Audio casten vanuit Chrome

Met de Chrome-browser kunt u wat er op uw computer wordt afgespeeld naar uw speakers casten. Als u aan de slag wilt gaan, zorgt u ervoor dat u alles heeft ingesteld om Chromecast Audio te gebruiken met Chrome.

Casten vanuit Chrome instellen

1. Als u Chrome nog niet gebruikt, moet u Chrome downloaden
  2. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van Chrome heeft. Als u problemen ondervindt, vindt u hier informatie over het downloaden van Chrome-updates.
  3. Hoewel dit niet verplicht is, raden we u aan het Cast-icoon vast te zetten op de Chrome-werkbalk.
  4. Zorg ervoor dat uw laptop of computer is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als uw Chromecast Audio.

Audio casten vanaf een tabblad

Er zijn verschillende manieren om audiocontent te casten vanaf een Chrome-tabblad:

Optie 1. Via het Cast-icoon
  1. Als u het Cast-icoon heeft vastgezet op de werkbalk, klikt u rechtsboven in de browser op het Cast-icoon Inactive cast extension in de Chrome-werkbalk.
  2. Kies het apparaat waarnaar u wilt casten.
Optie 2. Vanaf een site die werkt met Chromecast
  1. Open een site die werkt met Chromecast, zoals YouTube.
  2. Klik rechtsonder in de videospeler op het Cast-icoon Inactive cast extension . Opmerking: Het Cast-icoon kan zich op een andere locatie bevinden op bepaalde sites die werken met Chromecast.
  3. Kies het apparaat waarnaar u wilt casten.
Optie 3. Vanuit het menu Instellingen in Chrome
  1. Ga rechtsboven in de browser naar het menu met Chrome-instellingen More menu in de Chrome-werkbalk en dan klik op Casten....
    Cast from Chrome
  2. Kies het apparaat waarnaar u wilt casten.
Optie 4. Vanaf een webpagina in Chrome
  1. Open een tabblad in de Chrome-browser.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de webpagina en dan klik op Casten.
  3. Kies het apparaat waarnaar u wilt casten.

Hoe kunt u zien dat er content wordt gecast?

Het Cast-icoon wordt blauw Active cast extension als er wordt gecast. Ook ziet u een oplichtende rand rond de knop van het tabblad dat wordt gecast.

Wat u kunt casten

U kunt verreweg de meeste webcontent casten. Sites die plug-ins zoals Silverlight, QuickTime en VLC gebruiken, worden niet ondersteund. Bij dergelijke sites wordt er mogelijk geen beeld of geluid weergegeven.

Hoe de audio en video worden afgespeeld

Video's en afbeeldingen voor het geselecteerde tabblad worden nog steeds weergegeven op uw computer. Het geluid van het geselecteerde tabblad wordt alleen afgespeeld via uw speaker. Opmerking: Geluiden voor andere tabbladen en apps worden gewoon afgespeeld op uw computer.

Hoe u kunt wijzigen welk tabblad u wilt casten

1. Klik op het Cast-icoon Inactive cast extension .
  2. Selecteer het apparaat dat u gebruikt om te casten. Er wordt een korte beschrijving van de huidige activiteit van de Chromecast Audio weergegeven.
  3. Klik op Dit tabblad casten als u wilt beëindigen wat er op dat moment wordt getoond en het huidige tabblad wilt casten.

Snelkoppelingen

• U kunt tijdens het casten overschakelen naar andere tabbladen en/of apps met de sneltoets Alt-Tab (Mac: Command-Tab).
  • Sluit het dialoogvenster 'Casten' om terug te gaan naar het oorspronkelijke tabblad.
  • Klik op de knop 'Stoppen' of sluit het tabblad om het casten te stoppen.
  • U kunt meer sneltoetsen vinden op het Chromecast-forum.

Als u problemen ondervindt, probeert u deze tips voor het oplossen van problemen met de Chromecast Audio.