ja testaa, auttaako tämä.

Jos näyttö on yhä musta, kokeile alla olevaa ohjetta.

Chromecastin testaaminen eri TV:n kanssa

Jos sinulla on toinen TV, jossa on HDMI-näyttö, kokeile asentaa Chromecast siihen.

Vieläkö ongelma esiintyy? Auta Chromecast-tiimiä ymmärtämään ongelmaasi paremmin täyttämällä tämä lyhyt kysely ja palauteraportti. Palautteesi auttaa teknistä tiimiämme ongelman tutkimisessa ja korjaamisessa. Vastaa lyhyeen kyselyyn
Musta näyttö + punainen/oranssi (jatkuva) LED-valo
Kokeile seuraavaa: Liitä Chromecastin mukana tullut virtajohto pistorasiaan ja tarkista, että virtajohto ja verkkovirtasovitin on kytketty turvallisesti.
Suosittelemme Chromecastin mukana tulleen virtajohdon/verkkovirtasovittimen käyttämistä.
Jos näyttö on yhä musta, kokeile alla olevaa ohjetta.
Sammuta TV
  • Sammuta TV kokonaan (sammuta virta ja irrota virtajohto pistorasiasta).
  • Irrota Chromecast HDMI-portista. Jos Chromecast on kytketty pistorasiaan, irrota se siitä.
  • Käynnistä TV ja kytke virtalähde takaisin Chromecast-laitteeseen, mutta älä liitä Chromecastia TV:n HDMI-porttiin.
  • Odota 30 sekuntia.
  • Liitä Chromecast-laite TV:n HDMI-porttiin.
  • Vaihda TV samaan HDMI-tuloon kuin Chromecast.
  • Jos näyttö on yhä musta, kokeile alla olevaa ohjetta.

Tehdasasetusten palauttaminen

Tärkeää! Tehdasasetusten palauttaminen on viimeinen keino.

Tehdasasetuksien palauttaminen palauttaa Chromecast-laitteeseen sen alkuperäiset tehdasasetukset. Kun tehdasasetusten palautus on valmis, sinun on asennettava laite, yhdistettävä se uudelleen Wi-Fi-verkkoon ja määritettävä tarvittaessa tausta-asetukset uudelleen. Jos olet tehnyt muutoksia reitittimen asetuksiin Chromecast-laitteen asennuksen jälkeen, tämä saattaa vaikuttaa siihen, voitko asentaa laitteen uudelleen.

Palauta Chromecastin tehdasasetukset jommallakummalla alla olevista tavoista:

Chromecast (1st Gen) Chromecast (1. sukupolvi)
  • Kun Chromecast on liitetty televisioon, pidä Chromecastin sivussa olevaa painiketta painettuna. LED-valo alkaa vilkkua punaisena. Kun LED-valo muuttuu valkoiseksi, vapauta painike, niin Chromecast käynnistyy uudelleen.
Chromecast (2. sukupolvi), Chromecast ja Chromecast Ultra:
  • Kun Chromecast on liitetty televisioon, pidä Chromecastin sivussa olevaa painiketta painettuna. LED-valo alkaa vilkkua oranssina. Kun LED-valo muuttuu valkoiseksi, vapauta painike, niin Chromecast käynnistyy uudelleen.
Musta näyttö + punainen/oranssi (vilkkuva) LED-valo
Sammuta TV
  • Sammuta TV kokonaan (sammuta virta ja irrota virtajohto pistorasiasta).
  • Irrota Chromecast HDMI-portista. Jos Chromecast on kytketty pistorasiaan, irrota se siitä.
  • Käynnistä TV ja kytke virtalähde takaisin Chromecast-laitteeseen, mutta älä liitä Chromecastia TV:n HDMI-porttiin.
  • Odota 30 sekuntia.
  • Liitä Chromecast-laite TV:n HDMI-porttiin.
  • Vaihda TV samaan HDMI-tuloon kuin Chromecast.
  • Jos et vieläkään saa signaalia, kokeile alla olevaa ohjetta.
Chromecastin mukana tulleen HDMI-jatkojohdon liittäminen TV:n eri HDMI-porttiin

Paranna yhteyttä Chromecast-laitteen mukana tulleen HDMI-jatkojohdon avulla. Jos HDMI-jatkojohto on jo käytössä, kokeile irrottaa se ja katso, auttaako tämä.

Jos et vieläkään saa signaalia, kokeile alla olevaa ohjetta.

Chromecastin testaaminen eri HDMI-TV:n kanssa

Jos sinulla on toinen HDMI-TV, kokeile asentaa Chromecast siihen.

