Cast lyd fra Chrome

Bruk Chrome-nettleseren til å caste det som spilles av på datamaskinen, til høyttalerne. For å komme i gang må du sørge for at du er klar til å bruke Chromecast Audio med Chrome.

Konfigurer casting fra Chrome

1. Last ned Chrome hvis den ikke er installert allerede.
  2. Sørg for at du bruker den nyeste versjonen av Chrome. Hvis du er usikker, kan du se her for å finne ut hvordan du installerer Chrome-oppdateringer.
  3. Det er ikke påkrevd, men vi anbefaler at du fester cast-ikonet til Chrome-verktøyraden.
  4. Sørg for at datamaskinen din er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket som Chromecast Audio-enheten.

Cast lyd fra faner

Du kan caste lydinnhold fra Chrome-faner på flere måter:

Alternativ 1. Fra cast-ikonet
  1. Hvis du har festet cast-ikonet til verktøyraden, klikker du på cast-ikonet Inactive cast extension på Chrome-verktøyraden øverst til høyre i nettleseren.
  2. Velg enheten du vil caste til.
Alternativ 2. Fra Chromecast-kompatible nettsteder
  1. Åpne et Chromecast-kompatibelt nettsted, for eksempel YouTube.
  2. Nederst til høyre i videospilleren klikker du på cast-ikonet Inactive cast extension . Merk: Det kan hende at cast-ikonet er et annet sted på enkelte Chromecast-kompatible nettsteder.
  3. Velg enheten du vil caste til.
Alternativ 3. Fra Innstillinger-menyen i Chrome
  1. Gå til Innstillinger-menyen i Chrome More menu på Chrome-verktøyraden øverst til høyre i nettleseren og så klikk på Cast….
    Cast from Chrome
  2. Velg enheten du vil caste til.
Alternativ 4. Fra nettsider i Chrome
  1. Åpne en fane i Chrome-nettleseren.
  2. Høyreklikk (Control + klikk på mac) på nettsiden og så klikk på Cast…
  3. Velg enheten du vil caste til.

Sånn vet du at innhold castes

​Cast-ikonet blir blått Active cast extension når castingen er i gang. Du ser også en glød rundt ikonet til fanen som castes.​

Dette kan du caste

Du kan caste det meste av innhold du finner på nettet. Nettsteder som bruker programtillegg som Silverlight, Quicktime og VLC, støttes ikke, og hvis du prøver å caste slike nettsteder, kan det hende bildet eller lyden mangler.

Slik spilles lyd og video av

Video og bilder fra den valgte fanen vises fortsatt på datamaskinen. Lyden fra den valgte fanen spilles imidlertid bare av på høyttaleren. Merk: Lyd fra andre faner og apper spilles fortsatt av på datamaskinen.

Slik endrer du hvilken fane du vil caste

1. Klikk på cast-ikonet Inactive cast extension .
  2. Velg enheten du bruker til å caste. Du skal se en kort beskrivelse av hva Chromecast Audio-enheten holder på med akkurat nå.
  3. Klikk på Cast denne fanen-knappen hvis du vil avslutte den gjeldende visningen og heller caste den aktive fanen.

Hurtigtaster

• Du kan trykke på Alt + Tab (Mac: Kommando + Tab) for å bytte til andre faner og/eller programmer mens castingen er i gang.
  • Du kan lukke Chromecast-dialogboksen for å gå tilbake til den opprinnelige fanen.
  • Du kan klikke på Stopp-knappen eller lukke fanen for å avslutte castingen.
  • Du finner flere hurtigtaster i Chromecast-forumet.

Hvis du har problemer, kan du prøve feilsøkingstipsene for Chromecast Audio.