Play Kaupan sovelluksen aikarajoituksen lisääminen lapselle Chromebookilla

Tämä artikkeli on tarkoitettu vanhemmille.

Vanhemmat voivat lisätä Android-sovellusten tarkkoja aikarajoituksia Google Play Kaupan kautta lapsen Google-tilille, jota ylläpidetään Family Linkillä.

Mitä sovellusten rajoitusten asettamiseen tarvitaan

Jotta voit lisätä lapselle aikarajoituksia, tarvitset Chromebookin, jossa on ChromeOS:n versio 83 tai uudempi. Katso, miten voit päivittää Chromebookin käyttöjärjestelmän.

Näin käyttöaikarajoitukset toimivat

Kun asetat lapsen Android-laitteelle tai Chromebookille käyttöaikarajoituksen, hän saa ilmoituksen, kun

• käyttöaika määritetään ensimmäisen kerran Android-laitteella
  • laite on lukittumassa.

Kun laite on lukittu, lapsi

• ei saa ilmoituksia
  • ei voi avata laitteen lukitusta.
  • ei voi käyttää muita kuin valitsemiasi Aina sallittuja sovelluksia, kun ominaisuus on päällä
  • voi vastata puheluihin ja soittaa hätäpuhelun napauttamalla Hätäpuhelu, jos Android-laitteessa on puhelinliittymä.
Vinkki: Aikarajoja sovelletaan sovelluksiin kaikilla lapsen Android‑ ja ChromeOS ‑laitteilla.

Laitteen päivittäisten käyttörajoitusten lisääminen

Vanhemman laitteella

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Päivittäinen raja.
  4. Seuraa näytön ohjeita.

Lapsen laitteella

1. Avaa lapsen laitteella Asetukset .
  • Android-versio 8.1 (O) ja uudemmat: Napauta Digitaalinen hyvinvointi ja lapsilukko.
  • Muut Android-versiot: Napauta Google ja sitten Lapsilukko.
  1. Jos haluat nähdä nykyiset asetukset, napauta Päivittäinen raja.
  2. Jos haluat muokata Päivittäinen raja ‑kohdan asetuksia, vahvista olevasi lapsen vanhempi kirjautumalla sisään tai käyttämällä vanhemman pääsyoikeuksia.

Vinkki: Päivittäiset käyttörajat koskevat kaikkia lapsen käyttämiä Android-laitteita ja Chromebookeja. Jos päiväraja on esimerkiksi kaksi tuntia, lapsi voi käyttää kutakin laitetta kaksi tuntia.

Laitepaussin asettaminen

Vanhemman laitteella

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Laitepaussi.
  4. Seuraa näytön ohjeita.

Lapsen laitteella

1. Avaa lapsen laitteella Asetukset .
  • Android-versio 8.1 (O) ja uudemmat: Napauta Digitaalinen hyvinvointi ja lapsilukko.
  • Muut Android-versiot: Napauta Googleja sittenLapsilukko.
  1. Jos haluat nähdä nykyiset asetukset, napauta Laitepaussi.
  2. Jos haluat muokata Laitepaussi-kohdan asetuksia, vahvista olevasi lapsen vanhempi kirjautumalla sisään tai käyttämällä vanhemman pääsyoikeuksia.

Tiettyjen sovellusten käyttöajan rajoittaminen

Voit asettaa päivittäisiä rajoituksia jokaiselle lapsen käyttämälle sovellukselle. Rajoituksia voi asettaa Android-laitteilla, joissa on Android N (7.0) tai uudempi, ja Chromebookeilla, joissa on Chrome-käyttöjärjestelmän versio 83 tai sitä uudempi.

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Sovellusten rajoitukset.
  4. Valitse haluamasi sovellus.
  5. Valitse Aseta rajoitus Rajan asettaminen.
  6. Valitse, kuinka kauan sallit lapsesi käyttää sovellusta.
  7. Valitse Valmis.

Vinkkejä:

• Aikarajoja sovelletaan sovelluksiin kaikilla lapsen Android‑ ja ChromeOS ‑laitteilla.
  • Sovellusten aikarajatoiminto ei koske järjestelmäsovelluksia.

