Audiostriimaus Chromesta

Voit striimata äänisisältöä tietokoneelta kaiuttimiin Chrome-selaimella. Varmista aluksi, että Chromecast Audio on valmis käytettäväksi Chromen kanssa.

Chromen striimauksen valmistelu

1. Jos et vielä käytä Chromea, lataa se.
  2. Varmista, että käytössäsi on Chromen uusin versio. Jos sinulla on ongelmia, lue lisää Chromen päivityksien lataamisesta.
  3. Suosittelemme kiinnittämään Cast-painikkeen Chromen yläpalkkiin, mutta se ei ole pakollista.
  4. Varmista, että kannettava tai tietokone on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon kuin Chromecast Audio.

Audiostriimaus välilehdeltä

Voit striimata äänisisältöä Chromen välilehdeltä muutamilla eri tavoilla:

Vaihtoehto 1. Cast-painikkeella
  1. Jos Cast-painike on kiinnitetty yläpalkkiin, klikkaa Cast-painiketta Inactive cast extension Chromen yläpalkissa (selaimen oikeassa yläkulmassa).
  2. Valitse sitten laite, johon haluat striimata sisältöä.
Vaihtoehto 2. Chromecast-yhteensopivalta sivustolta
  1. Avaa Chromecast-yhteensopiva sivusto, esimerkiksi YouTube.
  2. Klikkaa videosoittimen oikeasta alakulmasta Cast-painiketta Inactive cast extension . Huom. Cast-painike voi olla Chromecast-yhteensopivilla sivustoilla eri paikoissa.
  3. Valitse laite, jolle haluat striimata sisältöä.
Vaihtoehto 3. Chromen asetusvalikosta
  1. Avaa Chromen asetusvalikko More menu Chromen yläpalkista (selaimen oikeasta yläkulmasta) ja sitten valitse Cast....
    Cast from Chrome
  2. Valitse laite, jolle haluat striimata sisältöä.
Vaihtoehto 4. Chromessa avoinna olevalta verkkosivulta
  1. Avaa välilehti Chrome-selaimessa.
  2. Klikkaa verkkosivua hiiren kakkospainikkeella (Macilla Control ja klikkaus) ja sitten valitse Cast....
  3. Valitse laite, jolle haluat striimata sisältöä.

Käynnissä olevan striimauksen merkit

​Kun striimaus alkaa, Cast-painike Active cast extension muuttuu siniseksi. Lisäksi striimattavan välilehden painike hehkuu.

Mitä voit striimata

Voit striimata suurintaa osaa verkon sisällöstä. Tiettyjä sivustojen laajennuksia (esim. Silverlight, Quicktime ja VLC) ei tueta, eikä niiden kuvaa tai ääntä voi välttämättä toistaa.

Miten audio ja video toistetaan

Valitun välilehden videot ja kuvat näkyvät edelleen tietokoneellasi. Valitun välilehden äänet taas kuuluvat vain kaiuttimesta. Huom. Tietokoneesi toistaa edelleen muiden välilehtien ja sovellusten äänet.

Striimattavan välilehden vaihtaminen

1. Klikkaa Cast-painiketta Inactive cast extension .
  2. Valitse laite, jolla striimaat. Näet lyhyen kuvauksen siitä, mitä Chromecast Audio striimaa sillä hetkellä.
  3. Jos valitset Lähetä tämä välilehti, nykyinen striimaus loppuu ja nykyinen välilehti striimataan sen sijaan.

Pikakomennot

• Voit siirtyä striimauksen aikana muille välilehdille tai muihin sovelluksiin painamalla Alt-Sarkain (Mac: Komento-Sarkain).
  • Voit palata alkuperäiselle välilehdelle sulkemalla Cast-valintaikkunan.
  • Voit lopettaa striimauksen klikkaamalla Lopeta tai sulkemalla välilehden.
  • Lisää pikanäppäimiä mainitaan Chromecastin keskusteluryhmässä

Jos sinulla on ongelmia, kokeile Chromecast Audion vianetsintävinkkejä.

Lisää aiheesta

Cast-kohdetta ei löytynyt
Audion striimaus välilehdeltä