Långsam nedladdning av uppdateringar med vissa Wi-Fi-routrar

STBC (space-time block coding) är en valfri funktion i 802.11AC. Funktionen innebär att en sändare kan sända flera kopior av dataströmmar med flera antenner. Den innebär även att en mottagare kan välja den bästa bland flera datakopior för att förbättra pålitligheten. Det finns ett kompatibilitetsproblem mellan Chromecast (2015) och Chromecast Audio och vissa modeller av 802.11AC-routrar när funktionen används på 5 GHz-bandet. Detta kan leda till att den första over the air-uppdateringen (OTA) går långsamt.

Om din router finns med i listan nedan återställer du standardinställningarna i din Chromecast eller Chromecast Audio och konfigurerar om den på 2,4 GHz-bandet. När konfigurationen är genomförd och uppdateringen har slutförts kan du byta tillbaka till ett Wi-Fi-nätverk på 5 GHz-bandet i Google Home-appen och använda Chromecast eller Chromecast Audio på det.

• TPLink Archer C7 v1/v2
  • Netgear R6100/6200/6300
  • Asus RT_AC66U, RT_AC68W
  • Buffalo WZR_D1800H