Chromecast with Google TV:n ja Voice Remoten käyttöönotto

Chromecastin ja Google Home ‐sovelluksen ohjeet opastavat Chromecast with Google TV:n (HD tai 4K) ja Voice Remoten käyttöönotossa.

Jos olet ottanut Chromecast with Google TV:n käyttöön, sinun tarvitsee vain muodostaa laitepari Chromecast Voice Remoten kanssa.

Jos haluat ottaa käyttöön jonkin toisen laitteen, katso Älylaitteiden käyttöönotto Google Home ‑sovelluksessa.

Mitä tarvitset

• Chromecast with Google TV ja Chromecast Voice Remote
  • Näyttölaite, jossa on HDMI-tuloliitäntä, esimerkiksi teräväpiirtotelevisio (HDTV)
  • Puhelin tai tabletti, jossa on Google Home ‐sovelluksen Google Home ‑sovellus uusin Android- tai iOS-versio (suositus)
    • Mobiililaitteen on myös tuettava 5 GHz:n yhteyttä, jotta Chromecast voidaan ottaa käyttöön 5 GHz:n yhteydelle. Huom. WPA2-Enterprise-verkkoa ei tueta.
  • Google-tili
    • Huom. Gmail-tili toimii parhaiten.
  • Suojattu langaton yhteys tai Ethernet-yhteys
    • Jos käytät langatonta verkkoa, varmista, että sinulla on langattoman verkon salasana valmiina.

Chromecastin ja Voice Remoten käyttöönotto

Aloitus televisiolla ja Chromecast-kaukosäätimellä

Huom. Käytä kaukosäätimen suuntanäppäimiä siirtymiseen ja valitsemiseen.

1. Käynnistä televisio.
  2. Liitä Chromecast television tai muun näyttölaitteen HDMI-porttiin vaihda televisio HDMI-tuloon, johon Chromecast on liitetty.
  3. Liitä virta-adapterijohdon toinen pää Chromecastiin ja toinen pää vapaaseen pistorasiaan.
  4. Odota, että kaukosäädin muodostaa laiteparin.
    • Useimmiten kaukosäädin muodostaa laiteparin automaattisesti. Jos television näytöllä lukee "Muodosta laitepari", paina kaukosäätimen Takaisin- ja Koti-painikkeita, kunnes kaukosäätimen valo alkaa vilkkua.
  5. Valitse haluamasi kieli.

Jatkaminen puhelimella

1. Kun television ruudulla näkyy ohjeet käyttöönottoon Google Home ‐sovelluksen avulla, avaa Home-sovellus Google Home ‑sovellus puhelimella.
    • Jos et ole aikaisemmin käyttänyt Google Home ‐sovellusta, valitse Aloita Google-tili, jota haluat käyttää Chromecastin kanssa OK koti, jota haluat käyttää Seuraava.
    • Jos puhelin ei ole käsillä, voit suorittaa käyttöönoton loppuun Voice Remotella. Valitse Ota käyttöön televisiolla ja seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.
  2. Valitse Chromecastin asennus koti, jota haluat käyttää Seuraava odota, että sovellus löytää Chromecastin.
    • Jos et näe "Chromecastin asennus" ‑vaihtoehtoa:
      1. Valitse Laitteet Lisää Google Nest tai yhteistyökumppanin laite Google Nest or partner device.
      2. Valitse käytettävä koti Seuraava.
    • Jotkin puhelinasetukset voivat häiritä käyttöönottoa. Katso ohjeita puhelimen asetusten ongelmanratkaisuun.
  3. Myönnä Home-sovellukselle lupa käyttää puhelimen kameraa television näytöllä olevan QR-koodin skannaamiseksi skannaa QR-koodi odota, että Chromecast yhdistyy.
    • Voit lisätä käyttöönottokoodin manuaalisesti Home-sovelluksessa QR-koodin skannaamisen sijaan.
  4. Seuraa Google Home ‐sovelluksen ohjeita, kunnes näet tekstin "Käyttöönotto täällä on valmis", ja jatka sitten televisiolla ja kaukosäätimellä.

Chromecast-kaukosäätimen käyttöönotto

Tarkista kaukosäätimen tila televisiosta. Jos kaukosäätimen käyttöönotto on valmis, jatka kohtaan Käyttöönoton viimeistely televisiolla ja kaukosäätimellä.

Jos näytöllä on viesti, jossa pyydetään säätämään äänenvoimakkuutta ja virtaa Chromecast-kaukosäätimellä, kaukosäädin on otettava käyttöön manuaalisesti. Voit asettaa kaukosäätimen ohjaamaan televisiota, vastaanotinta tai soundbar-kaiutinta.

