Progressive web-apps gebruiken

Een progressive web-app (PWA) is een app gemaakt voor het web die een functionaliteit biedt die vergelijkbaar is met een mobiele app. PWA's zijn snel en bieden veel van de functies die beschikbaar zijn op mobiele apparaten. Ze kunnen bijvoorbeeld offline werken en meldingen sturen.

Je kunt PWA's gebruiken voor snelle webfunctionaliteit op je computer of mobiele apparaat. Je kunt een PWA installeren voor snellere toegang en extra functionaliteit, zoals meer opslagruimte voor content die je offline kunt bekijken.

Tip: Hoewel PWA's zijn ontworpen om offline te werken, werken sommige mogelijk niet volledig zonder verbinding.

Een PWA installeren

1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar een website die je wilt installeren.
  3. Klik rechtsboven in de adresbalk op Installeren .
  4. Volg de instructies op het scherm om de PWA te installeren.

Tip: Voor sommige apps kun je snelkoppelingen naar functies gebruiken. Als je een lijst met app-snelkoppelingen wilt bekijken, klik je met de rechtermuisknop op de PWA op de taakbalk.

Een PWA verwijderen

Verwijderen van een Windows-, Mac- of Linux-computer
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar een website die je wilt verwijderen.
  3. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan [app-naam] verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen.
    • Als je app-gegevens uit Chrome wilt verwijderen, selecteer je 'Ook gegevens verwijderen uit Chrome'.

Tip: Je kunt PWA's ook beheren via chrome://apps.

Verwijderen van een Chromebook
  1. Klik in de Launcher met de rechtermuisknop op het PWA-icoon en selecteer Verwijderen.
  2. Kies Browsegegevens ook wissen om gegevens te wissen.
    • Als je browsegegevens wist, worden alle sitegerelateerde gegevens ook verwijderd in Chrome. De volgende keer dat je de site bezoekt, moet je opnieuw inloggen.
  3. Selecteer Verwijderen.

Updates voor app-namen accepteren of weigeren

Google Chrome informeert je over app-updates als de app diens naam wil updaten die onder het icoon op je scherm staat.

Je kunt kiezen of je de update wilt accepteren of de app wilt verwijderen.

Belangrijk: Als een wijziging ingrijpend is, zoals een naamswijziging die lijkt op een andere app, kan het een schadelijke wijziging door de ontwikkelaar zijn. Verwijder de app als je denkt dat dit het geval is.

• De wijziging accepteren: klik op OK.
  • De app verwijderen: klik op App verwijderen.

Je apps beheren in Chrome

Snelkoppelingen voor apps maken

Als je Windows, Mac of Linux gebruikt, kun je snelkoppelingen maken om apps sneller te openen. Je kunt deze snelkoppelingen op het bureaublad en in je menu's plaatsen.

1. Open chrome://apps in een nieuw tabblad.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de app waarvoor je een snelkoppeling wilt maken.
  3. Selecteer Snelle link maken.
  4. Selecteer waar je de snelkoppelingen op je computer wilt plaatsen.
  5. Klik op Maken.
Apps starten als je inlogt

Je kunt instellen dat je apps automatisch worden gestart als je inlogt bij Windows, Mac of Linux.

1. Ga naar chrome://apps.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een app (zoals Google Maps) om het menu te openen.
  3. Selecteer App starten als je inlogt.

Tip: Als je deze functie wilt uitzetten, klik je met de rechtermuisknop op de app en deselecteer je App starten als je inlogt.

PWA-instellingen beheren

1. Klik op de app op het dock of bureaublad.
  2. Klik rechtsboven in het app-venster op Meer Ordenen.
  3. Selecteer App-info en dan Instellingen.
  4. Kies de instellingen die je wilt updaten.