De Chromecast met Google TV en stembediening instellen

Je Chromecast en de Google Home-app leiden je door de stappen om je Chromecast met Google TV (HD) of Chromecast met Google TV (4K) en Chromecast-stembediening in te stellen.

Als je de Chromecast met Google TV instelt, hoef je alleen je Chromecast-stembediening te koppelen.

Als je een ander apparaat wilt instellen, vind je de instructies in Smartapparaten instellen in de Google Home-app.

Wat je nodig hebt

• Een Chromecast met Google TV en Chromecast-stembediening.
  • Een weergave-apparaat met een HDMI-aansluiting, zoals een HDTV (high definition-televisie).
  • Een mobiele telefoon of tablet met de nieuwste versie van de Google Home-app Google Home-app voor Android of iOS (aanbevolen)
    • Het apparaat moet ook een 5GHz-verbinding ondersteunen om de Chromecast in te stellen via een 5GHz-verbinding. Opmerking: Een WPA2 Enterprise-netwerk wordt niet ondersteund.
  • Een Google-account
    • Opmerking: Gebruik een Gmail-account voor het beste resultaat.
  • Een beveiligde draadloze of ethernetverbinding
    • Als je een draadloos netwerk gebruikt, moet je het wachtwoord van het draadloze netwerk bij de hand houden.

Je Chromecast en stembediening instellen

Begin met de tv en Chromecast-afstandsbediening

Opmerking: Gebruik de D-pad op de afstandsbediening om te navigeren en te selecteren.

1. Zet je tv aan.
  2. Sluit de Chromecast aan op een beschikbare HDMI-poort op de tv of een ander weergaveapparaat zet je tv op de HDMI-ingang waarop de Chromecast is aangesloten.
  3. Sluit het ene uiteinde van de stroomkabel aan op de Chromecast en het andere uiteinde op een stopcontact.
  4. Wacht tot de afstandsbediening is gekoppeld.
    • In de meeste gevallen wordt de afstandsbediening automatisch gekoppeld. Als op het tv-scherm Koppelen starten staat, houd je de knoppen Terug en Home op de afstandsbediening ingedrukt totdat het lampje op de afstandsbediening begint te pulseren.
      Opmerking: Ga naar Problemen met de Chromecast-stembediening oplossen voor meer hulp.
  5. Selecteer de taal die je wilt gebruiken.

Ga verder met je telefoon

1. Als de tv instructies toont om verder te gaan met instellen in de Google Home-app Google Home-app, open je de app op je telefoon.
    • Als je de Google Home-app nog niet eerder hebt gebruikt, tik je op Aan de slag het Google-account dat je wilt gebruiken met Chromecast OK het huis dat je wilt gebruiken Volgende.
    • Als je je telefoon niet bij de hand hebt, kun je de installatie afronden met de stembediening. Selecteer Instellen op tv en volg de instructies.
  2. Tik op Chromecast instellen het huis dat je wilt gebruiken Volgende wacht tot de app je Chromecast heeft gevonden.
    • Als je Chromecast instellen niet kunt vinden:
      1. Tik op Apparaten Toevoegen  Google Nest- of partnerapparaat Google Nest or partner device.
      2. Selecteer het huis dat je wilt gebruiken Volgende.
    • Sommige telefooninstellingen kunnen de installatie verstoren. Ga naar Problemen met het instellen van je telefoon oplossen voor hulp.
  3. Geef de Home-app toestemming om de camera van je telefoon te gebruiken om de QR-code op het tv-scherm te scannen scan de QR-code wacht tot je Chromecast verbinding maakt.
    • Je kunt de instelcode handmatig invoeren in de Home-app in plaats van de QR-code te scannen.
  4. Volg de stappen in de Google Home-app totdat je 'Het instellen hier is klaar' bereikt. Ga dan verder met de tv en afstandsbediening.

De Chromecast-afstandsbediening instellen

Check het tv-scherm voor de status van de afstandsbediening. Als je afstandsbediening is ingesteld, ga je verder met De installatie afronden met de tv en afstandsbediening.

Als het scherm een bericht toont zoals 'Bedien het volume en de aan/uit-knop met je Chromecast-afstandsbediening', moet je de afstandsbediening handmatig instellen. Je kunt je afstandsbediening instellen om je tv, ontvanger of soundbar te bedienen.

