Een schoolaccount toevoegen voor een Family Link-gebruiker

Dit artikel is bedoeld voor ouders.

Belangrijk:: Google Workspace for Education-beheerders bepalen tot welke Google-services hun gebruikers toegang hebben als ze zijn ingelogd op een Google Workspace for Education-account. Hieronder kunnen functies of services vallen waartoe je kind eerst geen toegang had met het account dat via Family Link onder toezicht staat.

In de volgende situaties is ouderlijk toezicht via Family Link van een ouder van toepassing op een schoolaccount:

Een schoolaccount voor een Family Link-gebruiker toevoegen tijdens het instellen van een Chromebook

Als je de Chromebook voor het eerst instelt of een gebruiker toevoegt aan de Chromebook, kun je het schoolaccount van een kind toevoegen:

1. Als wordt gevraagd wie het apparaat gebruikt, selecteer je een kinderaccount.
  2. Maak of log in op het persoonlijke Google-account van het kind.
  3. Volg de stappen op het scherm om een schoolaccount toe te voegen. Een ouder moet toestemming geven om een schoolaccount toe te voegen.
  4. Geef het Google Workspace for Education- account en -wachtwoord van het kind op.
Tip: Stel een pincode in voor snelle toegang tot het Family Link-account tijdens het instellen van de Chromebook. Meer informatie over hoe je een pincode instelt na de eerste instelling

Een schoolaccount voor een Family Link-gebruiker toevoegen na het instellen van de Chromebook

1. Log op je Chromebook in op het persoonlijke Google-account van je kind dat wordt beheerd door Family Link .
  2. Selecteer rechtsonder de tijd.
  3. Selecteer Instellingen .
  4. Selecteer aan de linkerkant Mensen.
  5. Selecteer het persoonlijke Google-account van je kind dat wordt beheerd door Family Link .
  6. Selecteer Schoolaccount toevoegen naast Accounts.
  7. Volg de stappen op het scherm. Een ouder moet toestemming geven om een schoolaccount toe te voegen.

Belangrijk: Als je een schoolaccount toevoegt als nieuwe gebruiker op het inlogscherm van de Chromebook, is ouderlijk toezicht van Family Link niet van toepassing op dat gebruikersaccount.

Een schoolaccount verwijderen als secundair account

1. Log op de Chromebook in op het persoonlijke Google-account van je kind dat wordt beheerd door Family Link .
  2. Klik rechtsonder op de klok.
  3. Selecteer Instellingen .
  4. Selecteer aan de linkerkant Mensen.
  5. Selecteer het persoonlijke Google-account van je kind dat wordt beheerd door Family Link .
  6. Selecteer Meer  naast het schoolaccount dat je wilt verwijderen.
  7. Selecteer Dit account verwijderen. Een ouder moet toestemming geven om een schoolaccount te verwijderen.

Hoe Family Link werkt met een schoolaccount

• Schermtijdlimieten, time-outs en andere opties voor ouderlijk toezicht worden toegepast als een kind met een Family Link-account inlogt op een Chromebook. Met een schoolaccount met Family Link kan het kind school-apps zoals Google Classroom gebruiken terwijl dezelfde opties voor ouderlijk toezicht van toepassing zijn.
  • Als een schoolaccount wordt toegevoegd als secundair account voor een Family Link-gebruiker, kan een kind:
    • Schakelen tussen accounts om e-mail te checken.
    • Schakelen tussen accounts tijdens het gebruik van bepaalde Chrome Web Store-extensies en Android-apps (zoals Google Classroom) om schoolwerk te doen onder ouderlijk toezicht.
    • Inloggen bij websites met een schoolaccount.