Web-apps

Een web-app is een app die voor internet is gebouwd en die je op elk apparaat kunt openen. Je kunt web-apps gebruiken om een website als app te laten werken en deze op je computer of mobiele apparaten te openen via het opstartprogramma of het startscherm. Sommige web-apps bevatten extra functies, zoals meer opslagruimte om offline door content te browsen, meldingen, toegang tot het bestandssysteem en icoonbadges.

Tip: Hoewel web-apps offline werken, werken sommige mogelijk niet volledig zonder internetverbinding.

Toevoegen aan startscherm

Je kunt op je startscherm een snelkoppeling toevoegen naar websites die je leuk vindt. De functie voor web-apps werkt mogelijk anders, afhankelijk van de website.

1. Open Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Ga naar een website die je wilt toevoegen.
  3. Tik rechts van de adresbalk op Delen .
  4. Zoek en tik op Toevoegen aan startscherm.
  5. Bevestig of bewerk de websitegegevens en tik op Toevoegen.

Tips:

• Als er een web-app beschikbaar is, opent de snelkoppeling de app.
  • Als de web-app niet beschikbaar is, wordt de snelkoppeling geopend in je standaardbrowser.

Verwijderen van het startscherm

1. Ga op je iPhone of iPad naar het startscherm.
  2. Zoek de snelkoppeling die je wilt verwijderen.
  3. Tik op de snelkoppeling en houd vast.
  4. Tik op Bookmark verwijderen.
Tip: Zodra je een snelkoppeling verwijdert, heb je geen toegang meer tot dezelfde extra functionaliteit en kan de website zich anders gedragen. Je kunt terugkeren naar de website om deze opnieuw toe te voegen als je het eerdere gedrag wilt herstellen.