1. Selecteer Afstandsbediening instellen.
    • Als je Niet nu selecteert, kun je de afstandsbediening later instellen via de instellingen.
  2. Als je de volumeknop wilt instellen, selecteer je het apparaat dat je gebruikt om geluid af te spelen het merk van je apparaat.
  3. Als het scherm de tekst 'Je hoort straks muziek' toont, zorg je dat het geluid van je geluidsapparaat aanstaat selecteer Volgende om de muziek te horen.
  4. Als de muziek wordt afgespeeld, richt je de Chromecast-afstandsbediening op het apparaat en zet je het volume hoger en lager.
  5. Onder 'Werken de volumeknoppen?' selecteer je Ja of Nee, probeer het opnieuw.
    • Je moet je afstandsbediening op het apparaat richten om de volumeknoppen te bedienen.
    • Bij sommige modellen kun je het volume op je apparaat niet bedienen met de afstandsbediening.
  6. Als je de aan/uit-knop wilt instellen, druk je op de aan/uit-knop op de afstandsbediening om de tv uit te zetten wacht 8 seconden zet de tv weer aan.
  7. Onder 'Wordt je tv uit- en aangezet?' selecteer je Ja of Nee, probeer het opnieuw.
  8. Als je de invoerknop wilt instellen op je afstandsbediening, druk je op de invoerknop op de afstandsbediening selecteer één voor één de tv-invoeropties.
    1. Als de invoerknop werkt, schakel je terug naar de HDMI-poort waarmee je Chromecast is verbonden.
  9. Onder 'Werkt de invoerknop?' selecteer je Ja of Nee, probeer het opnieuw.
    • Opmerking: Bij sommige modellen kun je de invoer op je tv niet bedienen met de afstandsbediening.
  10. Op het scherm staat 'Chromecast-afstandsbediening is klaar'.

De installatie afronden met de tv en afstandsbediening

1. Wacht tot de apps zijn geïnstalleerd die je op je mobiele apparaat hebt geselecteerd.
  2. Op het tv-scherm zie je 'Welkom. Je Chromecast met Google TV is klaar voor gebruik'. Selecteer Ontdekken om naar het startscherm te gaan.

Problemen met instellingen oplossen

Problemen met het instellen van telefoons oplossen
  • Android: Check de bluetooth- en locatie-instellingen.
    • Bluetooth: Open de app Instellingen tik op Verbonden apparaten Verbindingsvoorkeuren. Bluetooth zet Bluetooth gebruiken aan.
    • Locatie: Open de app Instellingen tik op Locatie zet Locatie gebruiken aan tik op Home Google Home-app geef de app toestemming om je locatie te gebruiken.
  • iPhone of iPad: Check de instellingen voor bluetooth-, locatie- en app-rechten.
    • Bluetooth: Open de app Instellingen tik op Bluetooth zet Bluetooth aan.
    • Locatie: Open de app Instellingen tik op Privacy Locatieservices zet Locatieservices aan.
    • App-rechten: Open de app Instellingen scroll naar het gedeelte Apps tik op Google Home zet bij 'Google Home toegang geven' Locatie, Bluetooth en Lokaal netwerk aan.

Als je het apparaat niet kunt instellen met de Google Home-app, kun je de stembediening gebruiken. Houd de knop Terug ingedrukt en selecteer de optie om het instellen af te ronden met de afstandsbediening.

Algemene stappen voor probleemoplossing

Als de instellingen nog steeds niet werken, probeer je de volgende stappen:

1. Start je Chromecast opnieuw op.
  2. Haal de stekker van de router uit het stopcontact en steek de stekker weer in het stopcontact.
  3. Zet je Chromecast terug naar de fabrieksinstellingen.
  4. Neem contact op met support.

Je krijgt het bericht 'Gebruik een Gmail-account' te zien

Dit bericht kun je tijdens het instellen te zien krijgen als je een Google Workspace-account (voorheen G Suite-account) gebruikt. Het gebruik van een Gmail-account wordt sterk aanbevolen, omdat dit personalisatie mogelijk maakt en je Chromecast met Google TV toegang geeft tot je mediaservices.

Tik op OK om het bericht te sluiten. Daarna kun je doorgaan met instellen met hetzelfde account of opnieuw beginnen met instellen met een nieuw account.

Opmerking: Als je doorgaat met een Google Workspace-account waarvan je niet de beheerder bent, zijn sommige services (zoals apps, YouTube of ouderlijk toezicht) mogelijk niet beschikbaar of kunnen ze onverwacht gedrag vertonen.

Belangrijk: De beschikbaarheid en prestaties van bepaalde functies, services en apps zijn apparaat- en netwerkafhankelijk. Misschien zijn niet alle functies, services en apps in alle regio's beschikbaar. Misschien zijn abonnementen vereist en er kunnen aanvullende voorwaarden, bepalingen of kosten van toepassing zijn.