Veelgestelde vragen over de gastmodus

Hier volgen enkele veelgestelde vragen over de gastmodus. Als deze uw vraag niet beantwoorden, kunt u uw vraag stellen aan de leden van onze ondersteuningscommunity.

Inleiding

Hoe dicht moet ik bij een Chromecast zijn om de gastmodus te kunnen gebruiken?

De Chromecast is alleen zichtbaar voor apparaten binnen het wifi-bereik (meestal beperkt tot ongeveer 7,5 meter).

Hoe weet ik of de gastmodus is ingeschakeld voor mijn Chromecast?
  • Alleen gebruikers die zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk, kunnen de gastmodus voor de Chromecast inschakelen.
  • Als de gastmodus is ingeschakeld, geeft uw Chromecast een willekeurige pincode van vier cijfers weer op de Chromecast.
  • Anders moet de gebruiker voor het tv-scherm zitten om de pincode te bekijken en in te voeren.
Kan ik gastmodus uitschakelen?

Ja, u kunt de gastmodus op elk moment uitschakelen via de Google Home-app. U kunt de gastmodus zo beheren

Als u meer dan één Chromecast in uw wifi-netwerk heeft, selecteert u het Chromecast-apparaat waarvoor u de gastmodus wilt uitschakelen. Schakel daarna Gastmodus uit in de apparaatinstellingen.

Hoe zorgt de Chromecast in de gastmodus ervoor dat alleen mensen in dezelfde ruimte verbinding kunnen maken met de Chromecast?

Chromecast zendt ultrasone audiotonen uit voor verificatie en dergelijke tonen gaan niet door muren, glas of stoffen. Als het mobiele apparaat dat moet worden verbonden met de Chromecast, zich niet in dezelfde ruimte bevindt, kan het de ultrasone tonen niet opvangen. U moet ook voor het tv-scherm zitten om de pincode te kunnen bekijken.

Is elke app die werkt met Chromecast geschikt voor de gastmodus?
  • Nee, apps met Chromecast die lokale media vanaf uw telefoon of tablet naar de Chromecast sturen, werken niet met de gastmodus.
  • Het Cast-icoon wordt niet weergegeven in een niet-ondersteunde app, ook niet als u in de buurt bent van een Chromecast in gastmodus.
Werkt de gastmodus met een Nexus Player?

Nee, de gastmodus wordt momenteel niet ondersteund op de Nexus Player.

Apparaten

Hoe detecteren mobiele apparaten dat er zich een Chromecast in de gastmodus in de buurt bevindt?

De Chromecast zendt in de gastmodus een speciale wifi- en Bluetooth-beacon uit. Uw telefoon zoekt deze beacon en stelt vast dat er een Chromecast in de buurt is.

Hoe kan ik een mobiel apparaat verbinden met een Chromecast in gastmodus?

Chromecast zendt in gastmodus een speciale wifi-beacon uit. Uw telefoon zoekt deze beacon en stelt vast dat er een Chromecast in de buurt is.

• Chromecast stuurt automatisch een willekeurig gegenereerde pincode van vier cijfers naar het mobiele apparaat dat verbinding wil maken via de gastmodus. Hiervoor worden korte ultrasone audiotonen afgespeeld die u niet kunt horen.
  • Als deze audiokoppeling mislukt, moet u de pincode bekijken op het inactieve scherm van de tv die is verbonden met een Chromecast in de gastmodus en moet u de pincode handmatig invoeren.
Welke apparaten ondersteunen de gastmodus?

You can use devices running Android 5.0 to cast media apps to your Chromecast. Here are the apps you can cast on guest mode:

• Netflix
  • YouTube
  • YouTube Music
  • Pandora
  • Google Play Movies
  • Google Play Music
  • Spotify

To turn on guest mode, go to Set up and manage guest mode.

Instellingen

Gebruikt de gastmodus mobiele data om te streamen vanaf de telefoon/tablet van een gast?

Nee, als een mobiel apparaat verbinding maakt met een Chromecast in de gastmodus, wordt er slechts een minimale hoeveelheid data gebruikt voor de verbinding met de Chromecast. De Chromecast streamt content via het wifi-netwerk waarmee hij al is verbonden.

Kan ik de gastmodus gebruiken als mijn telefoon of tablet is verbonden met een ander wifi-netwerk?

Ja. Als u verbinding heeft met een ander wifi-netwerk dan uw Chromecast, kunt u nog steeds casten naar een apparaat in de buurt.