Skärminställningar för Chromecast med Google TV

Justera skärmstorleken och upplösningen på din Chromecast med Google TV (HD) eller Chromecast med Google TV (4K).

Obs! Om du vill ändra skärmens ljusstyrka läser du tv-tillverkarens anvisningar.

Kom igång genom att öppna inställningarna för Skärm och ljud.

1. Slå på Chromecast-enheten följt av välj din profil uppe till höger på tv-skärmen följt av Inställningar .
  2. Välj Skärm och ljud.

Beroende på vilka funktioner som finns på tv:n kan du justera följande skärminställningar:

• Upplösning: Välj önskad skärmupplösning.
  • Textskalning: Förstora eller minska textstorleken på skärmen.
  • Dynamiskt omfång och färgformat: Välj önskade format.
  • Matcha innehållets bildfrekvens: Använd den här inställningen om du vill att Chromecast ska kunna matcha bildfrekvensen med innehållet som du tittar på.

Avancerade skärminställningar:

• Tillåt spelläge: Spelläget minskar fördröjningen och möjliggör snabbare svarstid i spelet.
  • Formatval: Ställ in om du vill välja HDR-format manuellt eller om appar ska välja ett tillgängligt format automatiskt.

Läs mer om avancerade ljudinställningar.

Felsöka skärminställningarna

Om en video utan HDR ser för mättad ut

HDR-inställningarna på Chromecast aktiveras automatiskt, så om du spelar upp SDR-innehåll kan färgerna i videon se för mättade ut. För att åtgärda detta behöver du aktivera Matcha innehållet.

HDR-videoutdata fungerar inte alls

Vissa tv:ar kan kräva att HDMI-signalformatet är inställt på utökat läge för att stödja HDR-videoutdata. Titta i inställningarna för tv-skärmen för att se om utökat läge är aktiverat (det kan heta olika saker beroende på tv-modell).