Hoe werkt de gastmodus?

De gastmodus wordt niet meer ondersteund. Gasten kunnen content casten vanaf hun Android- of iOS-apparaat door verbinding te maken met het wifi-netwerk van de host. Ga voor meer informatie naar Video vanuit apps met Chromecast casten naar je tv.

Als de gastmodus is ingeschakeld, zendt de Chromecast een speciale wifi- en bluetooth-beacon uit. Als een app die werkt met Chromecast wordt gestart op het mobiele apparaat van uw gast, detecteert dat apparaat de speciale wifi- of bluetooth-beacon en wordt het Cast-icoon in de app weergegeven. Als u op het Cast-icoon tikt, wordt casten naar een 'Apparaat in de buurt' weergegeven als beschikbare optie.

Uw Chromecast genereert vervolgens een willekeurige pincode van vier cijfers die nodig is om naar de Chromecast te casten via de gastmodus. Wanneer een apparaat in de buurt verbinding probeert te maken, draagt de Chromecast die pincode automatisch over via korte, onhoorbare audiotonen. Als koppelen via audiotonen mislukt, kan de gast handmatig verbinding maken door de pincode van vier cijfers op te geven. U vindt deze pincode op het scherm van de Sfeerstand van de Chromecast en in de Google Home-app.

Meer informatie over de pincode voor de gastmodus