Tijdslimieten voor Play Store-apps instellen voor je kind op Chromebook

Dit artikel is bedoeld voor ouders.

Ouders kunnen via de Google Play Store specifieke tijdslimieten voor Android-apps instellen voor de Google-accounts van hun kinderen die worden beheerd via Family Link.

Wat je nodig hebt

Als je tijdslimieten voor apps wilt instellen voor je kind, heb je een Chromebook nodig met Chrome OS-versie 83 of hoger. Meer informatie over hoe je het besturingssysteem van je Chromebook kunt updaten

Hoe schermtijdlimieten werken

Als je een limiet voor de schermtijd op de Chromebook van je kind instelt, ontvangt je kind op de volgende momenten een melding:

• Als de schermtijd voor de eerste keer wordt ingesteld.
  • Als de schermtijdlimieten worden geüpdatet.
  • Als ze nog vijf minuten of één minuut resterend hebben in een app.
  • Als ze de tijdslimiet hebben bereikt.

Als het apparaat is vergrendeld, kan je kind:

• geen meldingen zien,
  • het apparaat niet ontgrendelen en geen apps gebruiken.

Daglimieten instellen

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Selecteer op de kaart 'Schermtijd' de optie Instellen of Limieten bewerken.
  4. Volg de instructies op het scherm om daglimieten in te stellen.

Tip: Daglimieten gelden voor alle Chromebooks en Android-apparaten die je kind gebruikt. Stel je bijvoorbeeld een daglimiet van twee uur in, dan krijgt je kind op elk apparaat twee uur tijd.

Tijdslimieten instellen voor elke app

Als je een tijdslimiet instelt voor een app, geldt deze op alle apparaten van je kind.

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Ga naar de kaart 'Apps beheren' en selecteer Limieten instellen.
  4. Selecteer naast de gewenste app de zandloper Lege zandloper en dan Limiet instellen Limiet instellen.
  5. Stel een dagelijkse tijdslimiet in voor de app.
  6. Selecteer Instellen.

Tijdslimieten wijzigen voor een app

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Ga naar de kaart 'Apps beheren' en selecteer Meer.
  4. Selecteer naast de gewenste app de zandloper Blauwe zandloper en dan Limiet bewerken Limiet instellen.
  5. Wijzig de tijdslimiet.
    • Als je een limiet wilt verwijderen, selecteer je Limiet verwijderen.
  6. Selecteer Bewerken.
  7. De nieuwe limiet wordt geüpdatet als het apparaat van het kind weer online komt.

Schermtijdlimieten uitschakelen

Je kunt schermtijdlimieten uitschakelen via de Family Link-app op je apparaat.

Je kunt schermtijdlimieten ook uitschakelen door in je webbrowser naar families.google.com te gaan:

1. Log in met het Google-account waarmee je toezicht houdt op je kind.
  2. Selecteer je kind.
  3. Selecteer Meer en dan Schermtijdlimieten uitschakelen.

Tip: Je kunt de Family Link-app Family Link gebruiken om schermtijdlimieten opnieuw in te schakelen.

Een app blokkeren of toestaan

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Ga naar de kaart 'Activiteit van vandaag' en selecteer Limieten instellen.
  4. Selecteer een optie:
    • Een app blokkeren: Selecteer naast de gewenste app de zandloper Lege zandloper en dan Blokkeren Block.
    • De blokkering van een app opheffen: Selecteer naast de geblokkeerde app Blokkeren Block en dan Toestaan Allow.

Tip: Geblokkeerde apps zijn op geen van de apparaten van je kind beschikbaar.