Hur fungerar gästläget?

När gästläget är aktiverat sänder din Chromecast ut en särskild Wi-Fi-signal. När en Chromecast-kompatibel app startas på gästens mobila enhet upptäcker enheten att det finns en särskild Wi-Fi-signal och Cast-ikonen visas i appen. När du trycker på Cast-ikonen visas alternativet att casta till en enhet i närheten.

Chromecast-enheten genererar sedan en slumpmässig fyrsiffrig pinkod som krävs för att casta i gästläget. När en enhet i närheten försöker ansluta överför Chromecast-enheten pinkoden automatiskt med hjälp av korta, ohörbara ljudsignaler. Om det inte går att upprätta en anslutning med hjälp av ljudsignalen kan gästen ansluta manuellt genom att ange den fyrsiffriga pinkoden som finns i Google Home-appen.

Läs mer om pinkoden för gästläget.