Vieläkö ongelma esiintyy? Auta Chromecast-tiimiä ymmärtämään ongelmaasi paremmin täyttämällä tämä lyhyt kysely ja palauteraportti. Palautteesi auttaa teknistä tiimiämme ongelman tutkimisessa ja korjaamisessa. Vastaa lyhyeen kyselyyn
Musta näyttö + EI LED-valoa

Jos olet kokeillut saada Chromecastiin virtaa sekä pistorasiasta että USB-portista eikä laitteessa ole LED-valoa:

1. Varmista, että pistorasia/USB-portti toimii muilla laitteilla (kokeile esimerkiksi kytkeä puhelimen laturi pistorasiaan tai USB-porttiin ja katso, latautuuko puhelin).
  2. Kokeile saada virtaa Chromecastiin toisesta virtalähteesta (esim. pistorasiasta).
  3. Kokeile toista virtajohtoa (USB–mikro-USB-johto ja sovitin) Chromecast-laitteen oman johdon asemesta.
Näytöllä näkyy ”Chromecast…”, sen jälkeen pyörivä Chrome-logo ja sitten musta näyttö
Sammuta TV
  • Sammuta TV kokonaan (sammuta virta ja irrota virtajohto pistorasiasta).
  • Irrota Chromecast HDMI-portista. Jos Chromecast on kytketty pistorasiaan, irrota se siitä.
  • Käynnistä TV ja kytke virtalähde takaisin Chromecast-laitteeseen, mutta älä liitä Chromecastia TV:n HDMI-porttiin.
  • Odota 30 sekuntia.
  • Liitä Chromecast-laite TV:n HDMI-porttiin.
  • Vaihda TV samaan HDMI-tuloon kuin Chromecast.
  • Jos näyttö on yhä musta, kokeile alla olevaa ohjetta.
Chromecastin mukana tulleen HDMI-jatkojohdon liittäminen TV:n eri HDMI-porttiin

Paranna yhteyttä Chromecast-laitteen mukana tulleen HDMI-jatkojohdon avulla. Jos HDMI-jatkojohto on jo käytössä, kokeile irrottaa se ja testaa, auttaako tämä.

Jos näyttö on yhä musta, kokeile alla olevaa ohjetta.

Chromecastin testaaminen eri HDMI-TV:n kanssa

Jos sinulla on toinen HDMI-TV, kokeile asentaa Chromecast siihen.

Vieläkö ongelma esiintyy? Auta Chromecast-tiimiä ymmärtämään ongelmaasi paremmin täyttämällä tämä lyhyt kysely ja palauteraportti. Palautteesi auttaa teknistä tiimiämme ongelman tutkimisessa ja korjaamisessa. Vastaa lyhyeen kyselyyn
Ei signaalia -virheilmoitus TV:ssä + vilkkuva punainen/oranssi LED-valo
Sammuta TV
  • Sammuta TV kokonaan (sammuta virta ja irrota virtajohto pistorasiasta).
  • Irrota Chromecast HDMI-portista. Jos Chromecast on kytketty pistorasiaan, irrota se siitä.
  • Käynnistä TV ja kytke virtalähde takaisin Chromecast-laitteeseen, mutta älä liitä Chromecastia TV:n HDMI-porttiin.
  • Odota 30 sekuntia.
  • Liitä Chromecast-laite TV:n HDMI-porttiin.
  • Vaihda TV samaan HDMI-tuloon kuin Chromecast.
  • Jos et vieläkään saa signaalia, kokeile alla olevaa ohjetta.
Chromecastin mukana tulleen HDMI-jatkojohdon liittäminen TV:n eri HDMI-porttiin

Paranna yhteyttä Chromecast-laitteen mukana tulleen HDMI-jatkojohdon avulla. Jos HDMI-jatkojohto on jo käytössä, kokeile irrottaa se ja katso, auttaako tämä.

Jos et vieläkään saa signaalia, kokeile alla olevaa ohjetta.

Chromecastin testaaminen eri HDMI-TV:n kanssa

Jos sinulla on toinen HDMI-TV, kokeile asentaa Chromecast siihen.

Vieläkö ongelma esiintyy? Auta Chromecast-tiimiä ymmärtämään ongelmaasi paremmin täyttämällä tämä lyhyt kysely ja palauteraportti. Palautteesi auttaa teknistä tiimiämme ongelman tutkimisessa ja korjaamisessa. Vastaa lyhyeen kyselyyn

Jos sinulla on edelleen ongelmia Chromecastin käyttöönotossa, ota yhteyttä Chromecastin tukitiimiin