1. Valitse Ota kaukosäädin käyttöön.
    • Jos valitset Ei nyt, voit ottaa kaukosäätimen käyttöön myöhemmin asetuksissa.
  2. Jos haluat ottaa äänenvoimakkuuspainikkeen käyttöön, valitse laite, jolla haluat toistaa ääntä laitteesi brändi.
  3. Kun näytöllä lukee "Kuulet seuraavaksi musiikkia", varmista, että äänilaitteen ääni on päällä valitse Seuraava, niin kuulet musiikkia.
  4. Kun musiikki soi, osoita laitetta Chromecast-kaukosäätimellä ja nosta ja laske äänenvoimakkuutta.
  5. Valitse kohdasta "Toimivatko äänenvoimakkuuspainikkeet?" Kyllä tai Ei, yritä uudelleen.
    • Kaukosäätimellä täytyy osoittaa laitetta, jotta äänenvoimakkuuspainikkeet toimivat.
    • Joissakin malleissa kaukosäädin ei voi säätää laitteesi äänenvoimakkuutta.
  6. Jos haluat ottaa virtapainikkeen käyttöön, sammuta televisio painamalla kaukosäätimen virtapainiketta odota kahdeksan sekuntia laita televisio takaisin päälle.
  7. Valitse kohdasta "Menikö televisio pois päältä ja takaisin päälle?" Kyllä tai Ei, yritä uudelleen.
  8. Jos haluat ottaa tulopainikkeen käyttöön, paina kaukosäätimen tulopainiketta ja selaa television kaikkia tuloliitäntöjä.
    1. Jos tulopainike toimii, muista vaihtaa takaisin siihen HDMI-porttiin, johon Chromecast on yhdistetty.
  9. Valitse kohdasta "Toimiko tulopainike?" Kyllä tai Ei, yritä uudelleen.
    • Huom. Joissakin malleissa kaukosäädin ei voi ohjata television tuloliitäntää.
  10. Näytöllä pitäisi näkyä teksti Chromecast-kaukosäädin on valmis.

Käyttöönoton viimeistely televisiolla ja kaukosäätimellä

1. Odota, että mobiililaitteella valitut sovellukset asennetaan televisioon.
  2. Television näytöllä pitäisi lukea "Tervetuloa. Chromecast with Google TV on valmis!" Siirry aloitusnäytölle valitsemalla Aloita tutkiminen.

Käyttöönoton ongelmanratkaisu

Puhelimen asetusten ongelmanratkaisu
  • Android: Tarkista Bluetooth- ja sijaintiasetukset.
    • Bluetooth: Avaa Asetukset-sovellus valitse Yhdistetyt laitteet Yhteysasetukset Bluetooth laita Käytä Bluetoothia päälle.
    • Sijainti: Avaa Asetukset-sovellus valitse Sijainti laita Käytä sijaintia päälle valitse Home Google Home ‑sovellus salli sovelluksen käyttää sijaintiasi.
  • iPhone tai iPad: Tarkista Bluetooth-, sijainti- ja sovelluslupa-asetukset.
    • Bluetooth: Avaa Asetukset-sovellus valitse Bluetooth laita Bluetooth päälle.
    • Sijainti: Avaa Asetukset-sovellus valitse Yksityisyys Sijaintipalvelut laita Sijaintipalvelut päälle.
    • Sovellusluvat: Avaa Asetukset-sovellus vieritä sovellusosioon valitse Google Home kohdassa "Myönnä Google Homelle pääsy", valitse Sijainti, Bluetooth ja Paikallinen verkko.

Jos käyttöönotto Google Home ‐sovelluksella ei vieläkään onnistu, voit käyttää Voice Remotea. Pidä Takaisin-painiketta painettuna ja valitse käyttöönoton viimeistely kaukosäätimellä.

Yleisiä ohjeita ongelmatilanteisiin

Jos käyttöönotto ei vieläkään toimi, kokeile näitä ohjeita:

1. Käynnistä Chromecast uudelleen.
  2. Irrota reititin virtalähteestä ja kytke se sitten takaisin.
  3. Palauta Chromecastin tehdasasetukset.
  4. Ota yhteyttä tukeen.

Näen viestin Käytä Gmail-tiliä.

Saatat nähdä tämän viestin käyttöönoton aikana, jos käytät Google Workspace ‐tiliä (aiemmin G Suite). Suosittelemme Gmail-tiliä, sillä se mahdollistaa personoinnin ja varmistaa, että Chromecast with Google TV saa pääsyn mediapalveluihisi.

Jos haluat hylätä viestin, valitse OK. Tämän jälkeen voit jatkaa käyttöönottoa samalla tilillä tai aloittaa käyttöönoton uudelleen uudella tilillä.

Huom. Jos jatkat Google Workspace ‐tilillä, jonka järjestelmänvalvoja et ole, jotkin palvelut, esim. sovellusten asentaminen, YouTube ja lapsilukko, eivät välttämättä ole käytettävissä tai voivat toimia odottamattomalla tavalla.

Tärkeää: Tietyt ominaisuudet, palvelut ja sovellukset ovat laite- ja verkkokohtaisia. Ne eivät välttämättä ole käytettävissä kaikilla alueilla, tai ne saattavat olla vain tilaajien käytettävissä. Lisäehdot tai -veloitukset ovat mahdollisia.