En Chromecast-uppdatering tar längre tid än väntat

För att du ska kunna använda de senaste och bästa funktionerna för Chromecast kan din enhet behöva uppdateras till den senaste programversionen. Uppdateringen kan ta upp till 10 minuter.

Följ stegen nedan för att uppdatera:

• Kontrollera att tv:n är på.
  • Kontrollera att Chromecast har anslutits ordentligt till HDMI-ingången på TV:n.
  • Kontrollera att Chromecast är ordentligt ansluten till nätadaptern och att nätadaptern är ordentligt ansluten till vägguttaget.

Kontrollera uppdateringens status på tv:n.

Uppdateringen installeras fortfarande på tv:n

När uppdateringen installeras visas en blå skärm och ett snurrande hjul med förloppet i procent i gul text. Vänta tills uppdateringen har installerats.

När uppdateringen har slutförts visas meddelandet Klar att casta på tv:n, och Chromecast visas även i enhetslistan i Google Home-appen.

Ett meddelande om att uppdateringen laddas ned visas under en lång stund

Om nedladdningen rör sig långsamt ger du den 20–30 minuter. Det kan hända att du har en långsam internetanslutning. Om nedladdningen har fastnat på en viss procent och inte rör sig framåt på en lång stund kan det bero på dina routerinställningar. Det finns ett känt problem med vissa routerkonfigurationer som kan orsaka långsamma nedladdningar. Läs mer om dessa routrar.

Kontakta oss