Konfigurer Chromecast med Google TV og Voice Remote

Chromecasten og Google Home-appen veileder deg gjennom trinnene for å konfigurere Chromecast med Google TV (HD) eller Chromecast med Google TV (4K) og Chromecast Voice Remote.

Hvis du konfigurerer Chromecast med Google TV, trenger du bare å koble til Chromecast Voice Remote.

Hvis du vil konfigurere en annen enhet, finner du veiledningen om dette i artikkelen om konfigurering av smartenheter i Google Home-appen.

Du trenger

• Chromecast med Google TV og Chromecast Voice Remote
  • en skjerm med HDMI-inngang, for eksempel en TV med høy oppløsning (HDTV)
  • en mobiltelefon eller et nettbrett med den nyeste versjonen av Google Home-appen Google Home-appenAndroid eller iOS (anbefales)
    • Enheten må også støtte 5 GHz-tilkobling for å kunne konfigurere Chromecasten via en 5 GHz-tilkobling. Merk: WPA2-Enterprise-nettverk støttes ikke.
  • en Google-konto
    • Merk: Du får best resultat med en Gmail-konto.
  • en sikker trådløs tilkobling eller Ethernet-tilkobling
    • Hvis du bruker et trådløst nettverk, må du sørge for at du har nettverkspassordet tilgjengelig.

Konfigurer Chromecast og Voice Remote

Start med TV-en og Chromecast-fjernkontrollen

Merk: Bruk retningsknappen (styrepilene) på fjernkontrollen for å navigere og velge.

1. Slå på TV-en.
  2. Koble Chromecasten til en ledig HDMI-inngang på TV-en eller skjermen du vil bruke bytt til den HDMI-inngangen som Chromecasten er koblet til, på TV-en.
  3. Koble den ene enden av strømadapterkabelen til Chromecasten, og koble den andre enden til en ledig stikkontakt.
  4. Vent mens fjernkontrollen kobles til.
    • I de fleste tilfeller blir fjernkontrollen koblet til automatisk. Men hvis TV-skjermen viser «Start sammenkoblingen», trykker du på og holder inne «Tilbake»- og «Start»-knappen på fjernkontrollen til lyset på fjernkontrollen begynner å blinke.
      Merk: For å få mer hjelp, gå til Feilsøk Chromecast Voice Remote.
  5. Velg språket du vil bruke.

Fortsett med telefonen

1. Når du ser en veiledning for konfigurering med Google Home-appen på TV-skjermen, åpner du Home-appen Google Home-appen på telefonen.
    • Hvis du aldri har brukt Google Home-appen før, trykker du påKom i gang Google-kontoen du vil bruke med Chromecasten OK hjemmet du vil bruke Neste.
    • Hvis du ikke har telefonen i nærheten, kan du velge å fullføre konfigureringen med Voice Remote. Velg Konfigurer på TV-en i stedet, og følg veiledningen der.
  2. Trykk på Konfigurer Chromecast hjemmet du vil bruke Neste vent til appen finner Chromecasten.
    • Gjør dette hvis du ikke ser «Konfigurer Chromecast»:
      1. Trykk på Enheter Legg til Google Nest- eller partnerenhet Google Nest or partner device.
      2. Velg hjemmet du vil bruke Neste.
    • Noen telefoninnstillinger kan forstyrre konfigureringen. Gå til Feilsøk telefonkonfigurering hvis du trenger hjelp.
  3. Gi Home-appen tillatelse til å bruke kameraet på telefonen til å skanne QR-koden på TV-skjermen skann QR-koden vent mens Chromecasten kobler seg til.
    • Du kan skrive inn konfigureringskoden manuelt i Home-appen i stedet for å skanne QR-koden.
  4. Følg trinnene i Google Home-appen til du kommer til «Konfigureringen her er fullført», og fortsett med TV-en og fjernkontrollen.

Konfigurer Chromecast-fjernkontrollen

Sjekk TV-skjermen for å se statusen for fjernkontrollen. Hvis fjernkontrollen er konfigurert, går du videre til Fullfør konfigureringen med TV-en og fjernkontrollen.

Hvis skjermen viser en melding som «Kontroller volum og strøm med Chromecast-fjernkontrollen», må du konfigurere fjernkontrollen manuelt. Du kan konfigurere den til å styre en TV, receiver eller lydplanke.

