Casta ljud från Chrome

Du kan casta det som spelas upp på datorn till högtalarna med webbläsaren Chrome. Börja med att kontrollera att allt är klart för att använda Chromecast Audio med Chrome.

Så här börjar du casta från Chrome

1. Ladda ned Chrome om du inte redan har gjort det.
  2. Kontrollera att du har den senaste versionen av Chrome. Om du behöver hjälp kan du läsa om att uppdatera Chrome.
  3. Vi rekommenderar att du fäster Cast-knappen i verktygsfältet i Chrome, men det är inte ett måste.
  4. Kontrollera att datorn är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som Chromecast Audio.

Casta ljud från en flik

Du kan casta ljud från en flik i Chrome på flera sätt:

Alternativ 1. Med Cast-knappen
  1. Om du har fäst Cast-knappen i verktygsfältet klickar du på Cast-knappen Inactive cast extension högst upp till höger i verktygsfältet i Chrome.
  2. Välj den enhet som du vill casta till.
Alternativ 2. Via en Chromecast-kompatibel webbplats
  1. Öppna en Chromecast-kompatibel webbplats, till exempel YouTube.
  2. Klicka på Cast-knappen Inactive cast extension nere till höger i videospelaren. Obs! Cast-knappen kan sitta på en annan plats på vissa Chromecast-kompatibla webbplatser.
  3. Välj den enhet som du vill casta till.
Alternativ 3. Med inställningsmenyn i Chrome
  1. Öppna inställningsmenyn More menu högst upp till höger i verktygsfältet i Chrome följt av klicka på Casta ….
    Cast from Chrome
  2. Välj den enhet som du vill casta till.
Alternativ 4. Från en webbsida i Chrome
  1. Öppna en flik i webbläsaren Chrome.
  2. Högerklicka på webbsidan (håll ned Control och klicka på Mac) följt av klicka på Casta …
  3. Välj den enhet som du vill casta till.

Så vet du att innehållet castas

​Cast-knappen blir blå Active cast extension när den är aktiv. Det lyser också runt knappen för fliken som castas.​

Detta kan du casta

Du kan casta nästan allt webbinnehåll. Webbplatser med plugin-program som Silverlight, Quicktime och VLC stöds inte och kan leda till att bild och ljud försvinner.

Så spelas ljud och video upp

Videor och bilder på den valda fliken visas fortfarande på datorn. Ljudet från den valda fliken spelas däremot bara upp i högtalarna. Obs! Ljud från andra flikar och appar fortsätter att spelas upp på datorn.

Så här castar du en annan flik

1. Klicka på Cast-knappen Inactive cast extension .
  2. Välj den enhet du castar till. En kort beskrivning av vad Chromecast Audio används till just nu visas.
  3. Klicka på knappen Casta den här fliken om du vill stoppa det som visas och casta den aktuella fliken i stället.

Genvägar

• Du kan byta till andra flikar och/eller appar medan du castar med kortkommandot Alt + tabb (Mac: Kommando + tabb).
  • Stäng Cast-dialogrutan om du vill återgå till fliken som du började casta från.
  • Klicka på stoppknappen eller stäng fliken för att sluta casta.
  • Du hittar fler kortkommandon i forumet för Chromecast.

Om det blir problem kan du testa våra felsökningstips för Chromecast Audio.