Uw Android-scherm casten via de Google Home-app

Als u uw Android-scherm cast, kunt u de content op het scherm van uw Android-apparaat weergeven op de tv, zodat u uw content precies zo kunt bekijken als op uw mobiele apparaat, maar dan groter.

Stap 1. Aan de slag

• De functie voor het casten van uw Android-scherm is beschikbaar op apparaten met Android 5.0 of hoger. Let op: Sommige apparaten zijn geoptimaliseerd voor het casten van schermen. De functionaliteit kan daarom verschillen.
  • Het casten van uw Android-scherm wordt niet ondersteund op iOS- of Windows-apparaten.
  • Zorg ervoor dat u de batterijbesparingsmodus heeft uitgeschakeld op uw Android-apparaat. Als u de batterijbesparingsmodus inschakelt, kan de verwerkingskracht van uw apparaat worden beperkt, wat van invloed kan zijn op de prestaties van de functie 'Scherm casten'.
  • Belangrijk: Het recht 'Microfoon' in de app Google Play-services moet worden ingeschakeld om de functie 'Scherm/audio casten' te gebruiken met Chromecast. Als dit recht niet is ingeschakeld, wordt de sessie voor 'Scherm casten' onmiddellijk beëindigd nadat er is geprobeerd verbinding te maken.
    • Microfoonrechten inschakelen:
      1. Tik op uw Android-apparaat op Instellingen  .
      2. Scroll omlaag en tik op Apps en vervolgens Google Play-services en vervolgens Rechten.
      3. Zoek naar 'Microfoon' en zet de schuifregelaar op Aan  .

Stap 2. Uw scherm casten vanaf uw Android-apparaat

1. Zorg ervoor dat uw mobiele telefoon of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als uw Chromecast-apparaat.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op het apparaat waarnaar u het scherm wilt casten.
  4. Tik op Mijn scherm casten  en vervolgens Scherm casten.

Stap 3. Het volume aanpassen wanneer u uw Android-scherm cast

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Tik op uw apparaat en pas het volume aan.

Stap 4. Het casten van het scherm van uw Android-apparaat beëindigen

Vanuit de Google Home-app

1. Zorg ervoor dat uw mobiele telefoon of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als uw Chromecast-apparaat.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op uw apparaat en vervolgens Mirroring stoppen .