1. Velg Konfigurer fjernkontrollen.
    • Hvis du velger Ikke nå, kan du konfigurere fjernkontrollen senere i innstillingene.
  2. Hvis du vil konfigurere volumknappen, velger du enheten du bruker til å spille av lyd enhetens merke.
  3. Når det står «Nå får du straks høre musikk» på skjermen, må du sørge for at volumet på lydenheten er på velg Neste for å høre musikken.
  4. Når musikken spilles av, retter du Chromecast-fjernkontrollen mot enheten og skrur volumet opp og ned.
  5. Under «Fungerer volumknappene?» kan du velge Ja eller Nei, prøv igjen.
    • Du må rette fjernkontrollen mot enheten for at volumknappene skal fungere.
    • På noen modeller kan ikke fjernkontrollen styre enhetsvolumet.
  6. Hvis du vil konfigurere av/på-knappen, trykker du på av/på-knappen på fjernkontrollen for å slå av TV-en vent i 8 sekunder slå TV-en på igjen.
  7. Under «Ble TV-en slått av og på igjen?» kan du velge Ja eller Nei, prøv igjen.
  8. Hvis du vil konfigurere inngangsknappen, trykker du på inngangsknappen på fjernkontrollen gå gjennom alle TV-inngangene.
    1. Hvis inngangsknappen fungerer, må du passe på å bytte tilbake til HDMI-porten som Chromecasten er koblet til.
  9. Under «Fungerte inngangsknappen?» kan du velge Ja eller Nei, prøv igjen.
    • Merk: På noen modeller kan ikke fjernkontrollen styre TV-inngangen.
  10. På skjermen skal det stå «Chromecast-fjernkontrollen er klar».

Fullfør konfigureringen med TV-en og fjernkontrollen

1. Vent mens appene du valgte på mobilenheten, installeres på TV-en.
  2. På TV-skjermen skal det nå stå «Velkommen. Chromecast med Google TV er klar!» For å gå til startskjermen, velg Begynn å utforske.

Feilsøk konfigureringen

Feilsøk telefonkonfigureringen
  • Android: Sjekk Bluetooth- og posisjonsinnstillingene.
    • Bluetooth: Åpne Innstillinger-appen trykk på Tilkoblede enheter Tilkoblingsinnstillinger Bluetooth slå på Bruk Bluetooth.
    • Posisjon: Åpne Innstillinger-appen trykk på Posisjon slå på Bruk posisjon trykk på Home Google Home-appen tillat at appen bruker posisjonen din.
  • iPhone eller iPad: Sjekk innstillingene for Bluetooth, posisjon og apptillatelser.
    • Bluetooth: Åpne Innstillinger-appen trykk på Bluetooth slå på Bluetooth
    • Posisjon: Åpne Innstillinger-appen trykk på Personvern Stedstjenester slå på Stedstjenester ,
    • Apptillatelser: Åpne Innstillinger-appen rull til delen med apper trykk på Google Home gå til «Gi Google Home tilgang til» og slå på Posisjon, Bluetooth og Lokalt nettverk.

Hvis du fortsatt ikke kan konfigurere videre med Google Home-appen, kan du bruke den stemmestyrte fjernkontrollen. Hold inne «Tilbake»-knappen, og velg alternativet for å fullføre konfigureringen med fjernkontrollen.

Grunnleggende feilsøkingstrinn

Hvis konfigureringen fremdeles ikke fungerer, kan du prøve disse trinnene:

1. Start Chromecast på nytt.
  2. Trekk ut stikkontakten til ruteren, og sett den inn igjen.
  3. Tilbakestill Chromecasten til fabrikkstandard.
  4. Kontakt brukerstøtten.

Du får meldingen «Bruk en Gmail-konto».

Denne meldingen kan vises under konfigureringen hvis du bruker en Google Workspace-konto (tidligere kalt G Suite). Vi anbefaler på det sterkeste at du bruker en Gmail-konto i stedet, da dette muliggjør personlig tilpasning og sikrer at Chromecast med Google TV har tilgang til medietjenestene dine.

For å lukke meldingen, trykk på OK. Deretter kan du velge å fortsette konfigureringen med den samme kontoen eller starte konfigureringen på nytt med en annen konto.

Merk: Hvis du går videre med en Google Workspace-konto du ikke er administrator for, kan det hende at noen tjenester, for eksempel appinstallasjon, YouTube eller foreldrekontroll, er utilgjengelige eller ikke fungerer som forventet.

Viktig: Ytelsen til enkelte funksjoner, tjenester og apper avhenger av enheten og nettverket, og det kan hende at disse ikke er tilgjengelige i alle områder. Visse leverandører kan kreve abonnement, og ytterligere vilkår, betingelser eller gebyrer kan gjelde.