Aina sallittujen sovellusten valitseminen

Tärkeää:

• Aina sallitut sovellukset ‑ominaisuus on käytettävissä, jos lapsi on kirjautunut laitteelle, jonka käyttöjärjestelmä on Android 7 tai uudempi (paitsi jos laitteella on Google Kids Space). Tarkista lapsen laitteen Android-versio.
  • Joitakin lapsen puhelimen toiminnan kannalta olennaisia järjestelmäsovelluksia voi käyttää, vaikka puhelin on lukittuna, jos Aina sallitut sovellukset ‑ominaisuus on käytettävissä.
  1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link laitteellasi.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Sovellusten rajoitukset.
  4. Valitse haluamasi sovellus.
  5. Valitse Sallittu aina always allow ja sitten Valmis.

Aina sallittujen sovellusten muokkaaminen

Tärkeää: Aina sallitut sovellukset ovat käytettävissä vain, jos lapsi on kirjautunut laitteelle, jonka käyttöjärjestelmä on Android 7 tai uudempi (paitsi jos laitteella on Google Kids Space). Tarkista lapsen laitteen Android-versio.

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link laitteellasi.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Sovellusten rajoitukset.
  4. Valitse haluamasi sovellus.
  5. Tästä kohdasta voit valita haluamasi vaihtoehdon:
  • Salli aina always allow.
  • Aseta aikaraja Rajan asettaminen.
  • Estä sovellus Estä.

Vinkkejä:

• Aina sallitut sovellukset eivät kuluta lapselle asetettua käyttöaikaa, mutta niitä ei voi käyttää laitepaussin ollessa päällä.
  • Jos vanhempi valitsee Lukitse nyt, aina sallittuja sovelluksia ei voi enää käyttää, ellei asetusta muuteta laitteen lukituskortista. Näin voit sallia Aina sallitut sovellukset lukituksen aikana:
    1. Napauta laitteen lukituskortista Asetukset .
    2. Valitse Salli aina sallitut sovellukset ja sitten Tallenna.

Käyttöaikarajoitusten päivittäminen tai laittaminen pois päältä

Lapsen Android-laitteen tai Chromebookin lukitseminen tai lukituksen avaaminen

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link laitteellasi.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Valitse yläosasta lapsen laite ja sitten Lukitse tai Avaa lukitus.

Vinkki: Jos lapsen Android-laite tai Chromebook ei ole yhteydessä internetiin, voit käyttää lukituksen avaamiseen vanhemman Family Link ‑käyttökoodia.

Lisäajan antaminen lapselle

Voit antaa lapsen käyttää laitettaan kuluvana päivänä tavallista pidempään muuttamatta laitteen päivittäistä käyttörajaa tai laitepaussia. Voit antaa lisäaikaa lapsen Android-laitteen ollessa lukittuna tai lukituksen alkaessa pian.

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link laitteellasi.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Valitse yläosasta lapsen laite ja sitten Lisäaika Lisäaika.
  5. Seuraa näytön ohjeita.

Lapsen käyttämien sovellusten käyttörajojen muuttaminen

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link laitteellasi.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Sovellusten rajoituksetja sitten Valitse haluamasi sovellus.
  4. Valitse Muuta sovelluksen rajoitusta ja sitten Valmis.

Käyttöaikarajoitusten poistaminen käytöstä

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Käyttöaika.
  4. Laita Päivittäinen raja tänään pois päältä.
    • Näin voit laittaa päivittäiset rajat pois päältä useina päivinä tai kokonaan:
      1. Valitse Viikkoaikataulu.
      2. Laita päivittäiset rajat pois päältä seuraamalla näytön ohjeita.

Vinkkejä:

• Se, voiko lapsi hallita omia tilin asetuksia, ei itsessään vaikuta asetuksiin. Suosittelemme vanhempia varmistamaan, että asetukset ovat oikein, kun tätä valintaa on muutettu.
  • Voit hoitaa lapsen tiliä myös klikkaamalla lapsen nimeä osoitteessa g.co/YourFamily.