Uw Android-scherm casten via de Google Home-app

Als u uw Android-scherm cast, kunt u de content op het scherm van uw Android-apparaat weergeven op de tv, zodat u uw content precies zo kunt bekijken als op uw mobiele apparaat, maar dan groter.
Opmerking:
  • De functie voor het casten van uw Android-scherm is beschikbaar op apparaten met Android 4.4.2 of hoger. Let op: Sommige apparaten zijn geoptimaliseerd voor het casten van schermen. De functionaliteit kan daarom verschillen.
  • Het casten van uw Android-scherm wordt niet ondersteund op iOS- of Windows-apparaten.
  • Zorg ervoor dat u de batterijbesparingsmodus heeft uitgeschakeld op uw Android-apparaat. Als u de batterijbesparingsmodus inschakelt, kan de verwerkingskracht van uw apparaat worden beperkt, wat van invloed kan zijn op de prestaties van de functie 'Scherm casten'.
  • Belangrijk: Het recht 'Microfoon' in de app Google Play-services moet worden ingeschakeld om de functie 'Scherm/audio casten' te gebruiken met Chromecast. Als dit recht niet is ingeschakeld, wordt de sessie voor 'Scherm casten' onmiddellijk beëindigd nadat er is geprobeerd verbinding te maken.
    • Microfoonrechten inschakelen:
      1. Tik op uw Android-apparaat op Instellingen .
      2. Scrol omlaag en tik op Apps > Google Play-services > Rechten.
      3. Zoek naar Microfoon en zet de schuifregelaar op Aan .

Uw scherm casten vanaf uw Android-apparaat

1. Verbind uw Android-apparaat met hetzelfde wifi-netwerk als uw Chromecast of tv met ingebouwde Chromecast-functionaliteit.
  2. Open de Google Home-app Google Home app.
  3. Tik in de linkerbovenhoek van het startscherm op Menu Menu > Scherm/audio castenScherm/audio casten.
  4. Selecteer uw Chromecast of tv met ingebouwde Chromecast-functionaliteit.

Het casten van het scherm van uw Android-apparaat beëindigen

Vanuit de meldingenlade:
  1. Veeg het dropdown-menu van de meldingenlade omlaag op uw Android-apparaat.
  2. Tik op Verbinding verbreken in de meldingenbalk.
Vanuit de Google Home-app:
  1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Tik op Scherm/audio casten > Verbinding verbreken.

Het volume aanpassen wanneer u uw Android-scherm cast

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Tik in de rechterbovenhoek van het startscherm op Apparaten Devices om uw beschikbare Chromecast of tv met ingebouwde Chromecast-functionaliteit te bekijken.
  3. Scrol om de apparaatkaart te zoeken voor de Chromecast of tv met ingebouwde Chromecast-functionaliteit die momenteel content cast.
  4. Tik op de knop Volume op de apparaatkaart.
  5. Verplaats de schuifregelaar naar links of rechts om het volume aan te passen.

Vragen? Stel een vraag en zoek naar antwoorden op het Helpforum van Chromecast.